Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek yoğurdu mu ev yoğurdu mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebek yoğurdu mu ev yoğurdu mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2484
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek yoğurdu mu ev yoğurdu mu?
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2007 Saat 12:01

Merhaba Benal Hanım,

Benim kızım 10 ay ve 10 günlük. 6.ayını doldurduğundan beri ikindi öğünlerinde babymix adlı sadece 0-24ay bebekler için üretilmiş hazır yoğurt veriyorum. 

Bazı doktorlar ve kişiler evde yapılan yoğurt verme taraftarı biliyorsunuz. Bense zaten işlemden geçmiş pastörize süt ile yine işlemden geçmiş hazır bir yoğurtla mayalanan yoğurdu çok manasız buluyorum. Sonuçta hazır ürünlerle sözde ev yoğurdu yapılıyor. Bunun yerine bebek için üretilmiş vitamin mineral takviyeli hazır yoğurt vermek daha uygun değil mi? Yoksa evde yapmak mı daha uygun? Siz ne öneriyorsunuz annelere?

Ayrıca bebek yoğurdunu yada evde yapılmış yoğurdu ne zamana kadar vermeliyiz? Örneğin yaşını doldurduğunda bizim tükettiğimiz normal yoğurtlardan vermeye başlayabilir miyiz? Ne yapmalıyız sizce?

Şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2007 Saat 18:42
Normal koşullarda evde yapılan yoğurtla beslenmelerini tercih ediyoruz. Katkısız olmaları nedeniyle. Ama zaman zaman özellikle de dışarıda iken veya seyahatte veya arada sırada ek besin olması değişik bir tat olması nedeniyle hazıe bebek yoğurtları da kullanılabilir.  Bir yaşından sonra normal yoğurt da yiyebilir bebeğiniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.