Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
peperutka
Elmas Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5690
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:52 |
Kundaktan kaçınmalısınız
Bebekler dümdüz, düzgün, birbirine yapışık bacaklı doğmazlar. Bacakları hafifçe çarpık görünür, ama sonra düzelir. Ama bizde Anadolu'da, bebeklerin bacakları, özellikle kız bebeklerin bacakları güzel olsun diye, bacakları birbirine birleştirip, sıkıca kundaklarlar ki düzgün bacakları olsun.
Kalça çıkığı yapabilir
|
 Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
 |
zehra
Kıdemli Moderatör
"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"
Puanlar: 9036
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:53 |
hatta annem ilk günlerde şöyle bi yöntem uygulamıştı zeynepe ..
banyodan sonra önce bir havluyla kurulayıp sonra hızlıca altını bağlayıp başka bir havluya sarıp hemen kundak yapıyodu .. banyodan sonra bebeklerin uykusu gelir üstünü giydirene kadar geçen zamanda bebeğin uykusu dağılır uykuya geçmesi zorlaşır diye o şekilde sarıp emziriyodum bi uyuyodu saatlerce   hem o rahat hem ben rahat ..
annem gittikten sonra eşim kundağı istemedi bende tamam deneyelim dedim . tam uykuya geçecekken bu yazıdada bahsettiği üzere elini bi sallıyodu hopp uyuku gitti .. sonra gel bizi saralım demişti gülerek  
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:53 |
Elini kolunu bağlayıp biyere yaıtrdıklarını düşünsene Zehra. Kabus gübü. Gazı olsa bacaklarını oynatıp çıkaramaz. Eller kollar zaten bağlı. Valla külliyen işkence bence.
Valla annemde kayınvalidede kundaklayalım dedi. Ben Ege'yi kundaklayacaklar diye başında bekledim 
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
zehra
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:56 |
ezelcim senin ufacık bi torbaya koyduğu düşünsene   anne karnında nasıl duruyolardı o zaman senin matığınla bakarsak 
sıkı sıkı sarmaktan bahsetmiyorum bende zaten .
|
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
 |
peperutka
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:58 |
ezel Yazdı:
Elini kolunu bağlayıp biyere yaıtrdıklarını düşünsene Zehra. Kabus gübü. Gazı olsa bacaklarını oynatıp çıkaramaz. Eller kollar zaten bağlı. Valla külliyen işkence bence.
Valla annemde kayınvalidede kundaklayalım dedi. Ben Ege'yi kundaklayacaklar diye başında bekledim  |
Benimde Egem olacak o da Fenerli 
|
 Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
 |
nilufer
Altın Üye
Puanlar: 1718
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:59 |
bebeklerın huyuna gorede degışır ama bu zehraya katılıyorum ki şöyle kımı cocuk cok elını kolunu oynatır ve kendı kendını uyndırır ve aglar elını kolunu hafıf sarınca daha rahat eder ve uyur ama ben bebegımı hiç baglamadım gerek olmadı cunku hep uyuyordu zaten
|
|
 |
zehra
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 15:59 |
benim gönderidği yazıda bacaklarını sıkmayın diyo zaten . bende aynen öyle yapıyodum .
herkesin doğrusu farklı ben yaptım çok memnundum yine olsa yine yaparım 
gece emzirmek o kadar kolaydı ki ilk günler . kudaksız kucağıma alınca korkuyodum biyerine biişey olcak diye ama kundakta olunca çok rahat emzirdim ..
|
|
 |
peperutka
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 16:05 |
Kızlar hazır bebek kundagı varmış satılıyor. nette kundaklama ile ilgili bilgilere bakarken buldum paylaşmak istedim.
Kundak yeni doğan bebekler için;
- anne karnındaki sıcak ve güvenli ortama benzediğinden,
- Moro refleksini yani uyurken aniden ellerini ve kollarını hareket ettirmesini engellediğinden,
- uykuya yatma öncesi rutininin bir parçası olduğundan,
sakinleşme, rahat uykuya dalma ve uzun uyuma konusunda gerçekten çok işe yarar.
Diyede not düşmüşler doğruluğu tartışılır
Düzenleyen peperutka - 18 Şub 2011 Saat 16:08
|
|
 |