| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
merimeri
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 74
|
Konu: beslenme bağışıklık grip Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 15:35 |
|
hocam öncelikle ço...k sağolunn herşey için.. daha önce c vitamininin gribe iyi gelmesiyle bi alakasının olmadığını okumuştum sizden,peki biz bu kışa girerken bebeklerimize koruyucu olsun bünyeye dinçlik versin sağlam olsun diye ne yedirebiliriz ? nasıl beslenelim ? tavsiyeniz benim için önemli hocam şimdiden teşekkürler
|
 |
merimeri
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 17:56 |
|
ayrıca hocamkayısı çekirdeğinde b 17 vitamini varmış kanser önleyici diye okuyorum çoğu yerde,sizin tarafınızdan da doğrulanır mı bu ? ayrıca soğan suyu ve sarımsağın grip için kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz ? çok bahsediliyo çünkü bunlar hakkında şu sıralar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119321
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 00:23 |
|
1-Proteinli gidalara oncelik verin....
2- Uydurmanin sonu yoktur..
Mevcut B vitaminleri:
B1: Thiamine
B2: Riboflavin
B3: Niacin
B5: Pantothenic asit
Biyotin
B12: Cobalamin..
Bunlarin haricinda, bilhassa, Almanya da bir suru Bvitaminleri oldugu uydurulmustur. Bunlara kafayi takmayin..
Badem; kendisi faydali bir gidadir, arada bir tuketiniz...
Sarimsak-sogan, ne Gribe, nede Vampirlere koruma saglar.... Hayal gucu.. HALA OGRENEMEDILER; Linus Pauling bunlari uydurdugunda, beyni sulanmaya baslamisti ve hicbiri dogru degildi... Gencliginde 2 Nobel almasi, yaslilikta sapitmasina mani degildir...
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
Puanlar: 194
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 16:12 |
|
benmi yanlış anladım acaba o yazıyı bende okudum ama c vitamini (ilaç) olarak alındıgında bir faydası yok diye hatırlıyorum,,yoksa gripken limon,portakal vb. c vitaminlerini bol bol tükettiriyorum ben...
|
|
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 20:05 |
|
Ilac olarak alinan C-vitamini; ne Gribe, nede kanserlere faydali..Gidalarla aldiginizda faydali..
Tabii, biraz zevk meselesi ama; mis gibi mandalina, portakal varken sogan sarimsak yemek de neyin nesi!! Ayrica; Limon, Portakal yiyerekte, Grip onlenemez. Sadece biraz daha rahat atlatirsiniz, o kadar. Bu isi cokda gozunuzde buyutup, ABARTMAYIN....
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eyl 2013 Saat 20:06
|
 |
merimeri
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 22:03 |
|
hocam peki bu saydığınız B VİTAMİNİ çeşitlerinin hepsi proteinli gıdaların hepsinde bulunuyor mu yoksa ayrı ayrı takviye olarak da alınabiliyor mu ?! çok sağolun iyi ki varsınızzzz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2013 Saat 22:51 |
|
B-grubu vitaminler, proteinli gidalarda degil, daha ziyade; mayali gidalarda(yogurt, peynir, ekmek, gibi) bulunur.
|
 |