Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Besin alerjisi  asi ve d vit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Besin alerjisi asi ve d vit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bsberna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Besin alerjisi asi ve d vit
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 01:46
Hocam oğlum 12.5 aylık doğduğundan beri her doktor besin alerjisi teşhisi koydu diyetten kaynaklı sütüm azladigi için emmek istemedi ve şu an alerji maması kullanıyoruz ek gıda da yiyor boy ve kilosu normal degerlerde. Yumurta ve süt ürünleri alerjisi var bu ay aşısı var fakat yumurta alerjisi olanlarda riskli olduğunu söylüyorlar sağlıkçılar ne yapmak lazım yani anafilaksi olacak kadar yoğun değil çok şükür ama o gıdaları yediğinde kusma ve karın ağrısı oluşuyor bazense kabartı oluyor vücutta. Ayrıca genel tahlil yaptırdım D vitamini degeri 23 çıktı nasıl yol izlemeliyim. Cok eski bir hastanizdan çok methinizi duydum zaten takip ettiğim bir hekimsiniz size sormak istedim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 02:47
SAKIN bu allerji palavralarina kanmayin. Asiri beslenen bebeklerde, kaka yesil renk alinca hemen bu cahil
 doktorlar,  gida allerjisi tanisi koyarlar. 
Gida allerjileri, bazi allerjen gidalarin UZUN sure alinmalari ile ortaya cikarlar. Bu yaslarda olmazlar.
Acin diyeti ve her yeni gidaya sira ile baslayin. Bakalim hangi gida dokunuyormus. 
D vitamin degeri cok dusuk, hemen simdi 1 ampul ve 1 ay sonra tekrar 1 ampul icirin ve Nisa ayinda 
tekrar olcum yaptirip bana yazin. 
Asilarini mutlaka gunu geldiginda yaptirin, sakin Turk doktor palavralarina kanmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ara 2022 Saat 02:49
Yukarı Dön
Bsberna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 08:31
Hocam çok teşekkür ediyorum dediklerinizi uygulayacagim.
Size sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 18:40
Allerji ile "hazmedememe" durumunu karistirmayin. 
Eger problem olursa, sindirim sistemi enzimleri eksikligine bagli; hazimsizlik nedeni iledir.
Pankreoflat toz;  her gun 1 paketi ikiye bolup, gidalarina katin. 
Turk doktorlari her turlu hazimsizliga da Allerji derler, onlara kulak asmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ara 2022 Saat 18:41
Yukarı Dön
Bsberna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 19:49
Evet hocam bugün asi oldu yumurta alerjisi ile ilgili konuştuk doktorla o da kusma tolere edememekten olabilir dedi dediğiniz gibi gıdaları deneyerek yedirme yoluna gideceğim o kadar içimi rahatlattiniz ki çok sagolun değerli vaktinizi ayırdınız 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.