Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşli havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşli havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilhan06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşli havale
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 12:05
 hocam merhabalar,burada ailelere verdiğiniz yardımlardan dolayı size ne kadar minnet duysak azdır diyerek sorumu sormak istiyorum.Hocam 4yaş 2 aylık bir erkek çocuğum var,ilk ateşli havalesini 1 yaşında geçirdi,ikincisini 2.5 yasında yine ateşli olarak geçirdi ve son olarak 4.2 yaşındayken yani 15 gün önce boğaz enfeksiyonu tanısıyla geçirdi.Bunun üzerine nöroloji kliniğine başvurduk muayenesinden sonra doktor uyku eeg si istedi eeg sini göriyim ondan sonra konusalım dedi.Bende bunun üzerine doktora birsey mi gördünüz hocam dedim,o da bana birsey görsem neden size söylemeyim dedi,buraya gelen tüm ateşli havalelerden sonra eeg istiyoruz zaten dedi.Ama ben bu konuyu taktım kafama bir kere ve cok korkuyorum acaba cocugumda epilepsi olmus olabilirmi inanın 20 gündür dünyam karardı.Acaba doktor birsey gördüde eeg sinden sonra kesin konusuyummu dedi felan diye kuruntu yapıp duruyorum nolur beni aydınlatın.Şimdiden verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 12:14
Ne tesadüf, bizde hiçbirinden EEG istemiyoruz... Benim "Ateş ve tedavisi" makalemi ve konu ile ilgili eski mailleri okuyun.. Zaten, 4 yaşından sonra nadiren, 7 yaşından sonra hiç havale geçirmeyecek...
Yukarı Dön
ilhan06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 13:29
 hocam tekrar merhaba,önceki makalelerinizi ve maillerinizi inanın defalarca okudum.Ama benim gittiğim nöroloji kliniği devlet hastanesi olan eğitim ve araştırma hastanesiydi yani eeg yi duygusal açıdan istediklerini düşünmüyorum.Ayrıca nörolog doktorun kendiside ateşli havalelerin yüzde 10 unda epilepsi görülebilir dedi.Tabi ben bundan sonra internette sürekli araştırdım hemen heryerde ateşli havaleyi epilepsiyle ilişkilendirmişler verdikleri oranda nöroloğun verdiği oranlara çok benziyor.Birde hocam çocugumun geçirdigi her havale bir öncekinden daha az şiddetli oldu.İlki 4-5 dakika kadar ikincisi 2-3 dakika kadar sonuncusu ise en fazla 1 dakika sürdü.Sizce bunun nedeni yaşı olabilirmi teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 13:48
Hiç korkmayın, birdaha ateşi olduğunda sakın soğuk tatbik etmeyin... Zaten yaşı ilerlediğinden belkide hiç görmeyeceksiniz bundan sonra..
Yukarı Dön
ilhan06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 13:53
 çok teşekkür ederim hocam,iyi günler iyi çalışmalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.