Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bıtmek bılmeyen enfeksıyon acıl yardııım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBıtmek bılmeyen enfeksıyon acıl yardııım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SevalUyan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: Bıtmek bılmeyen enfeksıyon acıl yardııım
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 06:13
Merhaba kadir bey   Cry

Oglum 10.01.2009 doğumlu alerjık bır bunyesı var kasım ayından bu yana sınuzıt lenfodıt tonsılıt otıt olup hepsındede antıbıyotık kullandık temmuz ayında otıt tekrarı ıle yıne antıbıyotık aldık ve gecen hafta ateslendı ozel dr sı tonsılıt dedı hatta banada gosterdı agumentın es 600 basladı 2 gun sonra kontrole gıttık boyunda sıslıkle bırlıkte lenfodonıt olmus ama tonsılıt azalmıs antıbıyotıge devam dedi p.tesi hastaneye gelın tahlıl yapalım dedi 4tupkan aldılar sonucu enfeksıyon cok fazla 4 doz novasef ım yapılacak dedı 2 doz yapıldı ates boyunda sıslık durumuna yutmada gucluk eklendı baska dr ye gıttık bogazı bem beyazdı ıgne etkı etmemıs dedı tahlıl yaptı sonuc beklerken serum takıp damardan antıbıyotık verdı CRP 5.98 (00-0.50)  WBC 25.6 (5-14.50) MON 3.3 (0-0.90) NEU 15 (2.50-6)  MCV 79 ( 81-103) PLT 416 (148-339) yatış yapacagız  2 gun serum tedavısı uygulanacak takıp edecegiz boyle duzelemez enfeksıyon cok artmış deyıp yatırdı gunde 2 kez 2 şertane antıbıyotık damara enejekte edıldı . ertesı gun aksamına kadar ateş 6 saatte bır 38-39 olarak cıktı ates dusurucu verıldı tekrar tahlıl yapıldı CRP 4.04 WBC 21.9 MON 1.9 NEU 11.6 MCV 80  PLT 486 cıktı ve sık lenfodonıt oldugu ıcın bızım talebımızle boyun ve batın usg bakıldı. Batın normal. Boyun usg sol 16x12mm sag 23x10mm her ıkı bolgede buyugu 18x6mm santral ekojenıtesı azalmıs reaktıf lenf nodları.  Palatın tonsıller hipertrofık....   Olarak sonuclar geldı 3 . Gunkı antıbıyotıklerıde sık aralıklarla damarda serumla yapıp taburcu ettı duocıd250mg  ve cefamızın 1 gr  ım 3 adet   Verdı 3 gun sonra kontrole cagardı ates gece 3 te 37.2 oldu cıkarsa ates dusurucu ver dedıler dıye korkup hemen verdım. Bugun haslalıgın 10. Gunu onca antıbıyotık onca seruma  ragmen enfeksıyondakı  bu gelışme????   Bu yol doğrumu ne yapmalıyım cocuğumun aldığı bu kadar antıbıyotık nereye gıdıyor ve dahada antıbıyotıge devam edecek olusumuz benı cok tedırgın edıyor 3 gun daha iğne çoook  agrasifleşti ne yapacağımı bılmıyorum   Sızın fıkırlerınız benım ıçın cokönemli lutfen yardım edın Cry
Saygılarımla
Seval uyan
Yukarı Dön
SevalUyan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 10:26
Tekrar merhaba 
Oğlumun novasef ım kullanmadan önceki tahlilleri yeni elime gecti onlarıda bılgılerınıze sunuyorum Smile WBC 10.4 (4.0-10.3) CRP 37.9 (0.2-0.5)  ERİTrOsİT SeDim. 42  (0-15)  şimdiden çok teşekküredediyorum ve sizden cevapgelmeden bugun yaptırılacak iğneyide yaptırmayacağım umarım hata yapmıyorumdur. Disapprove
Saygılarımla
Seval uyan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 18:34
WBC'nin; 10.4 olmasi, hadisenin; GRIPAL enfeksiyon oldugunu gosterir. Gripal enfeksiyonlar, viruslerle oldugundan, antibiyotikler, zerre tesir etmezler. Novosef gibi, menenjiti bile tedavi edebilecek kadar kuvvetli antibiyotik dahi verseniz, ates dusmez. Zaten sizin Trajedi de bu sekilde baslamis.. Bu kadar kuvvetli antibiyotik almakta olan bir cocugun, bu esnada, bakteriel bir mikrop almasina IMKAN YOKTUR... KESIN O HASTANEDE YAPILAN TAHLILDE, BIR "DALAVERA" DONDU...
1 haftadan beri antibiyotik, hemde Novosef gibi son derecede kuvvetli bir antibiyotik alan cocukta, 1 hafta sonra yuksek WBC olmaz...
Bu hastane doneminde, cocugun genel durumu nasildi? Etrafta dolasan yemek yiyen bir cocukmu idi? Eger bu sekilde genel durumu iyi iken yatirildi ise, muthis bir kazik yemisiniz demektir... Keske yatmadan evvel gorusse idik.
Benim tahminim, cocugunuz: Enfeksiyoz Mononukleoz gecirdi.
"Mono-Test" diye bir test vardir bunu ve "Tam kan sayimini" tekrar yaptirip, sonuclari bana yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eyl 2013 Saat 18:36
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.