Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ates- wbc ve crp yukseklıgı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumates- wbc ve crp yukseklıgı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Konu: ates- wbc ve crp yukseklıgı
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2012 Saat 23:57
sayın hocam,  3,5 yasındakı oglum bundan bır hafta önce grip olmus gribin ikinci gününde gece kulak ve bogaz agrısıyla aglamaya baslamıstı.sabah atesi cıkınca 38,5 ,sürekli uyku hali olunca bulundugumuz yerdekı aile hekımıne gittik.doktor bızden hemogram ısteyınce hemen yaptırdık.cıkan sonuclarla apar topar bizi hastaneye tekrar cagırdılar ve hemen ogluma serum taktılar.
ilk cıkan hemogram degerlerı su sekıldeydı.:

wbc:30,5
ly:3,1
mo:0
ne:25,1
eo:0
ba:0
ly:10
mo:0
ne%:82
eo%:0
ba%:0
rbc:4,78
hgb:13
hct:38
mcv:79
mch:27,2
mchc:34,3
rdw:14,3
plt:413
mpv:10,2
pct:0,424
med:2,3
pdw:12,8

bun:10,1 kreatinin:0,6 ast:30,1
üre:21,6 alt:18,1 crp:1,8

wbc yuksek olunca hemen serum taktılar ve bızım 2 gun hastanede kalmamız gerektıgını soyleyınce bızde sehır merkezındekı baska bır hastanede cocuk doktoruna gıtmek ıstedık.bızı hastaneden wbc 24,6 olunca cıkartıp dıger hastaneye sevk ettıler.

gıttıgımız hastanede tekrar kan sayımı yapıldı.o hastanede wbc 27 crp:2,79 sodyum :128 patosyum:3,8 klor :101 kalsıyum:10 ıg:925 total ig e:27,3 cıktı.
doktor bogazında ve kulagında kızarıklık oldugunu,bronşit vb bırsey olmadıgını fakat wbc yı dusurmek ıcın hastanede kalmamız gerektıgını soyleyınce bızde hemen yatıs yapıp hastanede kaldık.
ogluma serum taktılar.ıkncı gun ateşi düştü.iki gun hastanede kaldıktan sonra tekrar kan tahlılı yapıldı cıkan sonuclar su sekıldedır:

c reaktif protein,kantiatif:10,18  referans aralıgı:0,01-0,82
wbc:11,7 referans aralıgı:4-10.2
rbc:0,221
hgb:11,6
hct:36,1
mcv:82,1 mch:26,3 mchc:32,1 rdw-sd:14,3 neut:5,42 neut%:46,2 lymph:4,65 lymph%39,7
mono:1,11 mono%:9,47 baso:0,191 eo:0,352 eo%:3,01 plt:278 pdw:17,5 mpv:7,92

wbc 11 e dusunce bızı evımıze gonderdıler.fakat crp nın yuksek olmasından dolayı bıze kullanmamız ıcın novosef 1 gr igne 5 gun,, bactrim surup verdıler.
teshisede KRİPTİK TONSİLLİT yazmıslar.
oglumun wbc si en ufak bır grıpte yukselıyor ve mutlaka ates yapıyor.durum boyle olunca bugunde ıgneyı vurdurduk ama sıze danısmak ıstedım.
tahlıl sonuclarını yazdıgım ıcın bırz uzun oldu cok özür dılerım ama sızden acil yardım rica edıyorum sayın hocam .igneler ogluma agır gelırmı?oglum 18 kılo.
crp yukseklıgı bakterıyel bır durumun habercımıdır?
bıze verılern tedavı dogrumudur?bu durumda ıgnelere devam etmelimiyiz ne yapmalıyız?
saygılar..

Düzenleyen biricigim - 30 Ara 2012 Saat 00:11
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2012 Saat 00:12

sayın hocam oglum ateslenecegı zaman agzında pas kokusu oluyor,dün ögleden sonra itibariyle sesi kısıldıCry

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120659
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2012 Saat 06:49
WBC yuksek diye bir cocuk hastaneye yatirilmaz. Sadece agizdan antibiyotik vermek yeterlidir. Tabii bu "muhteremler" nezle, Grip gibi antibiyotik gerekmeyen hastalarin hepsine antibiyotik verdiklerinden, hakikaten antibiyotik gerekenlere sirf ayni tedaviyi vermis olmamak icin isi abartiyorlar. Pes dogrusu. Ates+Agizda koku olmasi; antibiyotik gerektirir.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2012 Saat 12:00
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

WBC yuksek diye bir cocuk hastaneye yatirilmaz. Sadece agizdan antibiyotik vermek yeterlidir. Tabii bu "muhteremler" nezle, Grip gibi antibiyotik gerekmeyen hastalarin hepsine antibiyotik verdiklerinden, hakikaten antibiyotik gerekenlere sirf ayni tedaviyi vermis olmamak icin isi abartiyorlar. Pes dogrusu. Ates+Agizda koku olmasi; antibiyotik gerektirir.  
sayın hocam cevabınız ıcın cok tesekkur ederım.
ogluma cocuk doktoru kullanmamız ıcın novosef igne 5 gun 1 gr,bactrım 200 mg verdı.
dun ve bugun bulundugumuz yerdekı hastaneye ıgneyı yaptırmak ıcın gıttıgımızde burdakı doktor bu ignenın cok agır oldugunu 3,5 yasındakı bır cocuga 1 gr mın fazla gelecegını bu yuzden yarım dozun yapılmasını gerektıgını soyledı.dun yarım doz igne yaptırdık.
eve gelınce cocuk doktorunu arayıp soyledık oda 1 gr yapılması gerektıgını soyledı.
bugun tekrar ıgneyı yaptırmak ıcın gıttıgımızde yıne 1 gr yapmadılar yarım doz yaptılar.
tahlıl sonuclarına baktılar,wbc 11 e dustugu ıcın ateste olmayınca yarım doz yeter dedıler.
crp 10 u sorunca onun bır onemının olmadıgını soyledıler.
aklımız o kadar cok karıstıkı.sımdı bız ne yapmalıyız?
oglumda suan ates yok,agızda koku yok.
cocuk doktoru crp 10 nun yuksek oldugunu kanda halen enfeksıyon oldugunu soylemıstı.
neye ınanacagımızı sasırdık.lutfen bıze ne yapmamız gerektıgı konusunda yardımcı olurmusunuz??
crp yukseklıgı onemlımıdır?oglum suan aynı zamanda grip burnuna serum fizyolojık damlatıyorum.bactırımı ıcırıyorum ama ıgneler konusunda aklımız cok karısık..yardım rica edıyorum.Confused
saygılar..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2012 Saat 23:17
Sizin, basindan beri "igneye" ihtiyaciniz yoktu ki!!! Sanki Menenjit... Sacmaligin daniskasi.   Alt tarafi basit bir Bakteriel enfeksiyon, agizdan basit bir antibiyotik yeterli olacakti... CRP yuksekligi, enfeksiyondan sonrada yuksek olmaya devam eder ve hicde guvenilir bir gosterge degildir. Ben Serbest hekimligimde hic istemedim. Muayene hekimliginde ise yaramaz.. Su anda ise, ne agizdan antibiyotige, ne de Bactrim'e ihtiyaciniz var. Hepsini kesin, sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2012 Saat 23:25
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Sizin, basindan beri "igneye" ihtiyaciniz yoktu ki!!! Sanki Menenjit... Sacmaligin daniskasi.   Alt tarafi basit bir Bakteriel enfeksiyon, agizdan basit bir antibiyotik yeterli olacakti... CRP yuksekligi, enfeksiyondan sonrada yuksek olmaya devam eder ve hicde guvenilir bir gosterge degildir. Ben Serbest hekimligimde hic istemedim. Muayene hekimliginde ise yaramaz.. Su anda ise, ne agizdan antibiyotige, ne de Bactrim'e ihtiyaciniz var. Hepsini kesin, sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.  
hocam cok tesekkur ederım cevabınız ıcın.
hocam oglumun wbc sı her grıp donemınde yuksek cıkıyor.agzında pas kokusu oluyor.
grıbı agır gecırıyor.hemen kulagı ve bogazı agrıyor.
sımdı bız bactırıme baslamıs bulunduk 2 gundur devam edıyoruz .onu 5 gune tamamlamamız gerekırmı?
ben zaten sızın grıp ıcın anlattıklarınızı bu sure sarfında uyguluyordum.
bırde oglumda ''ses kısıklıgı ''dunden berı basladı.acaba ıgnelerın etkısımıdır?ses kısıklıgı ıcın ne yapmalıyız?
bırde dıger mesajlardan okuyunca dıkkatımı cektı,oglumun bacaklarının üst kısmında döküntüye benzer mınık mınık kızarıklar oluyor.acaba bogaz enfeksıyonuyla alakalı olabılırmı??

Düzenleyen biricigim - 30 Ara 2012 Saat 23:41
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2012 Saat 00:02
hocam ayrıca oglum ateslendıgınde ates hep bogazında oluyor.
sımdı eskı mesajlarınızı okuyorumda acaba bızde strep a testı yaptırmalımıyız?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2012 Saat 00:03
Dokuntuler; Igneden dolayi olmus olabilirler de, ses kisikligi olmaz. Muhtemelen, gecirdigi Grip ile ilgili. Emin olun, ilk yazinizdan beri o WBC:30.5 degerini hic inandirici bulmadim. Anlattiginiz tabloyu da goz onune aldigimda, sanki bir uc-kagit donuyor gibi geldi bana. Bir daki sefere baska bir laboratuvarda yaptirin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.