Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bademcik hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBademcik hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bademcik hk.
    Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2016 Saat 21:17
Sayın Hocam sizi hep takip ediyorum ve haklı olduğunuz o kadar çok bilgi var ki bunları sayenizde öğrendik. Son zamanlarda çocuklarda özellikle sezeryenle doğum yapmış kişilerin çocuklarında geniz eti sorununu çok duydum ve gördüm. Birçok ailenin çocuklarının geniz eti alınıyor ve ameliyat esnasında ailenin izni ile bademcikte alınıyor. Bu ameliyatı yaptıran bazı ailelerle konuşmam oldu ve hepsi kendi çapında haklı bende sizi takip ettiğim için gerçekleri biliyorum ama bunu anlatamıyorum çünkü tıp doktoru değilim. Sadece sünnet nasıl yaygınsa geniz eti ameliyatıda bu denli yaygın oldu diyerek geçririyorum. Benim sorum şu size : kızımda sizin sayenizde böyle bir şey yaşamadık doktora gittiğimizde geniz eti ile sorulan soruları ben kestirmeden hayır cevabı ile geçiştirdim. ( gece uyurken horlama var mı uyurken nasıl nefes alıyor mu gibi ) Çocuklarda bademciğin ameliyatla alınması ilerde bir sıkıntı yaratır mı ? Bademcik ameliyatlarını gerekli görüyormusunuz ? Sırf doktor bademcikleri alınsın dediğinde buna ailenin yaklaşımı nasıl olmalı ? Bademci alınan çocuğun belki bademciği şişmez ama hastalıklara verdiği tepki nasıl olur ? Ben çocukken sürekli bademciğim şişerde 40 yaşına geldim hala şişer ? senede 2 defa bademcik şişmesi yüzünden antibiyotik kullanırım eğer çocukken bademciğim alınmış olsaydı benim hiç antibiyotik kullanmama gerek kalmıyacaktı . Bu konudaki fikrinizi öğrenmek isterim. Bademcikler hangi aşamada alınmalı gerekli görüldüğünde yada hiç alınmamalı mı ? yanıtlarsanız çok sevinriim sayenizde yine bir bilgi öğreneceğim. Bayramınızı kutluyorum saygılarımı iletiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2016 Saat 04:23
1- Bedemcikler; birer "Lenf bezi" olup, bagisikligin gelismesinde, onemli rolleri vardir.
Alindiklarinda; hastaliklar daha sik ve agir gectigi gibi, allerjilerin gorulmeside sik olur.
2- Daha evvelce pek cok kere anlattim... Cocuklar, ilk 1 sene anneden gecen antikorlar sayesinde, hasta
olmazlar ve bademciklerde buyume olmaz.. 1. seneden sonra, antikorlari olmadigi icin, hastaliklarla
sadece "Lenfatik sistem" sayesinde mucadele ederler.. Bu arada da, karsilasilan her mikroba karsi
antikor uretirler.
Bu sebeple, bilhassa krese/yuvaya baslayan cocuklarda, mikroplarla karsilasma asiri derecede olur ve
butun ilgili lenf bezleri(bademcikler ve geniz eti) anormal buyurler.. Genellikle 6-7 yas civarinda,
antikorlar muayyen seviyelere ulastiktan sonra, artik hastaliklarla bu antikorlar mucadele ederler, lenfatik
sisteme pek is dusmez. Bu yaslardan itibaren, fazla calismayan Bademcikler ve Geniz etleri, kuculmeye baslarlar.
3- Ben, 35 sene ozel hekimlik yaptim, hicbir hastama bademcik ameliyati tavsiye etmedim..
Hastaliklarla, bademciklerin bir ilgisi yoktur. Bademcikler; hastalik yapmazlar..Bu yas icin en onemli
hastalik olan Streptokoklar, cocukta bademcik varmis veya yokmus, umurlarinda degildir.
4- SAKIN: bazi sahtekarlarin, bademciklerin Kalp Romatizmasi yaptigi yalanina kanmayin. Bunu
soyleyenler, dunyanin en sahtekar ve yalanci doktorlaridir.
5- Bademcikleri alinan bir cocuk daha az hasta olur diye bir bilgi YOKTUR, YALANDIR.. Mikroplar
bademciklerin, olup olmadigina bakmazlar..
6- Ozel Hastanelerin buyuk cocgunlugu; "Finans Kuruluslari" tarafindan satin alinmistir. Bu hastaneler,
asiri kar gayesi ile, bu PUST doktorlari, hastalari kaziklamalari icin  Komisyon veya performans adi ile
soygunlara ortak ederler.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eyl 2016 Saat 04:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.