|
Bexsero |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Nis 2019 Saat 14:20 |
Hocam 2011 doğumlu kızım için menenjit aşısını aile hekimine sordum bexsero aşısının artık Türkiye'ye geldiğini ve B tipi menejite karşı koruma sağladığını anlattım ve 1 ay arayla 2 doz uygulanması gerektiğini biliyorum bana söylediği cevap ; Menectra da aynı işi yapar Bexsero da yaptırabilirsiniz ( fiyatları yakın birbirine ) peki salgın olunca mı yaptırayım dediğim de ; salgını beklemeyin yaptırın dedi , yaz mevsimine giriyoruz sonbahar yada kısın yaptırabilirmiyim dediğimde menenjit aşısı şu mevsimde yapılacak diye bir kural yok yok dedi size danıştığımda Türkiye'de salgın yok o zaman yaptırın kouma amaçlı dediniz aşının ne kadar süreyle koruyacağı bilinmediği için ve yaz geliyor en doğrusu kışa doğru yaptırın dediniz ve aşının fiyatı 400 gibi rakamlarda iki doz yaklaşık 800 olacak maddiyat önemli değil önemli olan doğru zamanda doğru şekilde aşının uygulanması. Bazı arkadaşlarım menectrayı yaptırmış bazıları hiç yaptırmamış ama şimdi bu aralar Bexsero aşısı çok konuşuluyor sizin dediğiniz gibi bu aşıyı kışa doğrumu yaptırayım hocam? teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117154 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nimenrix; sadece, A,C,Y ve w-135 tiplerine karsi korur. Bexsero; sadece B tipine karsi korur.. Turkiye'de Salgin yapan, (20-30 senede bir yapar) B tipi meningokoktur. O doktorun, hicbir seyden haberi yok.. Yaptirmayin. Cok sart olsa idi, "Ulusal Asi Programina" alinirdi |
|
![]() |
|
ebraka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
**alıntıdır
Meningokoklara karşı aşı var mıdır ? Evet. A,C,W ve Y tiplerinin 4 üne birden koruma sağlayan bir aşı 2013 yılından bu yana ülkemizde kullanılmaktadır. Ancak, bu 4 tip dışında var olan ve Meningokok tip B olarak adlandırılan bir bakteri grubu da önemli bir menenjit etkenidir. İşte bu etkene karşı geliştirilen Meningokok B aşısı 2018 sonundan bu yada artık ülkemizde de uygulanabilmektedir. Hangi meningokok aşısını yaptırmalıyız ? Ne yazık ki stratejik konumumuz bu konuda aleyhimize çalışmaktadır. Batının doğusunda, doğunun batısında olmanın bedeli olarak birçok bakterinin bir arada görülebildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle tam bir koruma sağlamak amacıyla her iki aşının da ayrı ayrı yapılması doğru olur. |
|
![]() |
|
ebraka ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba, bir aşı için bir doktor olarak nasıl bu kadar net bir şekilde "yaptırmayın" yazabılıyorsunuz ? ulusal aşı programına aşıların alınıp alınmaması sadece zorunluluga gore mı oluyor sızce ? ekonomık kosulların hıc etkısı yok mu ? bır meslektasınız hakkında "hıcbır seyden haberı yok" demıssınız, nasıl boyle bır soylemde bulunabılıyorsunuz .. bır doktorun bu sekılde yorumlar yapmasına cok şaşırdım.. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117154 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Isin ILMI tarafina dokunmadan, sadece, doktor aleyhinde dedigime takilmaniz zaten sizin YANLI oldugunuzu gosteriyor.. Varsa bir itiraziniz, benim verdigim bilgiler aleyhinde bir laf edin.. EVET; Meningokok A,C,Y ve W135 sadece; Afrika da,"Menenjit kusagi denilen: Senegal, Mali, Burkino Faso ve Chad da gorulur..Buralardan gelen haci adaylarinin bu Menenjit mikroplarini Hicaz bolgesine tasima ihtimalinden dolayi, haci adaylarina bu asi yapilir.. Bexsero asisi, 30-40 senede bir Salgin yapar ve su anda Turkiye'de Meningokok-B salgini yoktur. Dunya Saglik teskilatinin; Morbidity, Mortality, Weekly Reports (MMWR) mecmuasinda, HER HAFTA Salgin hastaliklari gosteren bir "Dunya Haritasi" vardir.. Eger, "bazilarinin" bunlardan haberi olsa idi, boyle bos bos konusmazlardi!! Bu isler oyle; "dogusunun batida olmasi, batisinin doguda olmasi" ile olmuyor.. Varsa elinizde bunu gosterin bir dayanak, benim gibi konusabilirsiniz.. Yoksa, Turkiye'de cok yaygin oldugu gibi, iskembeden atmak, cok kolaydir.. VARSA BELGEN KONUS!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2019 Saat 19:36 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|