|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
benalbuyukgebiz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
![]() |
Merhaba...
Meme başında sorunlar uygun olmayan emzirme pozisyonu ile ilgilidi.r. Bu konuda yukarıda yazılanlar doğru. Bir de tam boşaltılamayan memde dolgunluk ve buna bağlı sorunlar gelişebilir. Bu iki durumda da sorun geçicidir. Sorunun tam belirlenmesi gerek. Yine yukarıda yazılanlar koşula bağlı olarak doğru uygulamalar. memeyi gören hekim arkadaşımız sizi yönlendirebilir. Sevgiler...
Emzirme sorunları ile ilgili olarak
www.istahsizcocuk.com adresinden de yararlanabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
bilgeakgun ![]() Kıdemli Üye ![]() hepimiz hilalcigiz:) Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007 Konum: OZAN Durum: Aktif Değil Puanlar: 1906 |
![]() |
Duygucum merhaba
Bugün ilk işim dediğin marka göğüs kalkanı almak oldu,meğersem harika bi ürünmüş,meme uçlarımın acısından bebeğimi kucağıma bile alamıyordum,şimdi çok rahatladım,ama aldığım yer tek bir boyu olduğunu söyledi mecburen aldım ama göğsüme tam oturdu,
bir de yine aynı markanın silikon göğüs ucunu aldım,ama hayal kırıklığına uğradım,kelebek şeklinde olması ve göğüse tam oturması harikaydı ama meme ucu o kadar büyük ki bebeğim ağzına bile alamadı,kim nasıl kullanıyor anlayamadım,benim kullandığım uyduruk bi markaydı iyisini alayım dedim ama işe yaramayacak,ithalatçı firmayı aradım ama cumartesi diye midir nedir kimse çıkmadı,acaba bunun da mı boyları var?
Bir de şu pompayla sağma işini meme uçlarım iyileşene kadar ertelesem geç kalmış olur muyum acaba?pompa acıtacak diye korkuyorum,şimdilik elle sağıyorum,
Bugün bebeğimin 1.ay kontrolü ve aşısı vardı,kilo alımı sınırdaymış çok üzüldüm,doktor beslenmeye sınır koyma dedi,2 saatte bir düzenine gerek yokmuş,3340 doğmuştu 3900 olmuş,meme ucu sorunlarımdan rahat rahat emziremedim bebeğimi,
seni ve bebeğini öper,bütün annelere keyifli emzirmeler dilerim...
|
|
![]() |
|
duygu07 ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7416 |
![]() |
Merhaba Bilgecim. O meme ucunu bebişim iki günlükken aldı aslında çok iyi birşeydir. Tam ağzını açmasını sağlarsan aldığın markanınkini ben iki ay kullandım. Çok iyi hatta en iyisidir. Canını sıkma. Bu arada üzücü haber değişim yapmazlar. Ben de o kalkanları aldığımda memnun kalmadığım için aramıştım. Değişimin mümkün olmadığı söylenmişti. Boyları yok onun sanırım yani senin bebiş açsın accık ağzını güzelim aaaa
![]() Pompa acıtmaz güzelim. Sadece sık kullanımda hafif ağrı yapar. Ama almayı geciktirme istersen derim. Süt akımın güzel ki bebişin kilo almış maşallah. Bak ben acemiyken bunları söyleyen olsa benimki de kilo alırdı. Doktora 3 ay boyunca gittim az kilo almış deyip durdu. Yani memede süt kaldığı için prolaktin salgılanmıyor ve sütün azalıyor. Sen bu kadar süt üretebilirken birikim bile yaparsın eğer pompa alırsan. Yani bebişini ilk 6 ay mamasız büyütmek isteğim hayal oldu benim. Bari senin ki gerçek olsun.
Benim ki 3,720 doğdu ama ilk ay sonunda 4,050 olmuştu. Sonraki aylarda da 450-600 gr arasında alınca doktorum mama tavsiye etti hatta çok sinir oldum. Keşke ilk günlere dönebilsem de uyguladıklarımı o zaman yapabilsem diyorum. Ama şimdi benim ki 6 ayını doldurdu. Halen şehvetle süt veriyorum ve kavgasını görsen sabrıma şaşarsın. Ben 4 tane şarkı söylüyorum ona emmeyi reddettiğinde susup beni dinlerken emiyor ve susarsam hemen tekrar kendini geri atıyor. Ama şükür ki ben bunu emzirmeye bağlıyorum hiç hasta olmadı. 2 saatlik emme düzeni dediğim illa ki 2 saatte bir vermek değil canım. Benal Hanım'a da sorabilirsin daha detaylı yanıtlayabilir. Benim doktorum iki saatlik emme düzenini göğüste biriken sütün 2 saatte daha kaliteli olacağını ve bebekte gaz sancıları olmaması için bu düzene uymam gerektiğini söylemişti. Yani her iki saatte bir emzirmek anlamında değil. Ama tabi ki bebek çığlık çığlığa acıktım diyorsa emzirmelisin. iki saat senin için belirleyici olsun diye. Ben bebişimde gaz sancılarını da yaşadım o nedenle iki saat düzeni rahatlatır.
Canım anlattıklarımı dikkate aldığın için ve beni dinlediğin için teşekkür ederim. Ben emzirme konusunu çok araştırdım ve halen farklı şeyler okumaktayım. Öyle değerli bir besini hayatta bulamazsın dedikleri kadar var yani. O nedenle şu anda günde 4-5 defa emziriyorum ve o uyumuşsa ve birikim olmuşsa göğsümde onu sağıyorum saklıyorum. Hem bir öğün fazladan çıkıyor hem de daha çok uyarılıyor beynim. Yani ne kadar çok emzirme o kadar çok süt. Seni ve bebişini çok öperim. Benal Hocam da yazmış ya bu durumlar geçici. O nedenle sen emzirmenin % 80 dinlenmek % 10 stresten uzak durmak ve kalan % 10unun da sıvı tüketimi olduğunu bil ve rahat ol. Görüşmek üzere. (Çenem düştü
![]() |
|
![]() |
|
Melek ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() |
Selam Duygucum,
ben de bir anne adayı olarak yazdıklarını bir nefeste okudum. Gerçekten çok faydalandım. Ancak sana garip gelebilir ama bir kaç sorum olacak. Bahsettiğin markanın ( Av..) silikonlarını ve göğüs kalkanlarını aldım. Anne sütü vermeyi çok istiyorum. Nasıl başlarsa öyle gider diye düşünüyorum. Zorlansam da değer . Memede süt kalmamalı demişşsin. O zaman bir pompa edinmekte fayda var. Çünkü arkadaşlarım gerekirse alırsın demişti. Peki kalan süt pompayla çekildikten sonra kullanılamıyor bebek küçük olduğu için değil mi? Yani kaşıkla vermek pek mümkün değil.
Bir de kalkanları ve silikonları kullanmadan önce nasıl steril etmeliyim?
Eğer birkaç birşey yazarsan çok sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim.Bebeğinle sağlıklı günler dilerim.
|
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
![]() |
Bilge Hanım, merhaba...
Bebeğiniz doğumundan sonra yaklaşık bir hafta on gün içinde doğum ağırlığının % 10 kadarını kaybeder. Bunu daha sonraki günlerde alır ve 15. günde doğum ağırlığında olur. Daha sonra da kilo almaya devam eder. Bu nedenle bebeğiniz bir ayda toplam yaklaşık yarım kilo değil 800 gr. kadar almış olur. Bu da ilk ay için oldukça yeterlidir, sınırda kilo almış olduğunu düşünmek doğru değil. Sakın üzülmeyin... Bu nedenle sizi bilgilendirmek istedim. Sevgiler...
|
|
![]() |
|
duygu07 ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7416 |
![]() |
Melekcim merhaba. Ya teşekkür ederim yazdıklarıma değer verdiğin için çok sevindim gerçekten. Bu kullandığın ürünler sadece sorun yaşadığında kullanmalısın. Yani eğer hiç sorun yoksa kullanma derim. Çünkü aplikatörler yani meme uçları bebeğin emmesine yardımcı olsa da süt direkt memeden daha kolay alınıyor bu bir gerçek.
Kalan süt tabi ki kullanılır canım. Kesinlikle bir damla bile ziyan etme asla. Kaşıkla veya şırınga ile verdim ben. Şırınga daha kolaydı tabi ama kaşıkla da verebilirsin. Ana kucağın varsa hafif yatış pozisyonu aldır ama kulaklarının zarar görmemesi için tam yatırma. Sonra da kaşıkla kolayca besleyebilirsin. Şırınga ise azar azar vermen daha kolay olur derim. Seçim senin. Ama bebişinin meme karmaşası yaşamasını istemiyorsan da asla biberon kullanma canım. Ben bu konuda şanslıyım ama her bebek öyle olmayabilir. Ben az akışlı ve geniş ağızlı biberon kullandığım için bebeğim memeyi bırakmadı. Ama ben kilo almadığı için devam mamasını vermek için başlamıştım. Yani sen sütünü arttırmaya yönelik şeyler yaparsan biberona o kadar geç başlarsın. Bu arada sizinle bir tecrübemi de paylaşmak isterim. Mememden bebeğimi emzirdikten sonra süt sağdığımda süt çok az geliyordu. Hiçbir yerde yazmamasına rağmen ben azıcık mememi sıktığımda daha iyi akmaya hatta pompadan daha çok verim almaya başladım. Fakat süt kanallarının tıkanmaması için de çok sıkılması tavsiye edilmiyor. Ben sadece koltaltı bölümüne biraz baskı yaptım ve çok süt gelmeye başladı. O anda anladım ki baştan bunu yapsaydım çok sütüm gelebilir ve daha çok uyarma olurdu. Pompa alırsanız da buna dikkat edin derim. Ama her zaman söylediğim şu ki bebeklerden daha iyi bir pompa yok
![]() Kalkanları ve silikonları bende bir steril makinası var onda temizliyorum ama kaynatmak (yaklaşık7-8 dakika) da olabilir. Biraz zahmetli ama olsun. Bu arada her kullanımdan sonra steril etmedim ama köpükle biberon fırçalarıyla sürterek yıkadım. Yani açıklaması 7-8 kez köpükle yıkadıysam 1 kez steril ettim. Doğru mudur bilmem ama kullanm klavuzlarını çok dikkatli okuduğum için kendime göre böyle yorumladım.
Melekcim son olarak senin bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama anne sütü için bu mücadelenizi kaybetmeyin ve sizler de ileride çevrenizde bu yaşadıklarınızı hep anlatın canım. Çünkü obezite riskini önlemek açısından da çok önemli bu. Gelecek nesil bizlerin ellerinde. Hem sonra eğer bebeğimizi bu zengin içerikli ve sadece birkaç yıl katlanacağımız durum olan emzirme ile tüm hastalıklara karşı korumuş oluyoruz. Sadece karnı doyması için değil yani. Tekrar yazdıklarıma değer verdiğin için teşekkür eder bebeğini ve seni öperim. Duygu SÖZERİ Düzenleyen 1978koaka - 04 Kas 2007 Saat 20:35 |
|
![]() |
|
![]() |
Benal Hocam arkadaşlara sizin bölüm üzerinden birşeyler yazıyorum kusuruma bakmayın. Dayanamadım valla üzülen annelere. Anne sütü konusunda inanın çok okudum ve tecrübe kazandım. Tabi asla sizler kadar bilemem. Ama ben çevremde bulunan tüm tanıdıklarıma anne sütünün kolay gelmesini sağlamak için önerilerde bulunuyorum ki zor bir olay sanmasınlar başlamak için daha hevesli olsunlar diye. Verdiğiniz cevaplar da bizlere çok yön gösteriyor bu nedenle de tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Sevgi ve saygılar..
|
|
![]() |
|
Melek ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 99 |
![]() |
Duygucum çok teşekkürler ...Bence bebek büyütmek tamamen tecrübe işi.Tecrübelerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler.Bu site bir harika .Katıldığımdan beri çok bilgilendim. Ben daha 35 haftalık hamileyim.Anlarsın ki biraz telaşlıyım .Ama burada yazılanları okudukça biraz daha sakinleşiyorum. Sana da çok kolay gelsin...Sevgiler..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|