öncelikle bizim için cok büyük bir şans olduğunuzu söylemek istiyorum.yazılarınızdan uzun zamandır faydalanıyorum,tesekkurler şimdiden:) benim 2004 doğumlu üçüzlerim var(2kız1erkek), ana okulundan beri sürekli hastalanırlar ama ılkokul1 de bunu cok fazlasıyla yaşadık,şimdi 2.sınıftalar okulların başlamasıyla tekrar kusma ve ateş yaşadık.bu hastalıkları oğlum cok daha ağır ve sık geçiriyor.bunun üzerine doktorumuz alerjı ve bağışıklık testlerı önerdi.bu arada boy ve kılo gelişimi ortalamanın altında (boy119,5 kilo18,5)bi ihtimal çölyak tahlılı de yapalım dedi.tahlil sonuçlarımızı değerlendırebilirseniz mınnettar kalırım.arşivden baktım ama tabi tahlil olunca değerlerfarklı:) gliadin Antikoru ıgG NEGATİF 4,65 RU/ml Gliadin AntikoruIgA POZITIF 40,19 <25 RU/ml Endomisyum Antikoru(ema)IgA NEGATIF RU/ml negatıf<20 pozıtıf>20 RU/ml IgA 92 33-236 mg/dl IgG 1048 572-1474 mg/dl IgM 223 31-208 mg/dl Bu arada tahliller yapıldığnda hastaydık,kusma ateş ve halsızlık ... wbc 15,6 olduğu için zınnat verdı doktorumuz benım oğrenmek istediğim IgA 40,19 pozıtıf bu nedemektır(doktorumuz açıklayamadı,oğrenıp sıze geri döneyım dedi) bende onu bekleyene kadar huzursuzum ,anlayamadım onemlı bırseymı... bu sık hastalanması geçen sene her ay 4 gun suren ateş seklındeydı... yapmamı istedığiniz bır tahlıl yada herhangı bırsey var mı,üçüz olunca bu hastalık dongüsü kırılmıyor,sırayla sil baştan bırbirimize geçiriyoruz,yeterlı güneş alamıyorlar ne kadar ve ne süreyle d vıt vermemı onerirsiniz.. cok cok teşekkurler