Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgamlı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgamlı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: balgamlı öksürük
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 10:10
 kadir bey  iyi günler

oğlum 9 ay 1 haftalık şu anda
  kilo 8800 gr  boy 73 cm   ilk  beş  ay kilo  alımı  çok  iyiydi. sonra  azaldı.ek  gıda  + anne sütü  alıyor.
dr  bey  geçen hafta  denize gitmiştik .oğlumuzuda denize  soktuk.su  soğuktu  ve  biraz  rüzgarlıydı  hava  orda üşüttük  oğlumuzu  sanırım. burnu  tıkanmaya  başladı  ve 5 gün  önce  öksürmeye  başladı.
ertesi sabah  hastaneye  götürdük boğazları  şiş  ve  bironşit  dedi. balgam söktürücü  ve  antibiyotik  verdi.
ateşimiz olmadı  ve  hala  çok  çok şükür. ben  antibiyotik kullanmak  istemedim  ve  vermedim
ertesi  gün  başka  dr  gittik.genel  durumuna bakarak antibiyotik  vermedi.
mukotik surup   ve ventolin  şurup  verdi.
öksürük azalırsa  ilaçları  azaltırsınız dedi. 
sorum  şu  anda ara ara öksürükleri  oluyor. nefes  alıp  verirken elimle de hissediyorum   ciğerlerinde  hırıltı var.  şimdi    napmamız  lazım  bizim.
bu  ilaçları  kullanımımım 3.günü
antibiyotik  gereklimi  acaba.  birde  çok  iştahsız.boğazları şiş ise  antibiyotik   kullanmamız  gerekirmiydi?
teşekkür  ederim.
önerilerinizi  bekliyorum  dr  bey
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120595
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 18:41
Ateşi olmayan çocukta antibiyotik gerekmez. İkinci doktorun verdiği "Astım" ilaçlarını kullanmayın. Mukotik tarzı "balgam incelticiler" Astım gibi "bronkospasm " olan hastalarda verilmez. Bu sebeple, eğer bir doktor Ventolin ile Mukotik şurubu yanyana veriyorsa, ne yaptığının farkında değil demektir. Allahtan, Astım çocukluk çağında olmuyorda çocukların başı belaya girmiyor. Yoksa, mukotik alan astımlılarda çok kötü şeyler olur. Siz bu ilaçların hepsini bırakın. Burnuna serum fiz günde 5-6 defa 8-10 damla damlatın, Yastığına akşamları "Cold-mix" iki damla damlatın yeterli olır. Kesinlikle öksürük, soğuk algınlığı ve allerji ilaçlarını gripal enfeksiyonlarda kullanmayın. 
Yukarı Dön
mother26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2009 Saat 22:38
teşekkürler kadir  bey. ilaçları vermeyi  bırakıyorum. bu  öksürük  durumu  ne kadar  devam   eder acaba?
bir de  oğlum çok  iştahsız  oldu.hiç yemek   istemiyor. kendini geriye  doğru atıyor. bu  durumu  için ne  yapabilirim  acaba?kilo  almak  yerine  zayıflaadı iyice
 yardımlarınız  için  teşekkür  ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120595
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2009 Saat 09:38
Gripal enfeksiyonlar, 2-3 hafta sürebilir. Tedavileri yoktur. Kendiliğinden geçerler. Ateşsiz başlayanlar daha uzun sürer. Ateş, hastalığın daha kısa sürmesine sebep olur. Bu sebeplede ateşi gerek olmadıkça düşürmeyin.İştah için sabırlı olun, iyileşince göreceksiniz, acısını çıkaracak.. Siz sadece teklif edin, o istediği kadar yesin. Az yiyeceği için, et ve süt ile besleyin. Çorbalarla, yemeklerle uğraşmayın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.