|
ATEŞSİZ HAVALE(NÖBET) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tedbirli anne ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eki 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tedbirli anne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eki 2019 Saat 02:58 |
Saygıdeğer hocam merhaba. Ateş ve havale ile ilgili makalenizi okudum. Ancak sormak istediğim bir kaç soru var;
3 yaşındaki oğlum geçen hafta annesi uyuturken küçük bir öksürükle gözlerini açık bir şekilde yukarı bir noktaya dikip sabitledi. o andan sonra hiçbir harekete tepki vermedi. öncesinde herhangi bir hastalığı olmadı. ateşi yoktu. 5 dakika içinde hastaneye götürdük. Acilde müdahale ettiler. Önce rektal dizem sonrasında ise dormıcum yapılmış. Daha sonra ise ebdantoın yüklemesi yapıldığı yazıyor raporda. Birkaç saate taburcu edip durumun normal olmadığını söyleyip EEG istediler, bir başka hastanede çektirdik herhangi bir sorun çıkmadı. 3 gün sonra 4-5 kez kusunca tekrar götürdük. nöbetten sonra kusmanın normal olmadığını söyleyip beyin MR İstediler. Yeniden serum verip kan tahlili yaptılar. MR ı da kan tahlilinde küçük bir enfeksiyon olduğunu, bunun da kusma yapmayacağını öne sürerek istediler. WBC: 14.58 idi Birkaç gündür anestezi için uğraşıyoruz. Çocuk küçük olduğu için korkuyorum hocam. MR çektirmemiz şart mıdır? ya anestezi havaleyi tetikler ya da başka bir zarar verirse? EEG çektirdiğimiz doktor MR a gerek olmadığını söylemişti. çaresiz kaldık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu havale de yine sizin bahsettiğiniz gibi Beyinde aniden yükselen ateşe bağlı olan havale midir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117367 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
EEG tabiki de NORMAL cikar.. Bu ahmak cocuk doktorlari, havaleyi, sanki Sara hastaligi gibi zannediyorlar. Kitap da okumadiklari icin, 100 sene de gecse bu isleri ogrenemeyecekler. Verilen ilaclarin tamami Gereksiz hatta zararlidir. SAKIN bir daha havale gecirdi diye bu sersemlere gitmeyin. WBC:14.58 olmasi bu yas icin, ZATEN Viral enfeksiyon gecirdigini gosteriyor. Bu ahmak doktorlar, bu yastaki cocuklardaki WBC degerlerini de bilmezler. Sadece benim yazilarimi okuyun. Yoksa bu sersemlerin aklina uyarsaniz, cocugunuza yazik olur. Degil MR, Kan Sayimi bile gerekmez. Oturun oturdugunuz yerde. |
|
![]() |
|
tedbirli anne ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eki 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tedbirli anne
Teşekkürler hocam. günlerdir harap olduk hastanelerde koşmaktan.üzüntüden. peki hocam bilinçlenmemiz açısından soruyorum
sara ile havaleyi nasıl ayırt edeceğiz? ikisi de ateşsiz olduğundan ayırt etmek zor. doktorlar acaba bunu anlamak için mi EEG istiyorlar? yoksa bu kadar bilgisiz olmaları akıl alır gibi değil. havale geçirdiği gün doktoruna; bu iç ateşten kaynaklı olabilir mi diye sordum, öyle olsa kanda veya kulaktan ölçümde çıkmaz mıydı dedi. bu gerçekten doğru bir cevap mı? çocuğumu doğru bilgilerle büyütmek, verdiğim bir karardan sonra vicdan azabı duymak istemiyorum. bir de çocuğu yatağında yatırmıyoruz yanımızda yatıyor uykuda tekrar geçirir de duymayız diye. uykuda olma ihtimali var değil mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117367 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- "... doktorlar acaba bunu anlamak için mi EEG istiyorlar? " salak olduklarindan... Niye olacak... 2- Turk doktorlari, VIRUS enfeksiyonlarinda, WBC degerinin dustugunu bilmezler.. Onlara gore her atesli hastaliga, Antibiyotik verilir. 3- Havale, ic atesin ani yukselmesi sonucu, cilt daha isinamadan, ve kalp ve solunumu hizlandiramadan yukselmesi ile, beynin kendini korumak icin, CALISMASINI DURDURMASIDIR.. Yavas yukselse, kalp ve solunum hizlanacak, beyine yeterli oksijen ve Yakit(ATP, NAD, NADP gibi) hidrojen tasiyan molekuller beyine gidecek ve beyin panik olup, calismayi durdurmayacak. BU yuzden; atesi yuksek bir cocugu soguk suya tutar da, dis isisini aniden dusurup, kalp ve solunumu yavaslatirsaniz, GENE havale gelir. Ates; havale gectikten sonra gelir.. Tabii, ates dusurucu verilmedi ise!! 3- Uykuda havale gelmez.. Beyin faaliyetinin en fazla arttigi, uyanma zamani veya oyun oynarken gelir. Ayrica da, farketseniz ne olacak, farketmeseniz ne olacak??? Size ihtiyaci yok ki!! Kendiliginden acilir. Ates ve Havale ile ilgili makalemi okuyun. Yoksa, bu Turk doktorlarinin ellerine bir dustunuzmu sizi rezil, perisan ederler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eki 2019 Saat 20:49 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tedbirli anne
anladım hocam.. son bir sorum daha olacak, ateş havale geçtikten sonra gelir demişsiniz ya, havale sonrası
bizim tespit ettiğimiz ya da hastanenin ölçüp bize bildirdiği bir ateş durumu olmadı. burası kafama takıldı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilac verilmeyenlerde ve soguk tatbik edilmeyenlerde diye belirtmistim!!!!! "... Acilde müdahale ettiler. Önce rektal dizem sonrasında ise dormıcum yapılmış.
Daha sonra ise ebdantoın yüklemesi yapıldığı yazıyor raporda. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tedbirli anne
çok çok teşekkür ederim hocam. birkaç haftalık koşuşturmamız sonucunda mr dan da başka tahlil saçmalıklarından da vazgeçtik.
bahsettiğiniz gibi çocukta o günden sonra ne kusma ne de başka bişey olmadı. sizin gibi değerli doktorları bulamıyoruz bu ülkede maalesef. hepsi antibiyotik ve muayene doktoru.ezberciler. bugün de doktora gittik birkaç gündür boğazlarında ağrı ve konuşma zorluğu vardı. burnu tıkalıydı ateşi de 1-2 gün çıktı. şu an yok ama boğaz rahatsızlığı devam ediyor. doktor bu yüzden dolven şurup, augmentin 200 mg+28 mg/5ML ve erdostin 175 mg ilaçları verdi çocuğun genel durumu iyi. koşup oynuyor. benim endişelendiğim çocuğum 1 ay önce ateşsiz havale geçirdiği için bu antibiyotik ve ilaçları vermeye korkuyorum. ne önerirsiniz hocam verelim mi bu ilaçları? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin o SALAKLARA uyup, ilac vermeyin. YUZ BIN KERE ANLATTIM!!! Bakalim daha kac defa anlatmam gerekecek !!!! Antibiyotik gerekirse: ATES+Agizda PIS koku+Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi olur. Turk cocuk doktorlarin salakliklarina kanmayin.. Bu salaklar, "havalenin" mekanizmasini bilmezler.. Havale, her ates de OLMAZ...; Ani ates yukselirse gelir... TABII KI, o anda ates tesbit edilmez, atesi (ates dusurme islemleri yapilmayanlarda) sonradan yukselir. SAKIN o ahmagin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Kas 2019 Saat 01:56 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|