|
Bitmiyor.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iparkatre ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 May 2015 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2020 Saat 16:44 |
Merhaba Kadir bey. Bu ara çok yazdım size çünkü biri bitiyor başka bir şey çıkıyor sonra. Bugün kan tahlili yaptırdım. En son hgb 9.4 idi üç hafta önce. Şimdi 10.3 olmuş. Wbc 1.80, Neu# 1.07, Lym #0.51, Hct 31.5, Mcv 75, Mch 24.55, Rdw 17.9, Sedimantasyon (1 saat) 65, Vitamin B12 1004. Bunlar referans dışı olan değerler. Hidroksi vitamin D3 53.5 çıkmış.
Wbc çok düşük diyerek Hematoloji'ye sevk etti beni doktor. Cuma günü ateşlenmiştim ben hatta size de yazmıştım. İki gün 38 civarı ateşim oldu ama kısa süreli, indi çıktı 37-38 aralığında. Halsizlik, bel ve bacakta yoğunlaşan vücut ağrıları, başım da ağrıdı çok şiddetli olmasa da. Hatta endokardit olabilir mi diye sormuştum. Şu an hâlâ geniz akıntım var. Viral bir enfeksiyon sebebiyle bu kadar düşmüş olamaz mı wbc değerim? Bir an önce Hematoloji'ye görün, ihmal etme dediği için panikledim biraz.
Düzenleyen iparkatre - 02 Ara 2020 Saat 16:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her zaman soyluyorum. Bu "Yeni nesil" doktorlarin cogunlugu salaktir!!
Sakin Hematolojiye filan gitmeyin. Viral bir enfeksiyon gecirmissiniz, Turk doktorlari viral enfeksiyonlarda WBC degerinin dustugunu bilemeyecek kadar cahil ve ahmaklardir. Unutun o salagin dediklerini, Grip icin anlattiklarimi uygulayin. |
|
![]() |
|
iparkatre ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 May 2015 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
Bağışıklığın çok zayıfladığını gösterir bu durum dedi. Peki bakterilerde wbc değerinin yükselip virüslerde düşmesinin sebebi nedir bizim anlayabileceğimiz şekilde? Wbc düşerse bağışıklık zayıflamış olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HAYIR, oyle bir sey olmuyor. WBC tek basina bagisiklik degildir. Bunu ancak bir Turk doktoru iddia edebilir.
Vucudumuz, 4 cesit bagisiklik ile korunur.. 1- Innate Immunity: Tabii olarak ;cilt, mukoza, Lokositler (WBC buraya dahildir) Dentritic hucreler ve Kompleman sistemi.. 2- Passive Immunity: Anne sutunden, anne karninda iken gecen (1 sene etkilidir) bagisiklik. 3- Active Immunity: Lenfositler, Lenfoid organlar (Kemik iligi, Timus, Dalak ve lenf bezleri) 4- Adaptive Immunity: Kazanilan bagisiklik (asilarla veya hastalik gecirilerek olusur) - Hucresel olan; Verem asisi (Antikor olmayan) - Humoral olan; Diger asilar (Antikor yapan) WBC neden Viral enfeksiyonlarda duser?? BUTUN viruslar cogalabilmek icin, insan hucrelerine girip, sitopasma(hucre sivisi) icindeki Ribosom denilen ve protein imal eden yapiya kendini kopyalatmak mecburiyetindedirler. BU mekanizmalarin calisabilmesi ve bu hucre cidari seviyesindeki savunmayi kirabilmek icinde kemik iligine bu sekilde baski yaparlar. Tamamen dogal bir durumdur. 50 seneden beri Tip Fakultelerinde; Fizyoloji ve Fizyopatoloji dersleri okutulmadigi icin, yeni doktorlar bu sekilde ahmak olarak mezun oluyorlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2020 Saat 19:29 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iparkatre
Çok güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim, içim rahatladı.
Takayasu Arterit şüphesiyle tüm romatolojik testlerim yapıldı ve hepsi temiz çıktı. Lakin 2 yıldır dönem dönem sedimantasyon ve crp değerlerimde yükselmeler oluyor. Bu duruma açıklık getiren olmadı henüz. Vücutta sebebi bilinmeyen zararsız enflamasyonlar olabilir mi? Bir sürü tahlil, tetkik yapıldı ama görünürde bir şey yok. Fibromiyalji teşhisi koydu bir doktor. Sedimantasyon ve crp yükseldiğinde hemoglobinde de düşme oluyor doğal olarak. Bu durumun nedenini bulabilmek için bir yol var mı acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sedimantas ve CRP, genellikle hucre yikimi oldugunda yukselir. Enfeksiyonlarda bunlardan biridir.
CRP, tek basina hicbir mana ifade etmez. Turk doktorlarini ciddiye almayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|