Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz enfeksiyonu ve ağızda aft
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz enfeksiyonu ve ağızda aft

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ssarioglu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ssarioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz enfeksiyonu ve ağızda aft
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 11:56
Merhaba Doktor bey,

Sürekli forumu takip ediyoruz ve değerli bilgilerinizden istifade ediyoruz. Öncelikle teşekkür ediyorum.

Oğlum 38 aylık, 16 kilo. 4 gün önce hafif ateşi çıkmaya başladı ve gecesinde ılık kompresler ile ateşi kontrol altına almaya başladık. 3 gün boyunca ateş düşemedi ve boğazındaki iltihap ağız içine yayılmaya başladı. Özellikle diş etleri ve dudaklarında yaralar oluştu. 

3. gün sonunda doktora gitmeye karar verdik. Kulaklarında kötü bir koku vardı. KBB uzmanı tympanogram ve işitme testi istedi. Testlerde sorun çıkmadı ve kulaklarında bir sorunu olmadığını, asıl sorunun boğazlarında olduğunu söyledi. 

Kan tahlili istedi. kan tahlilinde; CRP 32.5, MCH 26.8, RDW-CV 11.61, LYM% 15.99, PDW 18.54, NEU% 71.36, MON#0.9702, BAS% 1.253, BAS# 0.1132, diğerleri de normal aralıklarda. KBB uzmanı 0 - 5 mg/L olması gereken CRP değerinin 32.5 olmasından dolayı ağır bir enfeksiyon geçirdiğini ve antibiyotik tedavisine başlayacağımızı söyledi. 

İlaçlarımız ENCEF günde 1 kez, DOLVEN günde 3 kez, Nazosfer günde 3 kez ağızdaki yaraların üzerine, SUPRAVİT günde 1 kez.

Bugün henüz ilaç tedavisinde 2. günümüz fakat ateş hala devam ediyor ve yaralardan dolayı gıda alımı da çok zayıf. Tedavi şekli doğrumu? Ne önerirsiniz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117195
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 22:36
Gene ayni SAHTEKARLIK.... WBC degerlerini artik hasta aileleri hakikati ogrendikleri icin, one surmuyorlar, CRP'yi one suruyorlar.
Bu namussuzlarin isin dogrusunu bilmemelerine imkan yoktur. Sirf Antibotik gerekmedigi halde Antibiyotik yazabilmek icin bu SAHTEKARLIGI yapiyorlar...
CRP'nin 2 kullanim yeri vardir. (Belki 20. anlatisim)
1- Kalp krizi veya Iskemilerinde (Kardiak risk durumlarinda) CRP degeri:0-5 araligindadir.
2- Enfeksiyonlarda ise bu aralik, 40-200 arasindadir...
O assagilik doktorun bunu bilmemesine imkan yok...
SAKIN: Verdigi hicbir ilaci kullanmayin. Tam bir sahtekar..Bunlara o kadar hakaret ediyorum, muhteremler sadece: "Yarabbi sukur" diyorlar...

Cocugunuzda; Herpangina baslamis, Viruslerin yaptigi bir hastalik olup (Ucuk virusunun ilk defa vucuda girmesi ile olur)ve tam 1 hafta surer. HICBIR ilac ile duzelmez... O namussuz akli sira cocuk iyilesmeyince, bedemcik-geniz eti ameliyatlari icin zemin hazirlayacak...
Sadece: Yemek oncelerinde; Dentinox jel surerek biraz agrisini alin, yemek sonralarinda da, Pyraldin(Pyralex) solusyon surun..
Ilk 4 gun feci kotu gecer,cocuk tukrugunu bile yutamaz, ondan sonrasi, yukus asagidir...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eki 2014 Saat 22:37
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ssarioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2014 Saat 23:16
Cevabınız için çok teşekkür ederim doktor (kelimenin karşılığını ender bulduğu anlarda biri) bey

Bu durumda ağız antiseptiği olarak buca blue kullanmamız doğru olur mu? Kullanabilirsek ne düzen ile kullanalım. 

Allah razı olsun...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117195
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 03:42
O ilaci; vakt-i zamaninda, Sultan Palamut devrinde kullaniyorduk, HICBIR ISE YARAMAZ....Sadece yatak-yorgan, yastik maviye bulanir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ssarioglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 09:02
Verdiğiniz değerleri bilgiler için çok teşekkür ederiz Doktor bey,

Dün gece ilaçları eczaneden aldım. Pyraldin'in içinde salisilik asit olduğu için gece süremedim. Ağlayıp ateşinin çıkmasından endişe ettim. Ateş dün sabahtan beri düzenli. 37 +-0,5. Birazdan kahvaltısını yaptıktan sonra annesi sürecek. belki biraz yakacak ama oğlumun iyiliği için katlanacağız.Clap

Sağlık il Müdürlüğüne durumu anlatan dilekçemi yazdım. Birazdan faks çekeceğim. Fakat şu an o kadar kötü durumdayız ki. Yaşadığımız ilde 2 özel hastane, 1 araştırma hastanesi, birde çocuk hastanesi var. ve sıra ile tüm çocuk doktorlarına çeşitli zamanlarda gittik. Saçma sapan teşhis ve tedavi yöntemleri sebebiyle artık hiçbir çocuk doktoruna gidemez duruma geldik. Uzman Doktorlara gitmeye başladık, koyulan teşhise bak. Oğlumda uçuk çıkmış, bize ağır enfeksiyon deyip dayıyor antibiyotikleri. Uçuğu görüp bunun uçuk olduğunu bilemiyorsa, yazıklar olsun. Bilipte yazdığı ilaçlardan komisyon alıyorsa, zehir zıkkım olsun. Yanlış tedavi uygulayıp ileride ameliyat parası alırım diye hesap ediyorsa... AngryDenecek laf bulamıyorum doktor bey.

Ben sizden razıyım Allah'ta sizden razı olsun.Star
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.