Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim(ek gıda)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim(ek gıda)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deryaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı deryaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim(ek gıda)
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 00:00
merhaba hocam kızım 4 ocakta 5. ayına girecek ve benim sütüm azalmaya başladı kızımın emmeside azaldı yoğurt ve meyve püresi vermeli miyim , kutu süt veya inek sütü kullanabilir miyim ek olarak ve ne kadar kullanabilirim , ayrıca kızımın kilosu 4.ayında 7.200 gr ve boyu 65 cm di 5 ocakta karma aşı için götüreceğim yeni kilosu ve boyunu bilmiyorum birde geceleri çok uyanıyor saat başı emmek istiyor sütümde az yetmiyor galiba hocam ne yapmalıyım kakasını en fazla 5 günde bir yapıyor ama sulu bu ara kıvamı koyu bu ne demek birde hocam elleri ile kendini çok uyandırıyor elini emiyor agzına yüzüne götürüyor uzun süre uyuyamıyor kundak yapıyorum bunun için ne zaman geçer bu hali şimdiden teşekkürler hocamm sizinle tanıştığıma çok memnun oldum hocam geç bile kalmışız 
ERVANUR ÜÇOK
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118394
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 21:25
-Beslenme ile ilgili mailleri ve bilhassa "Alt Forum" yazilarini okuyun...
- Gelismesini; ilk sayfadaki Boy-Kilo cetvelinden takip edin.
Cok okumaniz lazim...
Yukarı Dön
deryaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı deryaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 22:09
teşekkürler Kadir bey okumaya devam ediyorum çok şey öğrendim sağolun. Kadir bey bende hamileliğimin 8. ayında kıl dönmesi oldu kuyruk sokumunda iltihabı boşalttılar ama doğumdan sonra ameliyat dedi doktor. kızım 5.ayına girecek 6. aydan sonra ameliyat olabilir miyim yada ne zaman olmamı tavsiye edersiniz emzirmeme sakıncası olur mu lokal anestesi olacak ağrı kesiciler vereceğiz dedi doktor. ayrıca ben kızımı öperken bana çok öpme yanakları sarkar salyasını tutamaz diyorlar etrafımdakiler doğru mu bilgilendirmeniz için teşekkürler
ERVANUR ÜÇOK
Yukarı Dön
deryaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı deryaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 22:12
birde hocam kutu sütü dolaptan çıktığı gibi verin demişsiniz bir forum yazısında ama tam hatırlayamıyorum doğrumu dolaptaysa ısıtmadan mı içirelim

ERVANUR ÜÇOK
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 23:04
1- Isterseniz, "Genel anestezi" ile ameliyat olun... BUTUN, Anestezi ilaclari, damardan verilir... Bu sebeple, cocuk bunlari anne sutu ile icse dahi, HICBIR SEY OLMAZ.... Anne sutu damardan verilmiyorki!!! Siz bakmayin Turk doktorlarina, onlarda; "Kafa calistirmak, veya dusunmek" gibi ozellikler yoktur. Sadece, Tip fakuletelrinde, derslerde ne kadar bilgi ogrenmislerse, o kadar bilirler.... Kitap okumazlar.
2- Sutun sicakligi; cocugun zevkine gore degisir... Ister sicak, ister ilik, ister soguk verin, farketmez. Nasil severse!!
Yukarı Dön
deryaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı deryaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 13:10
teşekkürler Kadir Bey 
ERVANUR ÜÇOK
Yukarı Dön
deryaca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı deryaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 15:18
merhaba Kadir Bey bugün kızıma yoğurt verdim bu 1 hafta içinde ikinci yoğurt verişim yoğurdu yedikten kısa bir süre sonra iki gözünün üst kısmından saçlarına doğru belirgin şekilde kızarıklık meydana geldi ikisindede aynısı oldu kızımın yoğurda alerjisi olabilir mı? 
-dün akşamda kutu süt verdim 120 ml gayet güzel içti herhangi bir anormallik olmadı ama dün sağlık ocağına gittik geçen ay ki kilosu 7.200 iken bu ay 7.500 kg geldi  sadece 300 gram almış gündüzleri artık neredeyse hiç emmemeye başladı bende sütümü sağıp veriyorum hocam ve sağlık ocağındaki hemşire kutu sütün böbreklere zararı olduğunu söyledi kızım 5. ayına girdi hocam ocak 4 te 
-birde hocam günlük alması gereken süt miktarı 150 ml demişsiniz bu sadece anne sütü için mi geçerli yoksa az emen bebeğe kutu sütte verirsek bununla beraber mi 150 ml alması gerekiyor teşekkürler şimdiden hocam.
ERVANUR ÜÇOK
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2015 Saat 19:00
1- Olabilir, 1-2 ay ara verin, sonra tekrar denersiniz.
2- 300 gram fena degil, aynen devam..
3- O hemsirenin, hicbir halt bildigi yok, uyduruyor. siz devam edin. 45 seneden beri veriyorum, kimsenin bobregine bir zarar olmadi... Salak bunlar ya!!
4- Gunluk almasi gereken sut, en az:600ml olmali. O miktarlar, yeni dogan doneminde,kaldi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.