Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bexsero aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bexsero aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bexsero aşısı
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 16:54
Hocam bexsero asisi eczaci olan tanıdığımız geldi diye bugün beni aradi. Onun da oğlu 8 yasinda ve bexsero asisini takip ediyordu oğluna vurduracak. Ben de kendisine doktorumuz ile görüşeyim size dönüş yaparim dedim.
1. Siz bana eğer asiyi vurduracaksaniz yazın vurdurmayin kışa doğru yaptirin dediniz bu durumda sonbahar gecince mi yaptırayım.
2. Aşının kac yıl koruma sağladığı belli degil salgın durumunda yaptirin dediniz. Bunu söylediğimde eczaci arkadaş bana biz asiyi simdi bile bulamiyoruz salgin oldugunda basil hemen temin edip yaptiracaz dedi.
3. Saglik bakanligi salgin veya vaka oldugunda bunu soylemeli dediniz ama yakın çevremde menenjitli hasta ile karsilasan bir arkadasim yuksek ates ile hastaneye kaldırıldı tedaviye cevap veremedi enfeksiyon bölümü kaldığı odayi karantina altina aldı ve ölüm sebebi menenjit dedi. Yani esasinda görülmüyor degil ama bunu soylemeyebilurler. Sosyal medya da menenjit asisi ile ilgili haberlerde anne arkadaslar yorum yapiyor fiyatinin yuksek olmasina ragmen herkes yaptırıyor etraflarindaki menenjit hastalarini anlatıyorlar. Kizimin tüm asilari var sadece bu asi eksik son noktayo sizinle koymak istiyoruz bexsero asisini bulmusken yaptiralim mi gerci sizde yapılmasını istiyorsunuz ama çelişkide kalmak istemiyoruz anne arkadaslarim sizden geken cevapla gidip eksik asimizi yaptıracağız hocam bekliyelim mi yoksa hemen yaptırıp icimiz rahat mi etsin. Tesekkur ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:20
Görülen menenjitler; sadece Viral menenjitler, veya Ensefalitlerdir. O yüzden de tedaviye cevap vermezler.
Zaman içinde diğer aşılarda olduğu gibi, bu aşının da fiyatının düşeceğini umuyorum.. Ama Turkiye'deki
enflasyon nedeni ile dışardaki fiyat düşse bile, Türkiye'de fiyatın düşmesinden artık ümitli değilim.
Meningokok menenjiti salgını olduğunda; öyle 1-2 vak'a  görülmez.
İmkanı olanlar yaptırabilir ama gerisi ne yapacak? O yüzden de açık açık yaptırın diyemiyorum.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2019 Saat 19:49
Hocam menectra ve bexsero nun fiyatlari birbirine cok yakın madem bexsero b tipine karsi koruyor ve sanıyorum 3 yil civari bir koruma sagliyor asi su an 400 gibi menectra da 360 civari asi 2 doz uygulanacak ben ticari yönünü gectim inanin bu aralar menenjit asisi her yerde karşımıza çıkıyor bize saglik ocagi 2 yaşına kadar bu aşıdan bahsetmedi bile ama simdi bebek annelerine vurdurun diyorlarmis bizimkilet 8 yasinda ben sordum sizin anlattiklarinizla zaten b tipi menenjite bilgisine sahip olduk ve vurdurun diyorlar simdi her yerde bu konu karşımıza çıkıyor havalar sıcak sonbahar gibi 1 ay arayla 2 doz bexsero alip yaptiracagim en azindan icim rahat eder o kadar yabanci geliyor ki inanin ben artik kendime bile güvenemez oldum kuskulanip kendimi yiyecegime yaptiririm kafam rahat eder zaten artik neredeyse herkes yaptiriyor ayni su cicegi ve rotavirus aşılarını kendimiz alip yaptirdigimiz gibi. Sizin dediginiz gibi su cicegini parali alip yaptırdık simdi saglik ocaklari ücretsiz yapiyor zamanla bu asi da asi takvimine alınır ama sonuçlarına katlanmak yine bize düşecek. Sagolun tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2019 Saat 09:02
Menectra size uygun bir aşı değil.
Menenjit aşıları doktorlar için o kadar "yağli-ballı"  bir iş ki, aklınız durur.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2019 Saat 09:08
Hocam aslında sizin öğrettiklerinizle yola çıktığımda edindiğim sonuç su ; eğer çok önemli yapılması zorunlu bir aşı olsaydı ulusal aşı takviminde menenjit aşısı zorunlu aşı olurdu. 
Sağlık Bakanlığı neden bunu ailelere zorunlu uygulattırmıyor o zaman diğer zorunlu aşıları vuruyor özel aşılara sıra gelince sen bilirsin ister ai yaptır ister sonuca katlan diyerek diğer aşı olmayan çocukları da risk altına attığının farkında değiller mi ? Tamam ben aldım vurdurdum peki alamayan aile ne olacak o nedenle çelişkilerim devam ediyor. Madem bexsero aşısının 3 yıl gibi koruma sağladığını düşünürsek 3 yıl sonrası ne olacak ? Biz çocukken sağlık ocağı ve okul aşılarımızdan başka hiçbir özel aşı olmadık eşim bana biz olduk mu menenjit aşısı diyor günlerdir benim bu aşı ile ilgili bilgi topladığımı görünce ister istemez yorum yapıyor. Ticari kaygıların hepsini geçtim hocam sizin sözünüzü dinleyeceğim bir müddet yaptırmayacağım zaten bir rsikli durum olursa siz bizi burdan uyarırsınız sizden haber bekliyeceğim yaptırın içiniz rahat olsun diyene kadar aşıyı yaptırmayacağım. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.