|
Baş ağrısı, kalçada ağrı, strep a pozitif |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alpalp ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Oca 2020 Saat 21:15 |
Hocam selamlar,
24.11.2014 doğumlu oğlum 3 hafta önce ateşlendi, üç gün sürdü, ateş bittikten 2-3 gün sonra kalçasında yürüyemeyecek kadar şiddetli ağrısı oldu, bu da iki gün sürdü, dinlendirdim geçti. Tüm bunlardan sonra 7 gündür öğlen saat 11 gibi çocuğu ağlatacak kadar baş ağrısı oluyor ( ateş, halsizlik vs yok). Ağrı kesici veriyorum biraz da uyuyor geçiyor. Ağrı kesiciyi saat 10 gibi verirsem ağrısı olmadan günü tamamlıyor. Bu baş ağrısı için doktora götürdüm. Röntgen çektiler sinüsleri dolu ondan dedi doktor. Strep a pozitif çıktı, ( wbc 13.8, değer aralığı 3.5 -10.0) daha önceki olan bacak ağrısını da söylemiştim, strep a pozitif olmasıyla anlam kazandı bu ağrı dedi ve antibiyotik verdi. Antibiyotikten sonra ağrı devam ederse detaylı test yapılması gerekirmiş, duruma göre penisilin iğne gerekebilir dedi ama şuan erken dedi. Birde nazofix verdi. Hocam antibiyotiğe başlayalı 4 gün oldu. Bir de şu var oğlumda ağız kokusu var uzun zamandır. Ne yapsam geçmeyen koku antibiyotik kullandığımdan beri geçti. Hocam doktorun teşhisi ve sonrası için yapılması gerekebilir dediği şeyler kafamı karıştırdı. Şuan uygulanan tedavi doğru mu? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118432 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yapilanlarin tamami yanlis ve sahtekarlik.. 1- Hadi diyelimki, kalca agrisi; "Akut Eklem Romatizmasi" idi.. Bu durumda, ASLA Strep-A testi:(+) olmaz..2- 2- Akut Eklem Romatizmasi olan eklemde, sadece agri degil, kirmizi sislikler de olur. 3- Sinuzitler ayni Orta Kulak Iltihaplari gibi, GRIP sonucu, o bosluga acilan kanallarin odem sonucu kapanmasi ile olurlar. Buda, gecirdigi hastaligin bir cins agir Grip oldugunu gosterir. 4- Akut Eklem Romatizma agrilari; HAYAT BOYU sadece 3 gun olurlar ve bir daha ASLA tekrar etmezler.. O ahmak doktorun; bu konuda hicbir bilgisi yok. 5- ".... Antibiyotikten sonra ağrı devam ederse detaylı test yapılması gerekirmiş, duruma göre penisilin iğne gerekebilir dedi ama şuan erken dedi. " Bildigin SALAK!!! 6- Nasofix gibi kortizonlu sprey vermesi, once sahte bir iyilik ile gozunuzu boyayip, 1 hafta sonra daha agir bir vaziyette doktora gitmenizi garanti etmek icin yapilan sahtekarlik., 7- Antibiyotik mi gecirdi, yoksa kortizonlu sprey mi?? Eger; Strep-A testi hakikaten(+) idi ise, hastalik zaten tek doz antibiyotik ile bile iyilesir. En kotu ihtimal ile Strep-A Test:(+) Kabul edelim, en az 20 gun PenOs surup kullanin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2020 Saat 03:00 |
|
![]() |
|
alpalp ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, oğlumda Ateş, ishal vs olduğunda sizden öğrendiklerimi uyguladım, genelde 3 günde ateşi düşüyor, 10 güne kadar da halsizliği düzeliyor. Bu nedenle 2 yıldır hiç doktora götürmedim. Strep a içinde ateş halinin devam etmesi halinde bakılması gerektiğini biliyordum bu nedenle hiç baktırmadım. Acaba bu durumda doktora gitmemekle hata mı ettim? Baş ağrısı olmasa yine doktora götürmeyecektim çünkü.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118432 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Okusaniz bilirdiniz.. Senelerden beri anlatiyorum!! Hakikaten; A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokok enfeksiyonu oldugunda; ATES +Agizda pis koku + Dili kaplayan Pas tabakasi +Bulanti/kusma olur. Ayrica da; Kan Sayiminda, WBC: 13.8'den cok daha yuksek olur. "... wbc 13.8, değer aralığı 3.5 -10.0) …." Buradaki Deger araligi ERISKINLERE aittir.. 5 yas icin WBC ust degeri: 15.5 dur.. Bu tip sahtekarliklar hep senelerce anlatildi! AYRICA DA: Bir defa AGBH Streptokok tedavi edilmedi diye bir sey olmuyor. SENELERCE, sik sik ve cok sayida alinip, hicbiri tedavi edilmezse, zararlari; 10-12 yaslardan sonra cikabiliyor. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2020 Saat 18:58 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|