Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek Arabası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebek Arabası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek Arabası
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 00:12
Merhaba Erkin Bey,
Bize bebeğim doğduğu zaman bebek arabası ve ana kucağı hediye gelmişti, ilk zamanlar bebek arabasını evin içinde yatırmak için kullandık, ana kucağı denilen şey ise, oto koltuğu ve ana kucağı karışımı bir şeydi Stern%20Smile yani dimdikti, çok biçimsizdi, ilk aylar mümkün değil kullanamazdık, sonradan da kullanamadık, bebek arabası ile dışarıya çıktığımızda, kullanımı hiç rahat değildi, açıkcası memnun kalmadık, anlayacağınız bunlar hediye idi ama onları kullanamayacağımız için sonradan dayanamayıp tekrar araba aldık, ürünler konusunda çok bilinsizce davrandım, çevremden kimse de uyarmadı, buraya üye olduğum zaman da artık çok geçti, almıştım çünkü Unhappy Şimdi kulandığımız marka kr... sadece benim için ilk önemli olan özelliği çift taraflı olabilsin ki, güneşten koruyabileyim diye düşünüyordum, şimdi onu kullanıyorum, onu da bilindik bir siteden aldım, ama oturuken tam dik olması gerekmez mi, kızım hep yamuk, sırtı boşlukta kalıyor Disapprove
Geçen gün aldığım siteden yine bir link geldi, benim aldığım bebek arabası ucuzlamış, bende şikayetlerimi dile getirdim, tabi hiç bir şekilde geri dönüş olmadı, bu da bana iyi bir ders oldu aslında, bir daha bilinçsizce hiç bir şey almam, keşke daha iyi bir markayı alsaydım diye, sonra çok pişman oldum, çünkü başta aynı işlevi gördüğünü düşünerek hareket ediyorsunuz ama işin rengi hiç de öyle değilmiş, sizin burada fikirlerinize ve tecrübelerinize her zaman ihtiyaç var Smile

Sevgiler
Fatoş 
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 09:04
Merhaba Fatoş Hanım,

Öncelikle bu hediye olayından başlayalım. Bebeğe doğum hediyesi olarak aile ya da yakın arkadaş çevresi tarafından satın alınan ürünlerin malesef birçoğu kullanılamıyor. Zira bu ürünleri satın alanların bazılarının çocukları bile olmadığı için ürünü satın alırken nelere dikkat edeceklerini bilmiyorlar. Ya da sizin durumunuzda olduğu gibi o ürünü kullanacak  annenin üründe hangi özelliği istediklerini bilmeden satın alınan ürün bir zaman sonra evde yer kaplayan bir fazlalık haline geliyor. Bu nedenle, özellikle yakın çevrenizdekilerin size bebek arabası,oto koltuğu  gibi büyük bir ürün satın alacağını biliyorsanız biraz da nazınız geçiyorsa:) nasıl bir ürün istediğinizi söyleyin derim.
Pusetin arka tarafının 90 derece olmasa da 80-85 derecelik bir açıda olması gerekir. Yani bebeğinizin şekilsiz bir durumda oturmaması lazım. Üründe bir problem olabilir,satın aldığınız noktayla paylaşın bunu.
Bu haftaki köşe yazımı okudunuz mu bilmiyorum. Ürünlerini satın aldığımız marka ya da firmaları nasıl irdeleyeceğimizi anlatmaya çalıştım,satış sonrası hizmetle birlikte. Çok açık söylemem gerekirse, içinde benim de bulunduğum bu sektörün hali içler acısı. Bir-iki marka kendini bu acz içinden sıyırmış durumda ama genel olarak tam bir felaket.Sorduğunuz soruya ya da isteğinize cevap bile verilmemesine en hafif tabirle nezaketsizlik diyebiliriz. Aslında daha fazlasını hak ediyorlar. Bakın ben onların yerine size cevap vereyim bu kampanya olayı ile ilgili. Her ürün belli bir zaman sonra kampanyaya girebilir. Bir kaç nedeni vardır kampanyaların.
1. Firmanın satışları iyi gitmiyordur,daha fazla satış yapmak için ürünlerinin fiyatlarını ucuzlatırlar.
2. Ürünün modeli eskimiştir ve o ürünün yerine satmaya başlayacağı ürünün önünü açmak ve eski ürün stoklarını eritmek amacıyla üründe indirim yapabilir.
3. Piyasada aynı tür ürünleri satan rakipleri ile rekabet edebilmek için ürünün fiyatında indirim yapabilir.
Bu maddelere daha birçok madde ekleyebilirim,zira bunların hepi normal. Sizin şanssızlığınız,siz ürünü satın aldıktan kısa bir zaman sonra ürünün indirime girmesi ve bu durumun sizi üzmesidir. Ama kampanya böyle birşey işte. Bakın biz özellikle kendi mağazalarımızda şöyle bir uygulama yapıyoruz. Öncelikle bir üründe indirime gideceksek bunun mağaza yöneticilerimize bildiriyoruz tarihiyle birlikte. Bundan sonra mağazalarımıza gelen müşterilerimizden indirime girecek ürünlerden satın almak isteyen olursa "bu ürün 1 hafta sonra indirime girecek isterseniz o zaman satın alın" diye de uyarıyoruz. Bu sadece dürüst olmak ve müşterilerimizin haklarını korumakla ilgili birşey.
Bakın size birşey daha anlatayım. "Keşke daha iyi bir marka alsaydım" demişsiniz. Bu öncelikle hepimiz için maddi durumlarımızla ilgili birşey. Bazen paramız en iyiye yetmiyor,ki bu da gayet doğal. Dikkat etmemiz gereken, göz boyamaya çalışan,ebeveynleri yanıltmaya çalışan markaları saptayabilmek. Bakın size ilginç birşey söyleyeyim. Almanya'nın Köln şehrinde her sene Avrupa'nın en büyük bebek ve çocuk ürünleri fuarı düzenlenir. Bizim firmamız her sene çok büyük bir standla yer alır bu furada. Tüketiciye kapalı,ticari fuardır bu. Bu fuara Türkiye'den de katılımcılar olur. Özellikle uluslararası olmayan ve sadece Türkiye'de satılan bazı Çin malı markaların Türk sahipleri bu fuara gelirler. Öncelikle kendi ürünlerini satmak için gelmezler fuara. Zaten uluslararası anlamda o ürünleri satma şansları yoktur ürünlerin kalitesizliğinden dolayı. Esas amaçları Türkiye'de faaliyet gösteren birkaç uluslararası markanın bir sonraki sene satacağı ürünlerin model,renk ve desenlerini görmektir. Neden mi isterler  bunları görmeyi? Kopya,taklit ederler çünkü. Ve beceremezler de. Sonra da böyle sorunlu ürünlerle anneleri,babaları başbaşa bırakırlar. Çok komik birşey söyleyeyim mi size. Piyasada hepinizin çok da iyi bildiği Çin'de üretilen bir marka, Chicco'nun kırmızı-bej renk kombinasyonunu taklit etmiştir. Ve bu renkteki ürünlerini satarken, ürünün rengine ne der bu firma çalışanları biliyor musunuz? "Chicco rengi". Yani tam anlamıyla "körün gözüne parmak sokmak" gibi birşey bu. Sektörümüz malesef bu durumda. Hepimize kolaylıklar diliyorum.

Sevgilerimle,

Erkin ÜLTANIR

Düzenleyen erkinu - 03 Oca 2008 Saat 09:08
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 11:49
Çok teşekkür ederim Erkin Bey, bundan sonra bilinçsizce asla bir şey almam. Yazdıklarınızdan dolayı size bir şey anlatmak isterim, geçen gün kızıma kıyafet almaya gittiğimde, o mağzada da bebek arabaları satılıyor. Satıcı bayan da bebeğimin oturuş pozisyonunu görünce bunun oturma yerinin tam dik olması lazım, bu araba gerçek kr.. değil, taklit dedi, ben ihtimal veremedim çünkü tüm annelerin alışveriş ettiği bir siteden aldım arabayı, eğer taklit ürün satıyorlarsa yazık, yani sizin de yukarıda yazdığınız gibi malesef ...  
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 16:16
Rica ederim Fatoş Hanım,
 Ancak bahsettiğiniz markanın sizin de dediğiniz gibi taklit olması mümkün değil. Taklit edilen markalar genelde uluslararası markalar oluyor.

Sevgiler,

Erkin.

Düzenleyen erkinu - 03 Oca 2008 Saat 16:17
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 16:24
Erkin Bey, yardımlarınız için teşekkür ederim Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.