Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bademcik enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbademcik enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 10:08
umarım bizimki gerçekten viraldir,ateşinin kaç gün içinde düşmesi gerekir peki hocam? bademcikleri vaktiyle 4yaşında alınmış bir anne olarak bu enfeksiyonu geçirdiğimden pek emin değilim açıkçası?Smile
peki ağzındaki beyaz tabaka için ne önerirsiniz?nası geçirelim?
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 13:11
Hocam ben son durumu yazayım.Antibiyotik augumentin 400 lük dün akşam 1 olcek bu sabahta 1 ölçek verdim.Ateş düşürücüyü dün gece 1 de verdim en son suan itibari ile ateşimiz yok(37,2-bu dereceyi ateşten saymıyorum)Çocygun genel hali iyi oyun oynuyora.Şimdi ben anlayamadım bu durumu antibiyotık işe yaradımı yoksa gereksizmi.Birde geçen ayda gene böyle olmuştu(o zamanda bogaz enf.)yine dr ateş 2 3 gün yüksek seyreder dedi öyle olmadı.Şimdi aynısı..Benim anlayamadıım hep benim çocugum bogaz enf yada bademcik kızarık enf oluyor.Bu sene kreşe başladık ondan sonra oldu olanlar hep(7-8 kez)Gittiğim drlara soruyorum baışıklıgımı düşük diye okula başlayanlarda olur deniyor.Bağışıklık testi bile yapmadılar.Diğer arkadaşlarıda hasta oluyor ama benimki kadar değil.Bu arada bende küçükken bogaz bademcik sıkıntısı çok geçirmişim o yuzden 6 yaşında bademciklerim alınmış genetik geçiş sözkonusumudur.Birde bu kadar çok sık hastalanıp ateşimizin yükselmesi başka hasatalıklara yol açarmı.(Enfeksiyon organlarda hasar bırakırmı)Antibiyotiğe devam etmelimiyim edersem ne kadar süre etmeyeliyim dr yazmamış bende sormamaışım.(100 ml)Yanıtlarınız için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Şaat 5 ve ateşimiz hala 37,4. Yanlız sölemeyi unuttum oğlum arasıra yanagının içinin agrıdıgını söylüyor.Baktım aft falan yok.(bu arada agızda hafif kokuda oluşmuş) 

Düzenleyen berkeay - 12 Haz 2012 Saat 18:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119600
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 21:58
Bagisikligi dusuk degil. Henuz bu mikroplari tanimadigi ve bunlara karsi "antikorlari" olusmadigi icin hasta oluyor. Bu hastaliklari gecire gecire, bagisikligi olusacak. Tabii her seferinde antibiyotik verilenlerde bagisikliklari olusmayacak ve her sefer yeniden hasta olacaklar. Ates yukselmesi bir hasara yol acmaz. Benim; Ates ve Tedavisi makalemi (yazarlar bolumunde) okuyun. Dokularda hasari; ates degil,  atese sebep olan mikrop yapabilir, onlarinda hepsi degil, bazilari. Bagisiklik testi diye bir sey (pratikte) yok. Her hastaligin ayri ayri, antikorlari olusmusmu diye bakmak cok anlamsiz bir sey. Bademcik ameliyati oldu diye bir insan daha az hasta olmaz. Bademcigin olup olmadigi, mikroplarin umurunda bile degildir. Bu yastaki cocuklar 2 sene zarfinda yeterli sayida mikroplarla karsilasip, antikorlari olustuktan sonra , daha az hasta olurlar.
 Su andaki durumunuz da antibiyotik gerektirir mi? Bilemem, bunun icin WBC degerini (kan sayiminda) bilmem gerekli.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Haz 2012 Saat 22:01
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 14:25
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim hocam.Saygılarımı sunarım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.