Hocam merhabalar,
Dün akşam oğlum(5 yaşında) uyurkerken titremeye başladı kucaıma aldım sakinşeştireyim dedim titremesi daha çok arttı sonra uyandırdım üzerime çiş yaptı ve uyandı titremesi uyandıktan sonrada yavaş yavaş azaldı ve bitti.Dün öğlen 2,30 da ateşi 38,3 ike ateş düşürücü verdim sonra 17,30 bir daha verdim ardından uyuttum, 10,30dada titreme olayı oldu.Sonra cocuk dr gittik.muayene etti akut tonsilit dedi bademciklerşiş ve kızarık dedi.agumentin 400 sabah akşam 1 tatlı kaşığı ver dedi ateş inatçı ve 2 3 gün sürer dedi.ateş düşürücüde verdi.antibiyotığe heme başlayalım dedi.dün gece ateş düşürücü ve antibiyotiği verdim.şuan saat 10 ve ateşi yok.geceden beri ilaç vermedim.Daha önceleride ateşimiz çok çıkmıştı(40 )ama hiç bu şelikde titrememiz olmamıştı ve dünkü ateşimizde eskisi gibi çokta deildi.
Geçen sene kreşebaşlamış ve çok hasta olmuştuk.(ocak 2012 3 kez nisan 2012 de 3 kez olamkaüzere bademcik boğaz ust solunum yolu enf geçirdik.)
yine geçen sene ateşimiz 40 bulmuş dr bademcik ,antibiyotik demiş ilk dozu aldıktan sonra ateş inatçı olur devam eder demiş ertesi gün ateşimiz olmamıştı.
Şuan oğlum oyun oynuyor, ateş yok , bademcikleri gerçekten büyük.ağzı oyle kokmuyor ve beyaz değil.
1-antibiyotiğe devam etmelimiyim.
2-dünkü titreme olayımız havale olabilirmi.
3-bu bademcikleri aldırmalımıyız sizce.
4-Bademciklerin şişmesini ve kızarmasını önlemek için yapabileceğimiz şeyler varmı.
teşekkür ederim.