Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bitmeyen kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbitmeyen kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2013 Saat 07:18
Dedigim gibi... Siz ancak, cocuk rahatsiz oldugunda mudahale edin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 163
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2013 Saat 21:41
anladım hocam teşekkür ederim...tam 8 aydır sıkıntı çektiğimiz için (8.aydan bu yana, şu an 16 aylık), çok muzdarip olduk...2 hafta içinde 3 kez lavman yaptık demiştim, şu an sabah duphalac, akşam sokol içiriyoruz ve bugün yine 5 gün oluyor...bekleyeceğim bu sefer...içinde çok fazla bekleyince zehirlenir diye korkuyorum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 04:18
Zararli bir durum olacak olsa, once "bunye" rahatsiz olur ve kakayi disari atmaya cabalar. Rahatsizlik oldugunda (veya, yapmaya calisip, yapamadiginda), lavmani yapin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 10:31
peki hocam surekli lavman yapmanin bir zarari yok mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 19:23
Lavman; kisa vadeli cozum. Uzun vadede; diyetinin ayarlanmasi, gerekirse; Duphalac, Sokol gibi ilaclari kullanmak gerekir... Boyundan asgisi tutmayan (Paraplejik) hastalara hergun lavman yapilir.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2013 Saat 16:55
hocam bu sefer sayenizde lavman yapmadık bekledik ve 6. gün kendi kendine yaptı kakasını...kıvamı biraz sertti ama çok zorlanmadan çıkardı...5 gündür şurup içiriyorduk zaten sabah,akşam sokol bir tatlı kaşığı...şimdi ona devam ediyoruz....
birde oğlum şu an 16 aylık 10.250 gr. ve 82 cm....iştahsız çok zor yemek yediriyoruz, anne sütünü sürekli alıyor...sağlık ocağındaki dr  kilo kaybı olduğu ve yeterince beslenmediği  için sütten kesmemi yemek yedirmemi söyledi...sizce ne yapayım gerçekten gelişim geriliği problemi mi yaşıyoruz?
ayrıca oğlumun ilk çıkan üst ön dişleri beyaz değil lekeli...şu an 7. dişini yeni çıkardı...diğer dişleri henüz uzamadğı için rengi belli olmuyor...bu lekeler neden kaynaklanmış olabilir...eski maillere baktım ve bu hafta flour kullanmaya başladım...flouru geç aldığımız için mi yoksa başka bir eksiklikten mi kaynaklanıyor bu lekeler?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2013 Saat 19:35
Saglik ocagindaki doktorun hicbir sey bildigi yok... Muhtemelen, "koy orijinli" ve aynen oradaki cocuklara davranildigi gibi,(cok cocuk oldugundan)masraf olmasin diye; cocugun beslenmesi degil, karninin doymasi istendigi icin, sut verilmez, ekmek dayatilirdi. "-Ekmek yedir, karni doysun-" ki, masraf olmasin mantigi ile cocuk besliyor..
Sakin hicbir dedigini yapmayin, siz et ve sut agirlikli besleyin.
O doktor once eline bir"boy-kilo" cetveli alsinda, ezberden, ufurmesin... 16 aylik erkek: Boy:77cm. ve Kilo:10kg olur..
Dis lekelerini bilemedim. Bir resim gonderebilirmisiniz?
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 02:47
hocam fotoğraf aşağıdaki linkde direk ekleyemedim buraya...üst orta dişleri belirgin sarı lekeli...ama sanki yeni uzayan yerleri beyaz gibi...yeni çıkanlarında görünmüyor...

http://u1309.hizliresim.com/1f/w/t2dkq.jpg 

Düzenleyen Gamze - 29 Eyl 2013 Saat 00:03
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.