|
Beyazlama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
scl_ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mar 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mar 2024 Saat 17:43 |
Hocam merhabalar cevap verirseniz çok memnun olurum bu hastalıkla ilgili yazınız var mı diye baktım ama bulamadım. Kızımda kasımdan beri yani 5 aydır bikini bölgesinde beyaz leke var ve hiç büyümedi aynı şekilde duruyor. Bacağındaki beyaz leke ise hazirandan beri yani 9 aydır var bebeğim büyüdükçe o biraz büyüdü. Yeni olarak sırt kısmında pirinç tanesi kadar farkkettim. Şuan kızım 1 yaşında.. 2 cilt doktoruna gittik ikisi wood ışıkla baktı. Biri vitiligo dedi fakat emin olamadı. Diğeri ise vitiligodan uzağım bebeğiniz zaten beyaz tenli dedi. Wood bakılırken bende gördüm bikinide ki leke beyaz görünüyordu.. Kendi çocuk doktormuz ise çizgilerin kenarı sütlü kahve olarak olucak vitiligoya benzetemedim dedi. Rica etsem sizde bakar mısınız? Buarada kızımın d vitamini ve demir vitamini düşük çıktı etkisi var mıdır bilmiyorum. Takviye kullanmaya başladık.. görüntüler Sırasıyla 1. Bikini 2. Bacak 3. Sırt bölgesindekiler
![]() ![]() ![]() Düzenleyen scl_ - 01 Mar 2024 Saat 19:16 |
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende bu konuyu kadir hocamdan okumuştum o yüzden kadir hoca cevap verene kadar size bazı yazılarını paylaşacağım Wood isigi ile; bir tek; Tinea Versicolor belli olur. VITILIGO DENEMEZ... Vitiligo ve Depigmente nevus'de, Wood isigi kullanilmaz. Vitiligo ve Depigmente Nevus de olus mekanizmasi aynidir, ayirt edilmelerinin bir onemi yoktur. KASINTI OLMAZ... Muhtemelen, "Depigmente nevus" ... Bunlarin hepsi, (cocuklarda) zamanla duzelir. Sadece; Vitiligo'nun duzelme ihtimali biraz azdir. Ilaclari yoktur. Vitiligo'da tam pigment kaybı vardır ve lekeler tamamen beyazdır. Bu bebekte ise, yer yer pigment azlığı var. "Depigmente Nevüs" demek daha dogru olur. Bir zararı yoktur, tedavisi de yoktur. Kendiliğinden geçebilir. Nasil olsa; her iki durumda da, yapilacak bir sey olmadigindan, beklemekte fayda vardir.
|
|
![]() |
|
Sanırım diğer sorulara verilen cevaplardan alıntı yapmışsınız. O yazıları gördüm ama soruyu soranların resimdeki görüntüleri farklıydı. O sebepten sormak istedim. Sayfayı aratarak baktım kişilerin mesajlarına böyle dönüt vermiş. Ben ayrı bir yazısı var mı onu bulamadım. Yinede teşekkür ederim. Ama kadir hocamında resimlere bakarak yorum yapmasını istiyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Depigmente Nevus!
Vitiligo'da tam pigment kaybı vardır ve lekeler tamamen beyazdır. Nasil olsa; her iki durumda da, yapilacak bir sey olmadigindan, beklemekte fayda vardir.
|
|
![]() |
|
Hocam dediğiniz bu hastalık tüm vucuda vitiligo gibi yayılıyor mu peki? Yoksa kendiliğinden zamanla geçiyor mu kısaca bilgi verirseniz sevinirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nasil olsa; her iki durumda da, yapilacak bir sey olmadigindan, beklemekte fayda vardir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|