Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119716
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2013 Saat 13:01
Boğaz enfeksiyonu idi ama "virüslerle " olan bir boğaz enfeksiyonu idi. Bakterilerle olanda, antibiyotik kullanılıyor. Virüslere antibiyotikler etkili değildir. Soğuk buhar, sadec Bronşitte işe yarar. Gripte sıcak buhar daha iyi etki eder.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 00:07
Teşekkür ederim dr bey, bir sorum daha var çok oluyorum ama, oğlum iki haftadırda kaşınıyor önce başını kaşıyordu saçından dedik havalar ısındı ama her yeri kaşınmaya başladı akşama kadar nerdeyse hiç durmuyor hem kendi kaşıyor vücudunu başını hem bize kaşıtıyor, sadece gündüz uykusunda terler gece terlemesi yok duşunuda sık aldırıyorum abur cubur bilmiyor çikolata şeker vs. tek yediği kraker, cildinde kızarıklık döküntü yok neden olabilir şampuan vs. den olabilir mi doğduğundan beri nivea kullanıyorum ya da cildi kuru ondan olabilir mi doktora götürücez pazartesi, birde antibiyotik kullanmıştı iki hafta önce onun etkisi olur mu hala antibiyotik kullanınca döküntüsü olurdu bu sefer olmadı, çok kaşınıyor lütfen yardım.Alerjisi varsa nasıl anlarız her zaman yediği şeyleri yiyor farklı bir şey vermedim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 10:42

Gayet basit, Allerjimi değilmi, anlamak için Günde 1 ölçek Zyrtec şurup verin, bakalım kaşıntılar geçecekmi? Geçmeyecekmi  !!!

Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 10:52
Çok teşekkür ederim evde şu an zaditen damla var ondan versem olur mu? 4 aylıkken hastanede yatmıştı ilaçlar daha doğrusu antibiyotik alerji yapmıştı o zaman vermişti doktoru.

Hocam eski mesajlarda gördüm şu an bütün alerji ilaçları uyku yapar iştah açar yazmışsınız zaditen içinde benim oğlumun uyku problemide var daha önce sizin tavsiyenizle uykusunu günde bire düşürmüştüm ama hala sabahın beşinde ayakta düzelecek diye beklemekten yoruldum gece 11 de de yatsa 5 te kalkıyor 28 aylık oldu gündüz uyumasa bile aynı, bu damla uykusuna etki ederse ne kadar süre kullanmalıyım zararı olur mu?

Düzenleyen eflalim - 21 Tem 2013 Saat 10:59

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 11:15
Zaditen'i,  son kullanma tarihi geçmedi ise kullanabilirsiniz.Evet, uykuyu arttırır.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 11:20
Çok teşekkür ederim hemen veriyorum,tarihi geçmemiş üstünde 6 damla yazıyor çinde sabah akşam 10 kg ağırlığında bir çocuğa 10' ar damla diyor ilacı aldığımızda 4 aylıktı şimdi 28 aylık bu durumda 6 damla az mı gelir? Birde içinde yavaş yavaş bırakılmalıdır yazıyor 2-4 haftalık bir sürede?

Çok soru sordum kusura bakmayın yanlış bir şey vermek istemiyorum.

Düzenleyen eflalim - 21 Tem 2013 Saat 11:24

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2013 Saat 23:51
Çocuğun kilosunu: 0.05mg. ile çarpın. Misal: 10kgx 0.05=0.5mg.=10 damla. 2x10 damla alır.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2013 Saat 10:17
Teşekkür ederim kabak tadı verdi diyeceksiniz:) sabah akşam vericem değil mi? Dün akşam verdim ilk defa 7 ye kadar uyudu:) ama sinirli huysuz yine de devam edeyim mi? Uyku düzeni için kaç gün kullanmam gerekiyor? Birde kaşıntısı geçerse alerjik oluyor o zaman peki bu alerji sürekli bir gıdaya mı oluyor yoksa kullandığı antibiyotiğemidir?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.