Kadir bey iyi günler.
Oğlum 25 aylık.3 hafta önce 2-3 gün süren 38-39 derece arasında ateşimiz oldu.bir gece sabaha doğru öter şekilde öksürük başladı ve sesi kısıldı. Dr a götürdüm boğazında enfeksiyon var dedi 2-3 bekleyelim ateş düşmezse ve genel durumu düzelmezse klamaks400mg başlıcaz dedi.aferin ,sudafed ve levatron şurup verdi..o gün akşam hastalık hali daha da arttı bende antibiyotiğe başladım.ateş hemen düştü ancak sesi 5 . günde açıldı.öksürük ara ara 10 gün daha devam etti.acaba antibiyotiği gereksiz yeremi kullandım ben dr bey?
Şimdi ise Perşembe akşamdan beri 39.3 lere çıkan ateşi var oğlumun.yine gribal bişeyse diye 3 gün bekleyip düşmezse dr a götürecektim. Dün sabah boğazına bakayım dedim kabarmış,kızarık ve üzeri bembeyaz bir tabaka ile kaplıydı. Ateş hep devam etti ibufen ve calpol dönüşümlü düşürmeye çalıştm.ateş çıkınca baygın düşüyor dr bey. Dün akşam üzeri acile gittik. Dr boğazına baktı betaya benziyor dedi penisilin tedavisine aldı.kültür yapılması lazım dedi burada ki şartlardan yapamıyoruz dedi.ben dışarıda yaptırırım dedim 2-3 daha tedavi ertelenir kalbini etkilemesin dedi ve ilk doz iecellin 800 mg penislini yaptırdık.5 doz böyle 6.gün ise penadur1.2 yapılacak
Çok uzattım kusura bakmayın.Şimdi ben kan tahlili yaptırayım mı?boşuna antibiyotik kullanmak istemiyorum.dr bey. Bana bi yol gösterin.3 hafta öncede kullandık yine.dün gece 39.1 lerde ateş devam etti yine.ateş düşürücü vermesem nasıl olur bu durumda?betaysa kaç günde iyileşir oğlum?
Teşekkür ederim bilgilerinizi bekliyorum