Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beyazlama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Beyazlama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
scl_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scl_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyazlama
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 17:43
Hocam merhabalar cevap verirseniz çok memnun olurum bu hastalıkla ilgili yazınız var mı diye baktım ama bulamadım. Kızımda kasımdan beri yani 5 aydır bikini bölgesinde beyaz leke var ve hiç büyümedi aynı şekilde duruyor. Bacağındaki beyaz leke ise hazirandan beri yani 9 aydır var bebeğim büyüdükçe o biraz büyüdü. Yeni olarak sırt kısmında pirinç tanesi kadar farkkettim. Şuan kızım 1 yaşında.. 2 cilt doktoruna gittik ikisi wood ışıkla baktı. Biri vitiligo dedi fakat emin olamadı. Diğeri ise vitiligodan uzağım bebeğiniz zaten beyaz tenli dedi. Wood bakılırken bende gördüm bikinide ki leke beyaz görünüyordu.. Kendi çocuk doktormuz ise çizgilerin kenarı sütlü kahve olarak olucak vitiligoya benzetemedim dedi. Rica etsem sizde bakar mısınız? Buarada kızımın d vitamini ve demir vitamini düşük çıktı etkisi var mıdır bilmiyorum. Takviye kullanmaya başladık.. görüntüler Sırasıyla 1. Bikini 2. Bacak 3. Sırt bölgesindekiler

Düzenleyen scl_ - 01 Mar 2024 Saat 19:16
Yukarı Dön
Doğa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Doğa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 18:10

Bende bu konuyu kadir hocamdan okumuştum o yüzden kadir hoca cevap verene kadar size bazı yazılarını paylaşacağım

Wood isigi ile; bir tek; Tinea Versicolor belli olur. VITILIGO DENEMEZ... Vitiligo ve Depigmente nevus'de, Wood isigi kullanilmaz.

Vitiligo ve Depigmente Nevus de olus mekanizmasi aynidir, ayirt edilmelerinin bir onemi yoktur. KASINTI OLMAZ... Muhtemelen, "Depigmente nevus" ...
Bunlarin hepsi, (cocuklarda) zamanla duzelir. Sadece; Vitiligo'nun duzelme ihtimali biraz azdir. Ilaclari yoktur.

Vitiligo'da tam pigment kaybı vardır ve lekeler tamamen beyazdır.
Bu bebekte ise, yer yer pigment azlığı var. "Depigmente Nevüs" demek daha dogru olur. 
Bir zararı yoktur, tedavisi de yoktur. Kendiliğinden geçebilir. 

Kasintili yaralardan sonra, derinin pigment yani "renk" hucrelerinin oldugu deri tabakasi zarar gordugunde, saglam deri gunes gorunce esmerlesir ama o kisimlar esmerlesemezler. Bir Yaz Mevsimi gectikten sonra bunlar, duzelirler, beyazliklar kaybolurlar. Vitiligo; gunese cikinca daha da barizlesir, zira bu hastalikta derinin o kisimlarinda hic "pigment" hucreleri yoktur.
Nasil olsa; her iki durumda da, yapilacak bir sey olmadigindan, beklemekte fayda vardir.
Yukarı Dön
scl_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scl_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 18:18
Sanırım diğer sorulara verilen cevaplardan alıntı yapmışsınız. O yazıları gördüm ama soruyu soranların resimdeki görüntüleri farklıydı. O sebepten sormak istedim. Sayfayı aratarak baktım kişilerin mesajlarına böyle dönüt vermiş. Ben ayrı bir yazısı var mı onu bulamadım. Yinede teşekkür ederim. Ama kadir hocamında resimlere bakarak yorum yapmasını istiyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120906
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 20:36
Depigmente Nevus! 
Nasil olsa; her iki durumda da, yapilacak bir sey olmadigindan, beklemekte fayda vardir.
Yukarı Dön
scl_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scl_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 20:46
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Depigmente Nevus! 
Hocam dediğiniz bu hastalık tüm vucuda vitiligo gibi yayılıyor mu peki? Yoksa kendiliğinden zamanla geçiyor mu kısaca bilgi verirseniz sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120906
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 20:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.