Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevde Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 13:26
hocam 11 aylık kızım bu sabah atesli uyandı bır zamandır sıhaldı ve bır kac gundur sabahları öğürerek uyanıyordu .buı sabah atesını 38.8 olctum ve dr. a gıttık idrar tahlılınde birkac lokosıt ve kristal goruldu yazıyor. dr. normal dedi kansayımınında normal oldugunu kansızlıgın oldugunu soyledı .ishalin viral olabılecegını soyledı ancak atesın kaynagı ne diş cıkarıyor dedı azılar zor cıkar dedı.ates dusurucu onerdı ancak cocugun tum vucudu cok sıcak alev gıbı ve cok baygın bıtkın bakıyor ne yapmalıyım bılemıyorum hocam lutfen yardımcı olun..
Yukarı Dön
sevde Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2010 Saat 19:35
hocam cocugu alıp tekrar dr.una goturduk ates 39.7 novalgın ve antıbıyotık ıgne yaptı.bademcıklerınde aft cıkmıs fıtıl ve ates dusurucu surup verdı.ancak bız yola cıktıgımızda cocugun bakısları kaymaya basladı dırek capa tıp fakultesıne nasıl gıttıgımızı bılmıyoruz cocugun gercektende bogazları felaket olmus  .kac kere dr. a  goturduk nasıl gormuyorlar nasıl dr bunlar hayret ettım sımdı capada agumentın ılave ettıler ılacların arasına atesını takıp edıyoruz ama cok korkuyorum bu geceyı bır atlatsak..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 10:10
WBC sayısına bir bakın.. Her tonsillit bakteriyel değildir. Coxsackia virüsleri, iri tonsillalar üzerinde beyaz ifrazat ile kendini gösterir, antibiyotik kullanımı ile daha beter olur. Bizim doktorlar, Coxsackia tonsilliti bilmezler. Manzarası çok dehşet-engizdir, görmemek imkansızdır... İlk doktor ya bakmadı, yada Çapa tam değerlendiremedi.. En kestirme yok, WBC sayısı.. Yüksek çıkarsa, antibiyotiğe devam..
Yukarı Dön
sevde Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 10:37
hocam ılk doktor agzına baktı ama dıslerıne cok odaklandı snıyorum bogazlarını ıncelemedı dıslere bakınca dıs cıkarıyor ondan ıste dedı. ıkıncı kez goturduk dr. a bogazları cok fena dedı ancak antıbıyotık vermedı kan degerlerı normal dıye atesı ıyce yukselınce capaya gıttık ordada bogazlar cok fena dedı tahlılere baktı antıbıyotıksız gecmez dedı agumentın yazdı ıgne yapıp atesı dusurduler .hocam wbc yuksek degıl normal ancak capada henuz yayılmamıs kana gecmemıs ondandır dedı.hocam antıbıyotık kullanmazsak ne uygulayabılırız bırde bır karsım hazırlattılar eczaneye ıcınde glıserınle bırlıkte bırseyler daha vardı dılıne damlatırsınız dedı .paranox S ve dolven surup verdıler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 11:00
Kan değerleri normal demekle WBC sayısı düşük demek istiyorsanız, ilk doktor haklı, Çapada dalga geçmişler,Çapa'daki doktorlar, sepsis ile enfeksiyonun farkını bile bilmiyorlar.. Ne demekmiş, kana geçmesi... WBC , sepsis olmadan da "enfeksiyon" sonucunda da yükselir... ONLAR ÖNCE ENFEKSİYON İLE SEPSİS'İN FARKINI ÖĞRENSİNLER..  hastalık bildiğini okuyacak.. 4-5 gün ateşi olacak.. Oradan kaçın.
Yukarı Dön
sevde Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2010 Saat 12:15
hocam yanı antıbıyotık kullanmadam fıtılmı vereyım nasıl bır tedavı ızleyelım kafam karıstı ıyce..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 14:35
Tedavi ile değil, kendiliğinden iyileşecek. Bunlar viral enfeksiyon... İlaçla 1 haftada, ilaçsız 7 günde düzelirler. 
Yukarı Dön
sevde Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2010 Saat 15:54
hıı anladım hocam ıns. bıran once gecer kızım hıc bır sey yıyemıyor sutte ıcemıyor emmıyor da uzun surmez ıns.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.