Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ayak altında yarık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ayak altında yarık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ayak altında yarık
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2020 Saat 23:26
Hocam merhaba kızım 32 aylık 95 cm, 16 kg. Benim gebelik şekerim vardı hocam 3.400 doğdu 38+4 sezeryan. 3-4 haftadır Ayak baş parmak altı soyulmuş gibiydi kaşınıyordu 2 hafta önce size sordum. Nibulen önermiştiniz. Düzenli kullanmadım çünkü geçti gibi oldu kaşınma. Bir süre sonra yarık oluştu şimdi daha azaldı derken baş parmak tabanının alt kısmına doğru yarık oluştu diğer ayak tabanında ve baş parmak altında da soyulma benzeri durumlar var yarık gibi kaşıntılı hocam bazen. Fotoğraf gönderiyorum. Ayak altındaki yarıklar diyabetin habercisi olabilir diyor hocam bazı kaynaklar.😢Neden oluyor, nedir hocam?
4GP.ME/busd/1604090577314.jpg

Düzenleyen Adeniz - 31 Eki 2020 Saat 00:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2020 Saat 02:19
Mantar enfeksiyonu yayiliyor. Gunde:2x1 Nibulen krem surun. 
Banyo sonlarinda da, kese ile olu derileri dokun. Her banyodan sonra tekrar surun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Eki 2020 Saat 02:19
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2020 Saat 02:45
Hocam diyabet ilişkisi var mı ayaktaki yarıkların?
Ayrıca Nibulen’in prospektüsünde 6 yaşından küçük çocukların kullanması uygun değil diye bir ibare var. 32 aylık hocam.

Düzenleyen Adeniz - 31 Eki 2020 Saat 02:46
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2020 Saat 19:17
Kremi kullanacak olan, sizmisiniz, cocuk mu?? 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2020 Saat 21:32
Hocam kızım 2,5 yaşında(32 aylık) fotoğraftaki görüntü ona ait. Mesajımı tekrar yazayım hocam. Nibulen’i kızım için soruyorum. Yanlış krem mi kullandım.
http://m.YollaYap.com/busd/1604171422441.jpg
Hocam merhaba kızım 32 aylık 95 cm, 16 kg. Benim gebelik şekerim vardı hocam 3.400 doğdu 38+4 sezeryan. 3-4 haftadır Ayak baş parmak altı soyulmuş gibiydi kaşınıyordu 2 hafta önce size sordum. Nibulen önermiştiniz. Düzenli kullanmadım çünkü geçti gibi oldu kaşınma. Bir süre sonra yarık oluştu şimdi daha azaldı derken baş parmak tabanının alt kısmına doğru yarık oluştu diğer ayak tabanında ve baş parmak altında da soyulma benzeri durumlar var yarık gibi kaşıntılı hocam bazen. Fotoğraf gönderiyorum. Ayak altındaki yarıklar diyabetin habercisi olabilir diyor hocam bazı kaynaklar.😢Neden oluyor, nedir hocam?

Düzenleyen Adeniz - 01 Kas 2020 Saat 01:24
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2020 Saat 02:56
Mantar enfeksiyonu, diabet ile bir alakasi YOK! 
Yeni dogan doneminde kullanilmiyor. Bu yasta , hele bu kadar dar bir alanda kullanmakla bir sakinca olmaz. 
Siz seker hastasi olsa idiniz; bebek EN AZ 5 kilo dogardi.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Kas 2020 Saat 02:57
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2020 Saat 03:15
Hocam Nibulen 2,5 yaş için yine aynı söylediğiniz gibi günde 2 defa mı? Neden olur mantar ilk defa görüyorum. Mantar olan kimse de yok evde.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2020 Saat 03:47
Evet, ayni sekilde kullenilecek.
Oyle "yogurt surer gibi" DEGIL... Parlaklik yapacak kadar ince tabaka surulecek.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.