Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mine
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3314
|
Konu: bilgisayar oynatıyor musunuz arkadaşlar? Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 23:52 |
betül kırk aylık oldu ben bu zamana kadar biligsayarla ilgilenmesine hiç izin vermedim ama yaşıtlarına bakıyorum çok güzel bilgisayar kullanıyorlar hatta bilgisayarda sırf oyun oynayabilmek için harfleri bile ezberlemişler oynamak istedikleri oyunun adını googleye yazıp oyunlarını oynuyorlar
çok zararlı diye düşünüyorum ama yaşıtlarından da geri kalıyor bugün oturduk biraz maus tutmasını filan öğretmeye çalıştım hiç beceremedi ama başındanda kaldıramadım saatlerce çok ilgisini çekti
sizler bilgisayar oynamasına izin veriyormusunuz çocuklarınızın nasıl öğrettiniz maus kullanmayı oyunlar oynamayı
arkadaşları evimize geldiğinde betül yapboz yapalım resim yapalım diye çırpınıyor onlarla oynamak istiyor ama çocuklar sadece bilgisayarla oynuyorlar kızım yanlız kalıyor çok tereddütte kaldım öğretsem mi öğretmesem mi?
|
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
|
 |
Kevser
Moderatör
Mersin benden sorulur:)))))
Puanlar: 5082
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 00:10 |
Ben de zararlı olduğunu düşünüyorum. Bir ara zaptedemiyorduk (geçtiğimiz aylarda benim bulantılarımın vs. sıkıntılarımın olduğu dönemde çocuk çok ilgisiz kaldı ve pc ye yöneldi) sürekli kayyu, üçüzler ve marsu pilami seyrediyordu, hatta wc ye gitmesi gerektiğinde pause'ye basıp "ben gelene kadar bitmesin" diyerek gidiyordu. bir bölüm bitince onu kapatıp başkasına geçip başlatabiliyor ve izliyordu. ama bunu ben marifet olarak görmüyorum, ilk anda insanın hoşuna gidiyor ama bu beceri ise eğer, pc den başka konularda da gösterebilir mutlaka. Benim bulantılarım bitince kendime geldim ve yavaş yavaş azalttım pc den bişeyler izlemesini. şimdi hiç istemiyor sayılır. biz yazarken gördüğü için çok nadir de olsa "anne yazı yazabilir miyim" diyor, ben de bir kaç dakika izin veriyorum wordde yazı yazıyor ve bu fazla sürmüyor... Arkadaşı fazla yok, arkadaş oldukları çocukların anneleri de benim gibi düşünüyor, pc den uzak yetiştirmeye çalışıyorlar. Yani bence bu bir eksiklik değil. Betül eğer kullanmayı bilmiyorsa, onu hiç yapmadığı içindir, yoksa diğerleri gibi her şekilde kullanmayı bilir. sonraki yaşlarda zaten kullanacaklar, pc başına ne kadar geç otursa kar bence...
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 00:32 |
bi süre emreyle araba yarışı oynamıştık... yani benim bi ara göğüs
sancılarım vardı... bileniniz vardır belki... 2 gün boyunca hep yattım
dinlendim...hiç iş yapmadım.. emre ninde yanınmda durması için, onu
oyunlarla oyaladım... ben 2 gün oyaladım ama bu daha sonrada devam
etti.. hevesini kırmak istemedim... sonra sevdiğim bi arkadaşım, beni
uyardı (iyi ki de uyardı yoksa halan pc başından alamazdım) sanahtan pc
yi kaldırdım, bozulmuş dedim, babanın tamir etme gerekiyor.. dedim ilk
günler... tabi kanar mı... bu sefer benimle inatlaşmaya bailayınca bende
şimdi daha küçüksün ama büyüdüğünde oynayabilirsin demiştim... sabırla
tane tane... buda 1-2 gün sürdü.. derken... oda sormaz oldu...
şimdi zaman zaman "hadi beraber araba oynayalım" diyor
geçenlerde kuaförde bi bayanla tanıştık yanında da oğlu uslu uslu duruyordu.. ama acayip bi çocuktu...düzenli,tertipli, emrenin her yaptığı harekete tepki göstriyordu.. emrenin dağıtığı,bozduğu eşyaları hemen arkasından düzeltiyordu biraz tuhafıma gitti.. çok da iyi gözlemliyordu.. neyse konu bi şekilde pc v oyuna geldi... bayanın çocuğuda günün belirli saatlerinde beraber pc başına geçip oyun oynarlamış, ama zeka,eğitici oyunları oynuyorlarmış.. diğer oyunları hiç merak edip oynamamış bugüne kadar... yani bu durum çocuktan çocuğa değğişiyor sanırım...
emre mause kullanmayı çok iyi bilmiyo ama ileri-geri-sağ-sol tuşlarını öğrenmişti... en azından
bence de bi şekilde büyüyünce.. istmesede öğrenecek.. kimse kimseden
geri kalmaz arkadaşım... bu konuda bi endişen olmasın, rahat
olmalısın...
|
|
 |
şefo
Kıdemli Üye
Puanlar: 1186
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 09:53 |
yarım saati geçirmiyoruz arada izin veriyorum oyunları açıyo bebekleri giydiriyor ama tabiki zararlı çocuk şarkıları dinliyoruz
|
|
 |
bertobat
Altın Üye
Puanlar: 2355
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 10:22 |
benimkiler de oyun oynuyor film izliyor............ama çokkısıtlı bir zaman izin veriyorum
|
kinCi diiLim Ama Unutmam!..
şevkat qöSteriRim Ama ŞıMarTmaM.. !
Ciddiye aLıRıM ama KAPILMAM!..
DALGA GEÇERİM AMA KIRMAM..!
Huzur Veririm Ama Söz vermem!!
|
 |
ELa-m
Kıdemli Üye
Puanlar: 1068
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 10:39 |
zararLI ama bak benim kIzIm 1 daka bo$ görsün pc'yi yani mesela 1daka mutfaga gitsem hemen pc ba$Inda tu$lara basiyor  ne anliyorsa...yani $imdiden int sapigi kIzIm...in$ hastasI olmaz..çUnki bende zararLI oldugunu dü$ünüyorum..
|
E$e v kIzI eLa
|
 |
PinarTN
Altın Üye
Puanlar: 3246
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 12:39 |
ben de kızıma belirli bi süre oynamasına izin veriyorum çok da güzel kullanıyor bilgisayarı
çocuğu dış ortamdan soyutlayacak kadar oynamasına ben de karşıyım ama çağımız internet çağı ve çocuklar merak ediyor
tamamen yasaklamanın meraklı bi çocuk için çok doğru olmadığını düşünüyorum ben
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 12:59 |
bende tamamen yasaklanmasına karşıyım ...Sonuçta az yada çok onun gözü önünde bilgisayarla ilgileniyoruz sana zararlı gelişimini olumsuz etkiler yada işte radyasyon yayıyor oğlum yada kızım yaklaşma demek ne derece inandırıcı olur...yada o yaştaki çocuğa bunu hangi dille nasıl anlatırız...
tabiki bilgisayarı ona teslim edip gidip içerde iş yapmak doğru değil özellikle 4 yaş sonrası için sonuçta artık o yaş üstü çocuklar pc.yi kullanmaya başlıyor ebebeyn kontrolunde gelişiminede yardımcı olacak oyun yada aktiviteler için izin vermeliyiz
diye düşünüyorum
oğlum 26 aylık yeni yeni pc.ile ilgilenmeye başladı haliyle beni taklit ediyor msnde yada forumda yazı yazarken gelip yanıma yazmak istiyor bazende oturtuyorum koltuğa yaz hadi diyorum tuşlara dokunuyor ekranda yazıları görünce mutlu oluyor:))))..daha fazla kalmak istediğindede oğlum bilgisayar yorulmuş uykusu varmış uyuyacakmış diyorum çekiyorum fişini
daha çok büyüdüğü ve oyunlar oynamak istediği zaman gözetimim altında zaman sınırlaması koyarak oynamasında ben sakınca görmeyeceğimi düşünüyorum
Düzenleyen Ayşen - 11 Ara 2010 Saat 13:01
|
 |