|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
zelha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2016 Saat 21:30 |
selamun aleykum Kadir bey..
oğlum 12 aylık yaklaşık 15 gündür öksürüyor. önce eşimde sonra bende gıcık gibi öksürük başlamıştı sanırım bizden bulaştı. başlarda hafifti aile hekimi bile ciddiye almadı ama son 4-5 gündür boğuluyor kaskatı kesiliyor. 3 gun once doktor Gittik film cektirdi, dinledi ve bronşit dedi. Ateş falan başka hiç bişey yok sadce öksürük olmasına rağmen NOVOSEF iğne verdi 3 gun kullanın ve ardından da şu şuruplara devam edin dedi: KONGEST,WİNCEF. aynı zamanda çocuk nebuzilatörü almamızı ventolin le kullanmamızı söyledi. ben bu zamana kadar elhamdülüllah hic ilaç kullanmadım doğal yollarla atlattık ve sadece öksürüğe bu ilaçlar çok geldi kullanmadım fakat öksürüğü daha da arttı ve malesef iki defa kusmanın dısında balgam atamadı. bugün aile hekimine gittik dinledi ve doktorunuz ne dediyse yapın dedi biz başka bir doktora gittik o da dinledi ve ciğer temiz sadece balgam atması lazım ve boğazı kızarık onun için ilaç yazacağım dedi MUKOTİK VE AVİL i yazdı. bu gün yarım ölçek mukotik verdim ve 3 defa balgam cıkardı.... çok uzun oldu hakkınızı helal edin ama o kadar zorki öyle öksürürken görmek. size de fikrinizi sormak istedim hala kafasında soru işaretleri olan bi anne olarak. şimdiden Allah razı olsun...
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120599 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktorunuz tam bir SAHTEKAR... aynen iletin!! 1- Atesi olmayan bir cocukta antibiyotik gerekmez.. Zaten antibiyotiklik bir durum olsa idi, Menenjiti bile tedavi eden Novosef etki ederdi.. 2- Kongest; bu yasta uygun degildir. Ayricada oksurugu kesecegi icin, bu yasta son derecede tehlikeli bir ilacdir. Ayrica; 160mg Parasetamol ihtiva ettigi icin, atesi olmayan bir cocukta, atesi 35 derecenin bile altina indirebilir. Calpol veya ParaNox gibi ilaclarla beraber kullanilamaz.... 3- SAKIN Mukotik ve Avil(allerji ilacidir) kullanmayin.. Tam aksi tesirleri vardir. Mutlaka eski mailleri ve yazdigim cevaplari okuyun, basiniz buyuk belaya girer, hastanelik olursunuz.. Cocugunuz, basit bir Grip geciriyor.. Turkiye'deki doktorlar, ASLA Grip teshis etmezler...Ya Astim derler, yada Bronsit... Oda olmazsa; Zaturre derler. Daha ilk basta; hic bu sahtekar doktorlara gitmeyip, sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullansa idiniz, cocuk simdi cok daha iyi durumda olurdu..Sadece bunlari kullanin. HEMEN, butun verilen ilaclari kesin.. Cok okumaniz lazim cok!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ağu 2016 Saat 07:36 |
|
![]() |
|
zelha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İlk verilen ilaçları kullanmadım çok şükür diğerlerini de hemen keserim. Inanin doktora gitmeden once de sonrada bi cok sey denedim. Corekotu yagi kestane bali sogan suyu ayaklarina sarimsak sogan daha neler neler ama gitgide siddetlenince korktuk ve malesef hala ayni tek fark balgam cikarmaya basladi mukotik ten sonra. çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Doktor bey burunda tıkanıklık akıntı hiç bişey yok. Sizin verdiğiniz bilgilere baktım nefesi 30-35 arası. Tabloya göre ise ya basit grip yada sabahları 3-4 defa hapsuruyor alerji gibi. Kusura bakmayın tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyorum ama burun tıkanıklığı da yok. Sadece nöbet şeklinde gelen nefesini kesen 1 dk kadar devam eden oksuruk var. Düzce'nin havası çok kirli bu son günlerde de nem seviyesi inanılmaz arttı buna bağlı bir alerji olabilir mi acaba ? Hava değişikliği yapsak faydası olur mu? Bu arada halsizlik ve iştah kaybı da yok. Hatta iştah çok açık . Gece terleme var boyun çevresinde.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120599 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yaz oldugu icin OYLE!!!! Siz birde ayni hastaligi kisin, soguk havalarda bir gorun.. Yazin Grip olmaz diye bir sey yok.. GRIP virusu yaz geldi diye, bavulunu alip, tatile gitmiyor... Gene insanlari hasta ediyor ama, arazlar cok silik oluyor.. Okumaya devam edin.. Bazi bilgilerin yanyana gelmesi ile, buyuk resmi daha iyi goreceksiniz...
Cok okumaniz gerek.. Yoksa, gunumuz, ; imtahan suallerini calarak, doktor ve uzman olmus sahtekar doktorlardan cok caniniz yanar.. dikkat edin, artik doktorlardan, bilhassa boyle sahtekar doktorlarin calistigi hastanelerden, sadece muayene ucreti ile cikabilen kalmamistir. Bilhassa, kis gelmeden; "sahtekarligin 3 Safhasini" IYI OGRENIN..
|
|
![]() |
|
İyi günler doktor bey 13 ağustostan bu yana hiçbir ilaç kullanmadım dediginiz gibi. Ama öksürükte en ufak bir azalma olmadı hatta arttı. Dün gece boguluyor gibi oldu balkona zor attık kendimizi. Bugün başka bir çocuk doktoru bulduk tavsiye üzerine. Kan tahlili yaptı değerler çok düşük dedi. WBC 26.5 HGB 7.9 HCT 26.0 daha bi çok düşük değer var. Ve bademcikleri Alf dolu nasıl iştahı açık şaşırdım doğrusu dedi. 20 gün içinde 11.800 den 10.800 e kadar düşmüş kilosu. Tanı ise Boğmaca benzeri bronşit. Sonuç kemoprin süspansiyon, ventolin sürüp, macrol ve ateş olursa ibufen. 10 gün sonra ise kontrol ve kan için ilaç. Görüşleriniz neler nasıl geçecek bu oksuruk. Bu ilaçları kullanalım mi başka bi öneriniz var mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hicbir dedigi, digerini tutmuyor.. ATES olmadan, WBC bu kadar yuksek olmaz, bir "bit yenigi" var!!! Su Kan Tahlilini baska bir yerde yaptirip bana yazin... 1- Tip literaturunde, "bogmaca benzeri Bronsit" tabiri yoktur. 2- Ibufen, Dolven gibi ilaclar, bronslarda "Spasm", yani daralma yapacagi icin, Astim, Bronsit gibi durumlarda, VERILMEZLER.. 3- Bu yasta bir cocukta, Ventolin surup, etkili olana kadar, cok zaman gecer. 4- Bogmaca olmasi imkansiz zira, cocugunuz asilidir. 5'li karmalarin icinde; Bogmaca asisi da vardir. Diyelimki Bogmaca; zaten hicbir Antibiyotik etki etmez.. Kan Sayimindaki; MONO degerine dikkat edin, bu tip enfekyonlarda, MONO degerinin artmis olmasi; gene viral bir hastalik olan, Enfeksiyoz Mononukleoz'a isaret eder. Bu hastalik, diger Griplerden uzun surer. Hemen bir Kan Sayimi yaptiriyorsunuz, Ates durumunu yaziyorsunuz. MONO degerine bakip, bana bilgi veriyorsunuz. Kan sayimindaki butun degerler gereklidir. sadece MONO degil. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Ağu 2016 Saat 19:25 |
|
![]() |
|
Yalniz doktor bey oğlum aşısız boğmaca olabilir mi bu durumda ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|