Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ecitah
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
|
Konu: bademcik iltihabı Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 18:22 |
mrb doktor bey.oğlum 5 yasında.halsiz öksürüyor.ateş çok az.37 geçmiyor.dilinin üzeri beyaz ama kalın bir tabaka şeklinde değil.yemek yiyemiyor.ağzım acıyor diyor.dsu içerken bile ağlıyor.dr bademcik iltihabı dedi.amoklavin verdi.her bademcik iltihabında antibiotik gerekmez demişsiiz ne yapmalıyım.bunu nasıl anlıyacağız teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119215
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 03:39 |
Eger; hakikaten Amoklavin'lik bir durum vardi ise; ilacin 3. dozunda cocuk iyilesmistir. Eger hala hasta ise, teshis yanlis, Grip imis demektir. Tarifiniz pek antibiyotiklik'e benzemiyor.
|
 |
ecitah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2012 Saat 11:03 |
cevabınız için teşekkür ederim.mesajı eksik yazmısım.oğlumun çok halsizliğivardı.ağız kokusu var,ağzından nefes alıyor,ağız yaraları var.aynı zamanda azı dişleri cıkıyor.kulakların altı şişti.dr lenf bezleri şişmiş dedi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 04:43 |
Eger agizinde yaralar var ve cocuk "tukrugunu bile yutamiyorsa", bu Herpangina denilen bir durumdur, tam 1 hafta surer. Tedavisi yoktur, rahat atlatabilmesi icin; yemeklerden evvel, yaralarinin ustune; Dentinox jel surun.
|
 |
ecitah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 10:11 |
vakit ayırdığınız teşekkür ederim.dün aksam itibari ile antibiotik 3. dozu verdim.sabah iyiyim anne dedi.kreşe gönderdim.birde öksürük de vardı perebron vermişti doktorumuz.ben içirmedim oğluma.çünkü oğlumun hep öksürüğü olur kış boyunca tamamen geçmiyor.burun akıntısı hiç olmaz hep genzine akıyor oyüzden öksürüyor olabilir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2012 Saat 19:24 |
Gerek genizdeki akinti, gerek akcigerlerdeki balgam ifrazati, hep ayni mekanizma ile olusan ve vucudun savunmasi icin gerekli olan unsurlardir. Hastalik amili mikroplar, bu ifrazatlara yapisir ve oksuruk ile disari atilirlar (veya yutulur, mide asiti onlari yok eder)...Bu sebeple; Asla oksuruk kesici veya ifrazat kurutucu ilaclari kullanmayin. Zaten gunumuzde piyasa doktorlarinin yaptigi en buyuk uckagit bu tedavilerdir. Bu sayede her oksuren cocuga; Astimli damgasi vuruluyor. Yapilan sahtekarligin capi anormal buyuktur ve hic tahmin edemiyeceginiz "Daireler" ve "kuruluslar" bile bu uckagidin zirvesindedirler.
|
 |
ecitah
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2013 Saat 12:37 |
mrb doktor by yeni konu acamadığım için buraya yazıyorum.oğlum yine öksürüyor.havlar tarda bir öksürük.bu her bahar oğlum mutlaka geçiriyor.kız sezonu da hep rutim bir öksürüğü oluyor.su anki havlar tarzdaki öksürükle birlikte cocuk sıkışmıstı nefes darlığı çekiyordu pazartesi günü.aile hekimliğinde dekort iğne yaptırdım.oğlum ciğerlerini gösterip ağrıyor diyordu.ilk defa nefes darlığı yaşadı daha önceki larenjitlerde sadece öksürük oluyordu.hastahanede soğuk buhar veridi ve damardan bir kaç ilaç verildi.ne oldukları bilmiyorum.dr krup dedi.virütik dedi ama yine azitro antibiotik verdi 3 gün kullansın dedi.yine dolven ateşi olmasada verilecek iltihap kurutucu özelliğivar dedi.kkb doktoruda gördü o da sudafed ekliyelim dedi burun akıntısı var diye.şu an çocuk rahatladı ama kosturunca hızlı hızlı nefes alıyor.erkek çocuğu 2 dk sakin oturtamıyoruz.ve bugün ciğerlerini gösterip acıyor diyordu.çok korkup telaşlandığım için drnin dediklerini yaptık.kafam karmakarısık yorumlarınız bizim için cok önemli.ailede astım olduğu için oğlumda da olacak diye endişeliyim.astımın sadece öksürük seklinde olan çeşi di varmış doğru mu...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2013 Saat 19:48 |
Sakin; Dolven ve Azitro'yu kullanmayin, hic gereksiz .. Dolven'in "-iltihap kurutucu-" bir etkisi yok, onun demek istedigi; "antiflojistik etki" , iltihabi kurutmaz (zaten iltihap da yok) , odemi cozer. Sudafed; bir ise yaramadigi gibi, zararlida olur, hemen kesin... Astim'in sadece oksuruk ile olan sekli; bizim doktorlarin uydurmasi.... Yoksa, her oksurene , nasil Astim diyerek ilac baslayacaklar??? Yerseniz...
|
 |