|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
meryemcyln ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nis 2015 Konum: dalaman Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı meryemcyln
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 May 2015 Saat 10:28 |
Doktor bey kızım bir aylık oldu. gecen hafta hafif hırıltı ve çok nadir balgamli öksürük hissettim doktora götürdüm. Doktor laranjit,geniz iltihabi teshisi koydu.bricanly surup decort iğne ve xlear burun spreyi verdi. Bu haftanın başında öksürüğü çok arttı tekrar ayni doktora gittik. 4 igne daha bricanly e devam etmemi soyledi ve ceclor 125gr antibiyotik ile enfluvir 75mg (kapsülün yarısını sulandirip icirmemi söyledi )verdi. İğneler bitti ilaçları da düzenli iciriyorum ama öksürüğü daha da arttı ve bugün burnu daha tıkalı ve sesi değişmiş. Sizce bu ilaçlara devam etmeli miyim? Bu kadar ilaç kullanırken oksurugunun artması normal mi? Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Bu kadar ilaç kullanırken oksurugunun artması normal mi? "
NORMAL... Hic doktora gitmese idiniz ve o ilaclari kullanmasa idiniz, cocuk simdiye iyilesmisti.. 1- Bricanyl; Astim ilacidir. Sizin cocukta Grip var. Gripli hastaya verildiginde, bronslar acilir ve Grip akcigerlere iner. 2- Decort; Kortizon olup, boyle surekli verildiginde; Vucudun griplere karsi gostermeye calistigi direnc, ortadan kalkar ve hastalik suresi ve siddeti artar. 3- Ceclor; Antibiyotik oldugundan, Griplere etki etmezler, bogazdaki ve barsaklardaki Probiyotik bakterileride yokettikleri icin, ishaller baslar. 4- Enfluvir; Grip ilacidir, en sonunda Grip teshis etmek "hazretin" aklina gelebilmis... Ama cok gec, zira, Enfluvir'in ilk 2 gun icinde verilmesi icap ederdi.... Eh, bu kadar hatadan sonra, tabiiki, oksuruk gecmeyecek, siz; bebeginiz yasiyor, ona sukredin. BUTUN ILACLARI COPE ATIN.... SADECE: Serum fiz. 10'ar damla damlatin.. Gunde; 2-3 sefer sicak buhar tatbik edin, her gun banyo yaptirin. Banyo buharli olsun. Basucunu yuksek tutun, uyanikken devamli kucakta dursun. Basucuna 2 damla, ColdMix damlatin. Akintinin koyulasmasi iyilestigini gosterir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 May 2015 Saat 18:50 |
|
![]() |
|
meryemcyln ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nis 2015 Konum: dalaman Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı meryemcyln
Çok tesekkur ederim. Küçük yerde oturunca tek bir Dr.a mahkum kalmak kotu bir şey. Keşke daha önce ulasabilseydim size :(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gunluk mailleri; Alt Forum maillerini ve ilk sayfadaki Makalelerimi mutlaka okuyun. Hangi bilginin ne zaman gerekebilecegi hic belli olmaz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı meryemcyln
Merhaba doktor bey, kızım 43 günlük oldu öksürüğü iki uç gün önce oldukça azalmıştı. Gece hic oksurmuyor gunduz de nadir oksuruyordu. Dunden beri çok sık olmamakla birlikte balgamli öksürüğü başladı çok hafif hırıltı hissediyorum. Balgam için limonlu bal onermissinniz ben 43 günlük kizima kullanabilir miyim?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Limonata tarzinda verebilirsiniz. Biberon ile verin, yoksa genzine kacirirsiniz. Cok koyu olmasin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|