|
Boğaz |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
frd
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: BoğazGönderim Zamanı: 20 Eyl 2022 Saat 01:30 |
|
Merhaba Doktor Bey. 3 yaşındaki kızım akşam yemeğinde sevmediği birşeyi yiyince kustu. Ardından 2 saat sonra burnu akmaya başladı. Boğazı şiş gibi hırıltılı nefes alıyor. Ağızda koku yok. Ateş alından 36,7 koltuk altından 37,7 .Serum fizyolojik sıktım burnuna. Ballı limon yedirdim. Zor nefes alıyor. Küçükken eşime de oluyormuş. Vicks buharı solutuyorlarmış geçiyormuş. 1.Vicks önerir misiniz Doktor Bey.
2.Kusmadan kaynaklanır mı böyle bir durum? 3.Boğazı kapanır mı diye korkuyorum. Boğaz kapanması diye birşey olur mu? 4. Doktora gidip bir test yaptırayım mı? Resimleri ekliyorum. Şimdiden teşekkurler.
Düzenleyen frd - 20 Eyl 2022 Saat 08:33 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2022 Saat 08:44 |
|
1- Vicks, deneyin, iyi geliyorsa kullanın.
2- Evet. Kusma ile mide asiti burundan da geçerken yanmalara ve akıntıya sebep olur. O yüzden kusan her hastada, buruna su çektirip sümkürtmenin faydası vardır. 3- Boğaz kapanır diye; eski çağlarda" Difteri hastalığında" olurdu. Aşısı uygulanmaya başladığından beri hiç görülmüyor. 4- Ne testi?? Boğaz temiz. Antibiyotik gerekirse; Ateş +Ağızda pis koku + Dili kalplayan pas tabakası olur. Eski cevaplarımı ve ilk sayfadaki makalelerimi okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eyl 2022 Saat 08:47 |
|
![]() |
|
frd
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2022 Saat 09:02 |
|
Boğazının son hali bu Doktor Bey.
Düzenleyen frd - 20 Eyl 2022 Saat 09:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2022 Saat 12:32 |
|
Antibiyotik gerekmiyor.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|