Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir Kaç Soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir Kaç Soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayışığı81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir Kaç Soru
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 15:49
İyi Günler Kadir Bey...
Size bir kaç sorum olacaktı.Oğlum 45 aylık
1-Oğlum 4-5 aydır genelde her gece,bir kaç kez ve özellikle yan cevirmek için dokunduğumda dişlerini gıcırdatıyor.Bunu doktorumuza sorduğumda bunun buyuk ihtımal gecici olduğunu cocuklarda cok sık görüldügünü ve sut dişlerinin yapısından dolayı bu gıcırdatmadan kalıcı dişler gibi etkilenmediklerini tedaviye gerek olmadığını söylemişti bu ne kadar doğru? Ancak kalıcı dişler cıktıktan sonra uzun sure devam ederse tedavi gerekir demişti? 
 2-Burada sizin diş gıcırdatmalarına atarax veya sipraktin önerdiğinizi okuyunca danışmak istedim.Siz stresten kaynaklı olduğunu söylemişsiniz  msj.larda. Peki stresin sebebini bulup ortadan kaldıramazsak bu ilaçları bıraktığımızda yine başlamaz mı gıcırdatmalar. İlaç burada nasıl kalıcı bir fayda sağlayabilir? her diş gıcırdattığında 5 gün ilaç mı kullanmalıyız? Kullanmazsak dişlerine, çenesine veya uyku kalitesine bir zararı olur mu bu gıcırdatmanın?
3-Bir yerde de bu gıcırdatmaya cocuklarda sinüs akıntısının da sebep olabileceğini okumuştum bu ne kadar doğru? 
4-Sizin X bacak ile ilgili msjlarınızı okuduktan sonra sanki oğlumunda ayak bileklerinde de 2cm kadar bir acıklık varmış gibi geldi doktora bunu da sorayım dedim Dvitamini eksikliği olabilir mi diye sordum.O da bunun olsa olsa fizyolojik bir x bacak olduğunu bu yaşlarda görülmesinin normal olduğunu ve en geç 5-6 yasa kadar kendiliğinden düzeleceğini söyledi? Bir de KALSİYUM değeri 9,41mg/dl , DVİTAMİNİ eksikliği olsa vucudun bu kadar yuksek değerde kalsiyum depolayamaz d vitamini eksikliği yok dedi çıktı işin içinden.Kalsiyum değerinin yuksek olması  dvitamini eksikliği olmadığını gösterir mi gerçekten? Dvitamini ile ilgili yazınızda dvitaminin kalsiyum emilimini arttırdığını okudum ama bu her durumda kanda kalsiyum yuksekse dvitamini eksikliği yoktur sonucu çıkartır mı bilemedim?
5-"Beta diye bir virus" yazınızı okuduktan sonra aklıma bir şey takıldı.Taşıyıcılık olabiliyorsa ve okul cağı cocuklarının %20sinde bu mikrop boğazlarında varsa.Hastalık durumunda şüpelenip strepA testi yapdığımızda eğer o kişi taşıyıcıysa ve hastalık betadan değil ise strepA testi taşıyıcılıktan dolayı yine pozitif çıkmaz mı? Bunun ayrımını nasıl yapacağız?
Kadir Hocam cevaplarınız için şimdiden cok teşekkürler.Hakkınızı helal edin.Sonsuz saygılarımla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120299
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 19:17
1-Hepsi dogru, ama Turk halki, "saklabanlik" tan hoslandigi icin bu tip cevaplari sevmezler.
2- Denemek kasti ile 5 gun veriyoruz, herkezde ayni sebeple olmuyor, herkezde tedaviye cevap vermiyor.
3- Yalan.
4- "Fizyolojik-X bacak" diye bir sey yoktur, Turk doktorlari kendi cahilliklerini ortmek icin bu sekilde uydurarak halki kandirirlar.
O doctor, Dvitamini ile Kalsiyum arasindaki iliskiden bi-haber... Hicbir sey bildigi yok!!
Kalsiyum degeri: 9.0-11.0mg/dL araligindadir. Kalsiyum yuksek degil, alt sinirda,( nasilda yalan soyluyor!!!)
5- Gayet basit; zirt-pirt, hasta olmayan bir cocuga Strep-A testi YAPTIRMAYACAKSINIZ!!!
Anladinizmi simdi, niye sahtekar doktor ve Laboratuvarlar niye devalmi Strep-A Testi ile "tarama testleri" yapiyorlar!! Boyle hastalari yakalayacaklar, "omur boyu gelir" saglayacaklar..
Tasiyicilik durumunda da; Strep-A Testi:(+) cikar. Aradaki fark, COCUK HASTA DEGILDIR.... Bukadar basit.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 23:04

1-StrepA testinin hasta olmayan çocuğa yapılmayacağını ve yapanların neden yaptığını konu ile ilgili daha önceki  msj.larınızdan öğrenmiştim hocam. Tam anlatamadım benim demek istediğim Diyelimki Taşıyıcı olan biri taşıyıcı olduğunu bilmiyor ,Ateşlendi 39-40derece boğazları kıpkırmızı ve ağrıyor, beta belirtileri var doktor emin olmak için test yapıyor test taşıyıcılıktan dolayı pozitif çıkıyor ama bu ateş, boğaz enfeksiyonu   virüs kaynaklı diyelim. Bu durumda test bizi yanıltmaz mı bunun ayrımını nasıl yapacağız?

2-Laboratuvarın verdiği normal değer aralığı (8,4-10,2) bizim çıkan kalsiyum değeri 9.41mg/dl. Her gün 600-800mg süt-yoğurt  yediği halde kalsiyum sınırda ise Dvitamini kesin eksik midir? Tedaviye başlamadan D vitaminine baktırmama gerek varmı  ne kadar düşük diye? Bu durumda 1 ay arayla 3ampül D3 kullanmalımıyım sizce? Fotorafını çekip yollayayım dedim ama bir düz durdurup çekemedim düz durmayınca da pek anlaşılmıyor. Tekrar bi çekmeye çalışıp yollayayım en iyisi. Ama dizlerini birbirine değdirdiğimde(hiç bastırmadan) 2cm’e yakın bi aralık kalıyor ayak bilekleri arasında. Dizleri yanaştırdığımızda biraz bastırmalımıyız?

3-D vitamini ile ilgili yazınızda serum25 (OH)  <5 ng/ml  de bile; 4 hafta süresince haftada bir 50 000u verilir diye belirtmişsiniz(toplam 4x 50 000= 200 000 uı oluyor) Bir ampül 300 000 uı olduğuna göre  X bacak tedavisinde ayda bir 300 000uı, toplam 300 000 x 3= 900 000 uı oluyor . Yani x bacak varsa d vitamini 5ng/ml nin bile altına mı düşmüş oluyor?

Çok ama çok teşekkürler hocam…İyi ki varsınız.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 23:13
1- Baya bir "kuramsal" durum olmus... Evet, oyle olur.. Bu yuzden, HER ZAMAN SOYLEDIGIM GIBI:
Ates+Agizda koku+Dilde pas+ Bulanti/kusma yoksa, Strep-A testi ile ugrasmayin.
Gripal enfeksiyonlarda; agizda koku ve dilde pas olmaz..
Bir tek; Domuz gribinde, grip arazlari yaninda; bulanti/kusma olur.
2- Tasiyicilik durumlarinda ve Griplerde, WBC degeri; DUSUK CIKAR...

Her halde bu kadar bilgi ile artik; gene tuzaga dusmezsiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ayışığı81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2015 Saat 23:28
sayenizde artık tuzağa düşmemiz zor:)) zaten düşmemek için soruyorum.Simdiye kadar strepA testi istenmedi ama okudukca aklıma takılanları soruyorum ki tuzağa düşmeyeyim. 
  Bir de kalsiyum ve x bacak hakkında sorduklarımı atlamışsızınız cevap verirseniz çok sevinirim hocam.İyi akşamlar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2015 Saat 01:34
Makalede yazilan degerler, USA icin. Bizde 50,000 unitelik urun olmadiginda, toplayip veriyorum... Yarilanma omurleride hesaplaninca, benim hesab dogru olur, dedgim gibi Dvit3 verin.
Kalsiyum degeri, 9.0-11.0mg/dL araligindadir... Dvitamini eksik oldugunda, barsaklardan Kalsiyum emilimi az olur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.