Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Baş Ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBaş Ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nergiscakil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Baş Ağrısı
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 00:28
13.02.2007 doğumlu kızım 7 yaşında 20 Kg   118 cm boy

Cuma günü okulda biraz karnı ağrımış, akşam evde de karnı ağrıdı, sonrasında karın ağrısı eşliğinde 3 kez istifra etti. Halsiz ve iştahsızdı..

Cumartesi günü sabah kahvaltıdan sonra tekrar karnı ağrıyınca motillium ve metpamid şurup verilmiş, sonrasında ilk kez baş ağrısı sıkıntısı oldu, 1 ölçek calpol verdik baş ağrısı geçti, ama ara ara karın ağrısı devam etti.

Pazar günü yine sabah baş ağrısı oldu, yemeği biraz geç yedik ve iştahsızlığından dolayı açlıktan başı ağrıdığını düşündüm ve kahvaltıdan sonra yine 1 ölçek calpol verdim.. Tüm gün herhangi bir karın yada baş ağrısı olmadı. Gece tekrar başının ağrıdığını söyledi ve tekrar 1 ölçek daha calpol verdim ve uyudu.

Hocam, beni baş ağrısının tekrar etmesi endişelendirdi ve ilk kez baş ağrısı yaşadığı için ne yapacağımı bilemedim... Sizi yeni keşfettim, yaşadığımız yere yeni taşındık doktorumuz çok uzakta kaldı ve burada henüz güvenebileceğim bir doktor bulamadım, fikirlerinizi rica ediyorum... 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118133
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 19:03
Eger beraberinde; Grip arazlari da varsa, "Domuz Gribi" olabilir. VEYA, yedigi bir sey dokunmustur, arkadan ishal gelecektir..
Kusma onleyici ilaclar disinda; Ilac vermeyin..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 19:11
Hocam, grip ile ilgili hiç bir durumu yok...

baş ağrısı konusu beni endişelendiren,  yine başı ağrıyor şuan ağrı için ilaç vermeyelim mi?

Bu 3 gündür devam eden baş ağrısı daha ciddi başka bir durumun sonucu değildir değil mi hocam ?

Çünkü bir mailinizde parasetemol ile geçiyorsa baş ağrısı önemli değildir gibi bir cavabınız vardı..

Şuan da mide bulantısı yada karın ağrısı yok ama baş ağrısı devam ediyor. 

Cevabınız ve değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 20:42
Tek basina olan ve basit ilaclarla gecen; basagrilari onemli degildir..
Hala oluyor ise; once bir Goz doktoru gorsun..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 20:49
Hocam, akşam okuldan geldiğinde bütün gün başının ağrıdığını ama sonra baş ağrısının geçip ensesinin çok şiddetli ağrıdığını söyleyince yakınımızdaki bir kliniğe gittik..

Baş ve boyun ağrısı için kas ağrısı olduğunu söyledi... İhtiyaç halinde Calpol kullanabilirsiniz dedi.

Cumartesi gününden bu yana kakasını yapmadı, muayenede bağırsaklarının dolu olduğunu yarın öğlene kadar boşaltılamaz ise bir çocuk cerrahına götürmemizi söyledi. Boşaltım için Duphalac ve Sup.gliserin-kansuk verdi. yanlız biz nöbetçi eczane bulup gelene kadar uyumuş kullanamadık.

Bir de geniz akıntısı var onun  için de otrivine verdi, kullanmalımıyım ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2014 Saat 21:00
Hele bir kullanin bakalim... 2 gun kaka yapmamak cok buyuk bir problem degildir... Panik olmayin..
Otrivin'i; burun tikanikligi olursa kullanin... Zaten burun tikanikligi olsa idi bile, once Serum fiz. kullanilir, acamazsaniz, Otrivin kullanilir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.