|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
birsenf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ara 2015 Saat 18:57 |
Merhaba Hocam
Bu sefer kendi oğlum için sorum olacaktı. Oğlum 8 yaşında çok şükür 2 senedir hastalanmadı. Bugün başım ağrıyor dedi. Yutkunurken az ağrısı varmış. Diline baktım pas yok ilk başta beyaz gibiydi sonra dildeki delikleri gördüm. Koku yok. ateşi çıkacak gibi sıcak vücudu. Bal limon veriyorum zaten. Burnu tıkalı değil. Bu durumda illadin damla damlatmalı mıyım. Ateşi çıkarsa düşürmüyeceğiz. (40 bulursa düşürmek gerekiyormuydu.) Evde hiç ilacımız yok sadece illadin cold mix o kadar. Bir ateş düşürücü bulundurmam gerekirse hangisini alayım. Şimdiden çok teşekkür ederim. Baş ağrısı ile ilgili forumda aratma yaptım ya ben bulamayı beceremedim. Tekrar tekrar sorulan soru ise şimdiden özür dilerim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120752 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Atesi hicbir durumda dusurmeyin. En onemlisi de; sakin Turk doktorlarini dinlemeyin. 2- Bu yasta evde hic ates dusrucu bulunmasa en iyisidir. 3- Griplerde; boyle bas agrilari olur.
|
|
![]() |
|
birsenf ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam iyiki varsınız
Dün ateşi çıkacağa benziyor demiştim çıktı 38 -39 arasında seyretti Takip ettim saat başı kontrol ettim burnu tıkalı değildi ama ağızdan Nefes almasın gece diye cold mix damlattım. Odasındaki peteği kapattım. Saat sabaha karşı 5 te ateşi tamamen düşmüştü. Sabah uyandığında baş ağrısı yoktu. Sadece boğazım ağrıyor ama az dedi. Umarım ilerlemeden bu şekilde atlatırız. |
|
![]() |
|
Hocam yine sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın ne olur.
Daha önceden yazdığımda ateşi vardı baş ağrısından söz etmiştim. Sizde grip baş ağrısı yapar demiştiniz. Şimdi tekrardan aynı durum oldu hiçbirşeyi yokken sabah uyandığında 38,5 ateşi vardı hiçbirşey vermedim. Genel hali iyiydi. Okula gittiğinde ateşi 37 ye düşmüştü. Şimdi okuldan geldi. Koltuk altından ateşi 37,5 başım ağrıyor diyor. Ara ara öksürüyor. Yine gripten ötürümüdür bu baş ağrısı. Ballı limoın veriyorum. Burnuna damla damlatmalımıyım tıkalı değil çünkü. Kendi doktorunu aramıyorum ararsam baş ağrısı var dersem çağıracak memenjitten şüphelenip ama memenjitte çenesini göğsüne değdirememesi gerekiyordu diye biliyorum o konuda sorun yok. Sizce birşey yapmalımıyım. Şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120752 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Menenjitleri asilari yapildigindan, son 20 seneden beri son dereced nadir hale gelmislerdir. Dediginiz dogru, cenesini gogsune degdiremez, kollari ile arkasina destek yapmadan dik oturamaz. Ayrica da; ATES;40'in ustune cikar ve ne yaparsaniz yapin, atesi dusuremezsiniz. 2- Hafif bir Grip geciriyor, muhtemelen, H1N1 Gribi degil. Aynen devam edin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Oca 2016 Saat 19:03 |
|
![]() |
|
Hocam okulda sınıfta domuz gribi teşhisi konmuş bir çocuk hastanede yatıyormuş
Tüm veliler panik hastanelere gidip tahlil yaptırdılar Ben yaptırmadım bu hastalık gribin biraz daha kuvvetlisi dimi Korkulacak bi durum varmı banada tahlil yaptır dediler Ateşi var 39 şuan ama genel hali normal |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne tahlili!!! Hele hasta olmayan bir cocuga niye tahlil yapiliyor ki!!! Ayricada hasta olana bile tahlil yapilmasi, sadece akademik yonden, arastirma icindir.. Hastalara 3 kurusluk hayirlari yoktur. Gene sahtekar hastaneler cuvalla paralari goturecekler.. Bu millette boyle ense olduktan sonra, vurmayanda kabahat.. Ayricada, cocuklarda cok hafif seyreder, o cocugun hastaneye yatirilmasi: TAMAMEN DUYGUSAL!!!! Zaten yapilacak bir tedavi yok.. Yapilanlarin hepsi hikaye.. Agizdan beslenebilen, su icebilen bir cocuk hastaneye yatirilmaz.. Ama orasi Turkiye!!!
Insallah; verdikleri ilaclarla cocugu oldurmezler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Oca 2016 Saat 20:50 |
|
![]() |
|
Hocam dün başım ağrıyor diye çok ağlayınca doktoruna götürdüm. Doktor baktı muayne etti boğazları kızarık dedi
ateş olacak ishal başlayacak dedi kusma olabilir dedi. Bu okuldaki domuz giribinden bahsedince tahlile gerek yok dedi diyelim domuz gribi olduğunu öğrendin ne yapacaksın dedi Bunu çok abartıyorlar bu hastalık kronik hastalığı olanlarda tehlikeli olabiliyor dedi. İlaç vermedi. Ama dediki günde 4 defa ishali olursa reflor vereceksin kusma olursa medpamid ver ama bir kere sakın devamlı verme dedi. ateşi 38 geçerse calpo ve doveni dönüşümlü kullan dedi. Bizde durum şöyle oldu Tüm gece ateşi 39,5 seyretti. ama ben ateş düşürücü vermedim ince giydirdim. Ama sabah 6 da 40 ı geçince panik oldum calpo verdim ama oda pek düşürmedi ateşini. Bugün ishali başladı 13:00 te kıvamlı yaptı 1 saat sonrada sulu yaptı. Tuvalette iken başım dönüyor demiş. Şimdi ateşi yine 39 larda ama sesi iyi geliyordu. Ben çalıştığım için annem bakıyor işten mudahale etmeye çalışıyorum. Ne yapmalıyım. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|