Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ATEŞİ VAR VE KUSTU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumATEŞİ VAR VE KUSTU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: ATEŞİ VAR VE KUSTU
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 18:22

ateşi 38e cktı daha fazla yukselmesın dıye calpol verdım ,dun gece sabaha kadar uyumadan ısıga bakıp daldı ve mızıkladı. sımdı tekrar yukselmeye basladı ateşi kustu, ateş dusurucu verdım,ates dusuyor ama gene kustu. bunlar hep dişten mıdır?

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2009 Saat 23:55
ateşli halinde once ellerı,ayakları buz gıbı oluyor,genelde vucudu ve başı cok sıcak oluyor.snra tum vucudu ısınıyor. ateşi 38.5 oldugunda bıle elı ve ayagı buz gıbı oluyor,sonra tum vucudu yanıyor.aglıyor,uzuluyor,dayanamıyorum. doktora goturmek bı care olmayacaksa,sureklı doktora goturmeyı de ıstemıyorum.emzırerek dırencını yukseltmeye calısıyorum. ıkı kere kustu baska kusmadı çok şükür. ust solunum yolu enfeksıyonu baslangıcı olabılecegını soyledı doktoru. sızce alıp hastaneye doktoruna gotureyım mı,yoksa evde bekleyıp ateş dusurucuyle bırkac gun gecırıp dişinin çıkmasını mı bekleyım? dıs cıkartacak cocuk emmeyı reddeder mı?kızım reddetmıyor ,o yuzden acaba dısle alakası yok mu dıyorum ıkı gun sonra 6 ayını doldurup 7.ayına gırecek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117393
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 11:10
Benim "Ateş" ile ilgili makalemi okuyun. Ellerin ve ayakların soğuması, ateş çıkacakken, gerekli olan kanı , el ve ayak gibi o anda lüzumsuz olan organlardan çekerek, beyin, kalp ve  karaciğer gibi önemli organlara sevk etmesinden dolayıdır. Ateşin yanında neler olduğu önemlidir. Eğer burnunda su gibi bir akıntı başladı ise, kesinlikle gripal bir hastalıktır. Ateş düşürücüleri, ancak çocuk ateşden rahatsız olmaya başlayınca verin.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 10 Nis 2009 Saat 15:38
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 13:55
Evet dün akşam ılk yaptıgım sey,sıze yazdıktan sonra ateş makalenizi okumak oldu zaten. o yuzden elının soguma sebebını anladım ve soğukkanlı olarak atlatmaya çalıştım.Burnunda akıntı bı kere emerken oldu,sonra olmadı.beraberınde gozlemledıgım tek sey kakasının cok sulu  ve gunluk mıktarının coğalması. (gunluk 4-5 oldu) dun aksam 22'de verdım ateş dusurucu sonra gece yıne 38.5'a cıktı,ılık suyla duş aldırdım,ateş düşürücü vermemek için direndim. sureklı ılık duş aldırdım. belkı boğazında enfeksıyon olusuyordur dıye sabah bır cay kasığı suyla karışık sirke verdim. Çok şükür şu an hafif ateşi var. Baktığımda suratında, vücudunda küçük küçük kızıl gibi seyrek benekler var.bır de dıkkatımızı bı kac haftadır ceken bır sey var:verem aşısının vurulduğu yerin üzerinde minik sarı iltihap oluyo,akıyo akıyo kuruyo. sankı kızım bundan rahatsız degıl,annemler aşının ıyı tuttugunun belırtısı dedıklerı ıcın de uzerıne gıtmedım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 18:33
Sirke ne işe yarıyorki??Eğer, ateşi düşüp, döküntü başladı ise, 6. Hastalık olabilir.Hiçbir önemi yoktur, tedavide gerekmez.BCG aşısı öyle seyreder. Kakası artarsa, 2x1 ölçek "Bactrim" şurup verin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2009 Saat 21:24
sirkeyi mıkrobu oldurur dıye ver dedıler,bı cay kasıgını sulandırarak az bı sey verdım,ne kadar ıse yaradıgını bılmıyorum ama umut ışte. 6. hastalık olabilir mı dıye aklıma geldı (benım sedefim için de 6. hastalık olabileceğini soyledıler) ama (sedefteki gibi) döküntü şeklinde değil,sadece kızarma. bı bakıyorum oluyo bı bakıyorum kayboluyor. tabı 6.hastalık da tam olarak nasıl oluyor bılemıyorum.
ama su anda ıkı gundur en cok yaptıgı sey ek besını hatta ara ara memeyı bıle reddedıyor,ağzını sımsıkı kapatıyor,kesınlıkle acmıyor. yanı ıkı gundur ek besın de veremıyorum. zaten şurupları da küçükten beri sırıngayla verıyorum. ağzının içinde bir şeyler olduğu kesin ama ne? ya boğazı,ya dişleri? yoksa neden agzını kapasın ki? baktrim antıbıyotık mıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 10:53
6. hastalık, ilk 2 sene içinde olursa olan bir hastalıktır, 2 yaşından sonra olmaz. Sizin gördükleriniz, sıcak tutmaktan dolayı olan isiliğe daha çok benziyor, biraz serin tutun. Dişler hastalık yapmaz.. Ağız içinde yara olabilir, bir bakılması iyi olur. Bactrim= Sufamethoxazole+Trmethoprim. Sulaf.. bir Sulfamid türevidir. Daha hiçbir antibiyotik yok iken hatta daha "antibiyotik" lafı bilinmezken, Sulfamidler vardı. Sulfamidler, antibiyotikler gibi canlı varlıklardan (maya,yosun, küf, gibi) elde edilmezler. Azo boyalarından elde edilirler. Sulfamidlerin keşfinden ve kullanılmasından pek çok seneler sonra, ilk antibiyotik, "Tetrasiklinler" piyasaya çıkmışlardır. Bizde, bakterileri öldüren bütün ilaçlara antibiyotik deme alışkanlığı olduğu için, yapılacak bir şey yoktur. Nasıl Edebiyatta "galat" tabir edilen ve yanlış kullanıldığı halde kabul gören kelimeler varsa, buda Tıbdaki bir galattır.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2009 Saat 13:02
evet,galat-ı meşhur lügat-ı fasihden evladır. o yuzden ben anlasam da mıllete anlatmakla uğraşamam. hocam bu isilik değil,zaten hep bezle dolaştırdım ateşliyken ve ertesınde,yanı terletmedım de. şu anda saçlı derisi dahil tum vucudunu saran kırmızı seyler var. minicik minicik bir sürü kırmızılık. ara ara kabarıklıgı elıme gelen kırmızı seyler,ateşi yok ve cok keyıfli. kızıl fılan mı?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.