Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağışılık ve ateş!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBağışılık ve ateş!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
defnelisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Bağışılık ve ateş!
    Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2013 Saat 16:53
Merhaba hocam,
Bir kaç sorum olacak :
Neden kışın daha fazla hasta oluyoruz grip v.s.
Eşim çok sık grip olur ve bana da bulaşıyor 9 aylık bir kızım var onada bulaşmasından korkuyorum.Gerçi eşimde bende grip aşısı yaptıracağız fakat bağışıklığımızı güçlendirebileceğimiz nne önerebilirsiniz?Eşim benim ve bebeğim için.
Şimdiden çokkk teşekkürler.

Düzenleyen defnelisa - 05 Eyl 2013 Saat 21:39
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2013 Saat 20:08
Hocam bir de bugün diş çıkardı.Çıkarırken bir problem olmadı ama şimdi burnu akıyor grip mi oluyor acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2013 Saat 00:19
1-Yaz geldiginde; Grip virusu, bavulunu alip tatile cikmiyor. Yazin gene Grip oluyorsunuz ama sicak havalarda, arazlari cok silik oldugundan, gecirdiginizi anlamiyorsunuz bile.
2- Bagisikliginizi guclendirmek icin, bol proteinli gida tuketin. Ilaclarla olmuyor. Sakin boyle ilaclara para telef etmeyin.
3- Disler cikarken bir ariza olmaz, duyduklarinizin tamami 'kocakari' uydurmasidir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2013 Saat 04:07

Hocam şimdide ateşi çıktı 39 derece şurup fala  vermedim.Burnu tıkalı bu yüzden uyuyamıyor.Srum fiz. kulllandım ama hala tıkalı Ateş kaça çıkarsa müdahele etmeliyim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2013 Saat 06:10
Atesi kaca cikarsa, ciksin, cocuk rahat oldugu surece; atesi dusurmeyin. Bagisiklik sistemi ates yukseldiginde calisir. Bu sebeple, devamli atesi dusurulen cocuklarda Gripler cok uzun surer. Eskilerin nadiren yaptiklari dogru bir seyde, Grip olduklarinda; sarip-sarmalanirlar atesi terleme baslayana kadar yuksek tutarlardi. Ates, bagisikligi calistirir, virusler ortadan kalktiginda, yuksek ates,salgilanan terin buharlasmasi ile ciltten IsI sokerek atesi dusururdu.
Burnunu Serum fiz (10'ar damla) ile acamiyorsaniz, Iliadin ped. burun damlasini kullanin. Gunde2x2'ser damla(3gun)
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2013 Saat 16:08
Hocam tekrar merhaba bugün sabah huysuzlandığı için doktora gittik.Boğazında enfeksiyon var dedi.Peditus sabah akşam 1 çay kaşığı ve amoklavin 200/28 mg 12 saate bir 3/4 ölçek.Eğer antibiyiyotiği kullanmazsam kulaklarına ve ciğerlere iner dedi.Kullanmayı hiç istemiyorum ama daha kötü olur deyince
biraz tedirgin oldum.Bu arada kızım 9 aylık kilosu 8.950 g boyu 72 cm.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2013 Saat 16:09
Hocam bu arada bir de ishal başladı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2013 Saat 19:10
SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, yoksa uzun seneler her ay veya 15 gunde bir doktorlara tasinmak zorunda kalirsiniz. Bunlarin hepsi tuzak ve sizi abone etmek istiyorlar. Hele; Peditus'u hicbir durumda kullanmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.