|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
gamze56
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ateşe ne zaman müdahale!Gönderim Zamanı: 20 Eki 2015 Saat 08:53 |
|
Merhaba hocam yazılarınızı merakla okuyup takip ediyorum. Oğlum 14 aylık 3 gündür ateşlendi. Fazla huysuzluk yoktu ama hiçbirşey yemiyor içmiyordu. Fazla müdahale etmek istemedim 38-39 arası değişiyordu kulaktan ölçümle. ancak gece yarısı ateşi 40 derece olunca hemen banyoya alıp ılık duş yaptırdım ve dolven şurup verdim. Alttan 3 diş çıkarıyor (azı dişleri) doktorumuz boğazı da kızarık dedi ve amoklavin şurup yazdı. Birgün kullanıp kestik zaten ona da pişman oldum. Şuan ateşi yok ancak sık olmamakla birlikte öksürük ve yoğun burun akıntısı var. Şuan sadece serum fiz ve coldmix kullanıyoruz. Yeni uyandığında da sesinde ton değişikliği var.
Merak ettiğim sadece dişler bu kadar ateş yapar mı? Çocuk tekrar ateşlenirse müdahale için sınır nedir yani ne zaman ateşine müdahale edilmeli? Düzenleyen gamze56 - 20 Eki 2015 Saat 08:55 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Eki 2015 Saat 18:30 |
|
1- Sut disleri ne ates nede baska bir sikinti vermezler... "Disten" dedikleri her araz (elini agzina goturmesi, agiz suyu, huzursuzluk)bu aylara mahsus olup, ilk disini 1 yasindan sonra cikaranlarda bile, 4-5 aylardan sonra gorulur.
2- Hicbir zaman atese mudahale etmeyin. Ates; vucudun savunmasidir, siz atesi dusurdugunuz surece, hastalik suresi uzayacaktir. Ayrica, bir defa ates cikip, vucut bu atese uyum sagladi ise, havale de gelmez.. Siz atesi dusurdugunuzde, tekrar aniden ates yukselirse, havale gelir. 3- Havale; beynin kendini koruma mekanizmasidir. Ates yukseldiginde, butun dokularin oksijen ihtiyacinin asiri artmasi ile, beyin, Oksijen tasarrufu yapabilmek icin, calismayi durdurur, kendini emniyete alir. Beyin fonksiyonlarinda bir degisiklik veya EEG'de bir farklilik gorulmez.... 4- Oksuruk ve yogun burun akintisi, hastaligin Grip oldugunun isaretidir. Antibiyotigi bosuna verdiniz. Turk doktorlari; Grip teshis etmemeye yeminlidirler.Siz onlara bakmayin. Eski mailleri ve ilgili makaleleri okuyun.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eki 2015 Saat 18:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2015 Saat 20:21 |
|
I.U'sinin ates ile ilgili bilgileri; '60'li yillardan kalmadir.. '80'li yillardan beri; Ates ve Havale ile ilgili bilgiler, tamamen degismistir. Artik, atesi muhafaza ediyoruz, eskisi gibi zirt-prt ates dusurmuyoruz. Hele soguk tatbiki hic yapilmiyor.. Ama orasi Turkiye, doktora,bir kazanc temin etmeyen, bilakis getirisi olmayan bilgiler, Turk Tip Fakultelerine asla giremez..
|
|
![]() |
|
reyyan_melek
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı reyyan_melek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 16:50 |
|
hocam biz sizin sayenizde çocuklarımızın ateşini düşürmeden antibiyotik kullanmadan hastalığımızı geçiriyoruz.peki Allah korusun ateşle hiç oynamasak bile havale geçirir mi çocuk?geçirirse o an ne yapmamız gerekir buna yazılarınızda hiç rastlamadım ve çok merak ediyorum.çünkü bikaç tanıdığım var havalenin ardından özürlü kalan?bu özür yanlış müdahaledn mi kaynaklı acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 20:16 |
|
Ilk sayfada, Yazarlar kisminda, makalelerim arasinda, EN ALTTA, "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun. Ayrica, ates ile ilgili makaleleride okuyun.
|
|
![]() |
|
gamze56
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2015 Saat 20:49 |
|
Doktor bey 14 aylık oğlumuz ekşiyi çok seviyor birkaç kere şahit olduk sofradaki limonu alıp emiyor çok hoşuna gidiyor. Bu aralar grip olmuş öksürük ve burun akıntısı var. Bu şekilde limon yemesinin zararı yada faydası var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2015 Saat 06:55 |
|
Faydasi olur... Niye zarari olsun???
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|