Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

boğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 353
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 11:14

hocam Mete 9 yaşında 2 dk bir öksürüyor burnu tıkalı dilinin görünümü bu şekilde gece sırtından düdük sesleri gelince 1 puf ventolin yaptım rahatladı uyudu.sabah tekrar öksürükle uyandı nefes aldıkça öksürüyor sıcak buhar limonlu bal verdim tuzlu suyla gargara yaptırdım.boğazı bu şekilde antibiyotik gerekir mi.?
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 11:20
Hocam evde augmentin 400 mg var. 
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 18:22
Hocam doktora gittik macrol yazdı 3 gün kullanılacak dedi. ciğerler sıkışık olduğunu ventolin puf verdi. Hocam her grip olduğunda ciğerlere iniyor aynı durumu yaşıyoruz ventolin almadan düzelmiyor. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117725
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 18:35
Astim ilaci olan; Ventolini verdiginiz icin oluyor. 
Turk doktorlarinin en meshur sahtekarligi budur! Asla Grip teshis etmezler. 9 seneden beri hic Grip teshisi
konuldu mu? Boyle bir sey mumkun mu? 
Siz boyle sahtekarlara devam ettiginiz surece, hastaliklari bu sekilde, devam edecek.
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi Forum ilk sayfasindan okuyun. 
Griplerde; vucut savunma kasti ile, bronslarda kismi bir daralma yapar. Siz bu sekilde bronslari genisletirseniz, 
SAHTE bir iyilik hali olur ama, daha beter tekrarlar. 
Tek basina dildeki "Pas" ile Antibiyotik baslanmaz.. 
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olmasi sarttir. 

Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 20:12
Hocam  ventolin kullanmasamda grip geçirdiğinde ciğere iniyor ventolin bende vermek istemiyorum ama nefes alamıyorum dediği için vermek zorunda kalıyorum. Daha önceki yazışmalarımızda nefes almada zorluk çekerse, sırtından değişik sesler geliyor böyle durumda ventolin puf yapabilirsiniz demiştiniz. Şimdi ne yapayım bilmiyorum. Macrol u kullanayım mı? Öksürmekten boğazım ağrıyor diyor. Sizin grip için dediklerinizi yapıyorum buhar limon bal odasını serin tutuyorum. Ventolin puf  keseyim mi? Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim. 
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2021 Saat 22:08
Hocam şimdide nefes alamıyorum diyor ne yapacağımı bilemedim ilk defa bu kadar çok öksürüyor eskidende nefes alamıyorum dediği zamanlar olmuştu ama öksürük böyle değildi şimdi çocuk öksürmekten yıprandı  macrol u vermedim. Balgamı çıkarmakta zorlanıyor perebron işe yarar mı? Ventolin pufun zararı olur mu? Durumu daha kötüye gidecek diye korkuyorum. 

Düzenleyen MRTECVT - 12 Ara 2021 Saat 22:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117725
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2021 Saat 04:18
 Bricanyl surup, gunde:3x1 olcek baslayin, rahatladikca dozu azaltarak kesin, aralarda gene sikisirsa;
Ventolin puf kullanin.
Macrol gereksiz. 
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MRTECVT Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2021 Saat 20:47
Hocam sabah 06.00 da ventolin puf yaptım öğlen ve akşam bricanly 5ml verdim rahat nefes alıp veriyor. Balgamını rahat çıkartıyor.
Her grip olduğunda aynı durumu yaşıyoruz alerji doktoru akciğerleri alerji den etkileniyor demişti toza küfe alerjisi var. Bir ara zytrec kullanmıştım. 
Soğuk buhar makinesi bize fayda sağlar mı?
Hava temizleme cihazı mı almalıyım. Hocam ilaç vermesemde grip akciğere iniyor nasıl önleyeceğim. Abisi 12 yaşında onda böyle bir durum yok. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.