|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
MiNiK PrEnSeSiM
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı MiNiK PrEnSeSiM
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ayranGönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 13:01 |
|
hocam mrb 18 aylık kızım grip oldu ve çok kötü öksürüğü vardı bi kaç defa balgamlı kustu bu nedenle sipraktinide veremedim başka ilaçta kullanmadım hocam kızım 7 aylıkken bütün çabalarıma rağmen memeyi bırakmıştı size yazmıştım 2 ay kadar maalesef mama verdim sonra süte başlamıştık sütü geceleri çok güzel içiyodu 10 gün kadar önce sütüde içmemeye başladı bende ayran yapıp verdim ayranı içiyo geceleri bilmiyorum doğrumu yapıyorum yanlışmı hocam ayranda süt kadar faydalımı sizce birde hocam evde mayalamıyorum hazır yoğurt alıyoruz bu hazır yoğurtlar hakkında ne düşünüyosunuz annemler hazır yoğurt verdiğim için kızıyolar bana evde mayaladığımız yoğurdun bir türlü kıvamını tutturamıyoruz kayınvalidemle elde mayalanan yoğurt 2 gün sonra falan ekşiyo hemen hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 21:21 |
|
Hazir yogurt kullanin.. Ayran yapacaginiz zaman, su yerine sut katin...
SAKIN; Annenizi DINLEMEYIN.... Hazir yogurtlarin daha fazla dayanmasi, SAF KULTUR ile mayalandigi icindir. Annenizin yogurt yapmak icin kullandigi "eski yogurt" bir suru bakteri ihtiva ettigi icin, cabuk bozulur... Evde mayalanan yogurdun "kivamli" olmasi icin; ya saatlerce kaynatacaksiniz, ve suyunu ucurup koyulastiracaksiniz (cok gereksiz) Yada; hazir yogurtlarda oldugu gibi; ya "Sut tozu" ilave edilecek veya Yogurt Santrifuj edilerek, (eskilerin Kese Yogurdu gibi)suyu alinacak.. Siz; Hazir yogurt kullanin ve bizdeki aptal Prof. larinda hezeyanlarina kanmayin... Hele-hele, SAKIN onlarin sacmaliklarina inanip; "Toprak ile" yogurt mayalamayin... |
|
![]() |
|
MiNiK PrEnSeSiM
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı MiNiK PrEnSeSiM
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2014 Saat 22:12 |
|
Tamam hocam cok sagolun tsk ederim
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|