Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozget Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 17:29

Kadir Bey merhaba, oğlum 9 aylık, sofra yemeklerinden veriyoruz. ben yine de onun yiyeceği kadarını ayırıp kalan kısmına tuz katıyorum. fakat ben çalıştığım için oğluma annem bakıyor ve ben ne kadar uyarsamda o tuzlu ve yağlı yemeklerden veriyor. ben kendimde tuzsuz yediğim için onların yemekleri bana çok tuzlu geliyor. bunun çocuğa ne gibi bir zararı olur? bir de oğlumun kafası çok terliyor ve yastığı terden bembeyaz oluyor. babası da bu şekilde çok terler acaba genetik mi? bir de çok su içiyor terlemeden mi kaynaklanıyordur? üşütmekle hasta olunmadığını sizin sayenizde öğrendik. ama gece özellikle sürekli üstünü açıyor ve bende uyuyup kalınca üstü açık uyumuş oluyor. bu durum çocuğu hasta eder mi? şimdiden çok teşekkür ederim, iyiki varsınız.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 18:14
Tuz kısıtlaması 6. aydan sonra gereksiz.Terlemesi genetiktir. Hastalıklar illede "mikroplarla" olur.
Yukarı Dön
ozget Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 10:10
Kadir bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Beslenme konusunda danışmak istediğim bir konu daha var. Oğlum bazen çok iştahsız oluyor. dün mesela nerdeyse hiçbirşey yemedi en son akşam muhallebi yaptım onu da yemeyince sulu köftenin köftelerinden 5-6 tane yedi. saat 7 gibi, gece uyandı süt verdim içmedi ağladı sadece su içti. sabah 8 gibi annem kahvaltı vermeye çalışmış hiç birşey yememiş sadece 150 cc su içmiş ve uyumuş. sizce bu kadar çok susaması normal mi? ya da karnını suyla mı doyuruyor. üst 2 dişi kabarmış ama doktor çıkması 1 ayı bulur dedi. acaba ondan kaynaklanıyor olabilir mi? şu anda tam olarak 8 ay 21 günlük 8800 gr ve 71 cm.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 10:50
Dişler kesinlikle bir rahatsızlık vermez. O kadar köfteyi siz yeseniz, sizde susarsınız. Sütü soğuk, suyu ılık hamam suyu gibi verin.Kilo fazlası var, sayfanın başındaki "persentil hesaplama" bölümüne bakın.
Yukarı Dön
ozget Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 11:01

Kadir bey haklısınız ama köfteler baharatsız küçücük sulu köfte köftesiydi. yani toplasan 1 tane ceviz büyüklüğünde köfte eder. bu kadar yemek onu tok tutar mı? 19:30 da bunu yedi 21:30 da uyudu. sabah 07:30 da kalktı anneme bıraktık. 08:00 da hiç birşey yemeden 150 cc su içip yatmış ve 10:45 te kakmış. genelde gün içinde hep 4-5 saat uyuyor. acaba akşam daha mı erken yatırmalıyım? birşeyleri yanlış yapıyorum ama ne olduğunu ben de bilmiyorum. doğum iznindeyken herşey iyiydi de çalışan anne olmak bazen çok yıpratıyor. olaylar sizin kontrolünüzden çıkıyor. Cevaplarınız ve rehberliğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
ozget Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 11:06
Ayrıca süt konusunu da sizin dediğiniz gibi denedim ama inanın sütü nasıl verirsem vereyim eğer istemiyorsa kesinlikle içmiyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 11:57
Zaten bu problemler hep çalışan annelerde oluyor, niye çünkü gündüz bakanlar çocukları insafsızca yedirip tok tutuyorlar. Sizde düzeltilmesi gereken tek husus,sadece süt içmemesi, sabırlı olun, dediğim gibi süt teklifini yapın.
Yukarı Dön
ozget Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 14:10
Kadir bey, diğer sorulara verdiğiniz cevaplarda birşey dikkatimi çekti demişsinizki çocuğu uyandırıp ilaç vermeyin diye bunun sebebi nedir acaba. geçen akşam oğlum çok ağlıyordu sanırım hazımsızlıktan çünkü yemek yiyip hemen yatmıştı ben de hazımsızlık için şurup vermeye çalıştım çok ağladığı için zaten veremedim yinede bir yudum içti ondan da tıkandı. gerçi ben uyandırıp içirmedim zaten ağlayarak kendi uyandı ama, uyandırıp vermenin ne zararı var?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.