|
Bogaz kültürü24 saatte çıkar mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
toprak1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 266 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 May 2019 Saat 18:11 |
Dün 14.00 da boğaz kültürü verdim. Bugün 11.30 sonuç normal boğaz florası üredi şeklinde internetten gördüm. Bogaz kültürü 3 günde çıkıyor yanlışlık yok mu diye lablotoru aradım. 24 saat içinde üreme olmazsa sonucu giriyorlarmış prosedür öyleymiş. Üreme 24 saat içinde olursa 3 gün başka ek teknikler için gereken süre dedi. Bu kültür sonucuna güveneyim mi. Sterep-a yapılmıyor burda.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118945 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogrudur... Ekim yapildiktan 24 saat sonra ureme olur.. Hastalik yapici Bakteri uremis ise, Tip tayini ve Antibiyogram yapilir.. Bunlar da sonucu, bir 24 saat daha uzatir. Ureme olmadi ise, ertesi gun rapor cikar. Tabii; alisik degilsiniz, NAMUSLU VE DUZGUN calisan kimselere.. Bogaz Kulturu: Hastalik yapan-yapmayan butun Streptokoklar urer.. Sadece; "beta-hemoliz'i soyleyebilir, A-Grubu olup olmadigini soyleyemez.. Onun icin ayriyeten, Bacitrasin testi gerekir. Strep-A Testi: Hem "beta-Hemolizi" hem, "A-Grubu" oldugunda, (+) sonuc verir.. Turkiyenin SALAK doktorlari da, "- Strep-A Test'i her zaman (+) sonuc vermez.." diye ahkam keserler.. Neyi dogru-durust bilirler ki?? Bildiklerinin tamami, kulaktan dolma bilgilerdir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2019 Saat 18:38 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|