Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğazda beyaz nokta ve damakta kırmızı benekler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

boğazda beyaz nokta ve damakta kırmızı benekler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 11>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 108
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: boğazda beyaz nokta ve damakta kırmızı benekler
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2023 Saat 22:14
Merhaba Kadir hocam 
 6 yaşındaki anaokuluna giden Kızım cuma gecesi 37.5 / 38 derece ates oldu
Nabiz 145 oldu burnu tikaliydi illiadin sabah akşam damlattim.

Cumartesi sabahtan beri boğaz ve üst damakta küçük kırmızı 
Benekler çıkmış. Ve boğaz da iki yerde küçük beyaz noktalar var
Suan ates yok istahi iyi boğazı acıyor nabiz 100-110. burnu tikali bal limon veriyorum
Hiç ilaç vermedim. bazen yemek yerken bogazının acıdıgını söyluyor. 
bugun yani pazar gunu dilinin ucunda kırmızı kabarcık çıkmış.

Strep a mı ? çilek dil var mı? bu hastaliklari bilmiyorum medyadan okuyoruz. 
yoksa bu enfeksiyozmonoz.. mi? Kirmizi benekler ve bogazdakı beyaz benek beni korkuttu..
Muayene gerekli mi? bakteriyel bir durum var mı? antibiyotık gerekli mi?

agız kokusu yok. mide bulantısı kusma yok. dilde pas yok sanırım.foto gonderiyorum hocam.
 ilk resimde siyah daire içine aldıgım yerde ıkı tane beyaz nokta var.

ve ust damak ve bogazda krımızı benekelr var.

Tavsiyeniz nedir..tesekkur ederim
muayeneye goturmeye korkuyorum hemen antbytk ve bir suru ilaç yazacakalar
,tabii biz size danısmadan yapamıyoruz Allah razı olsun hocam..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2023 Saat 01:35
Degil;Streptokok, siradan bir bakteriel bogaz enfeksiyonu bile degil. 
Grip geciriyor.
Tabii ki, Turk doktor gorurse, hem Serum takar, hem Antibiyotik yazar, ustune de Astim ilaclari verir. 
Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2023 Saat 15:09
Merhaba hocam
Bu yil anaokuluna baslayan 6 yaş kızımın 
2-3 haftadır hapşuruk/burun akintisi ve gozlerde yaşlanma var
Bu sene sürekli  burnu tıkalı, kuru öksürük (özellikle sabah artan öksürük) hırıltı, gece horlama şikayetleri yaşıyor.rahat nefes alamıyor. Bu sikayetler ile hep antibiyotik verildi ama 
Sizin sayenizde bu yil çok şükür hiç antiibiyotik kullanmadık her gribi sizin önerileriniz ile atlattık.
2-3 haftadır koyu kivamlı ve sarı renk burun akintisi oluyor ve bunun temizlenmesi için  sabah aksam nazal yıkama ve sumkurme yapıyoruz öndekiler rahatlıyor fakat tamamen kesilmiyor acaba bahar alerjisi mi var. Bu gün Kbb götürdük 
Bahar alerjisi olabilir dedi.tahminimce bir alerjisi var göz altı hafif mor, beyaz tenli ve gozlerde sulanma var. 
Kbb dr zespira günde 1×1 ve nazoster sprey 2x2 verdi. Çevremde kullanan çok da var. Ne yapmaliyiz hocam.gecen senede vermislerdi ama yine kullanmamistik. Ama bu sene Bahar alerjisi yada baska biseyden dolayı burun akintisi hiç bitmiyor. hocam ne onerirsiniz. Yazılarınızi hep okuyorum sahtekarlığın 3.asamasini da okudum biliyorum ama Çocuk da çok yoruldu sürekli burun temizliği ve rahat nefes alamama.. ne derseniz ona yapicaz. Evdekiler zespira deneyelim diyorlar 
Iyi gunler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2023 Saat 19:01
SAKIN inanmayin!! Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. Tamamina; Astim veya allerji derler!! 
Bu sahtekarlara sorsaniza, bu cocukalr HIC MI Grip olmazlar? 
Zespina; astim ilaci, Nazoster, kortizon!! Nasil olur da bu ASSAGILIK sahtekarliklara kanarsiniz?
Zaten sizleri hep bu gibi ilaclarla,  "sahte iyilik hali" yaratarak dolandiriyorlar. 
Keyfiniz bilir!! 
14 seneden beri HER KIS bu sahtekarliklari anlatmaktan biktim! 
Ondan sonra da;
 "-Niye bu cocuklarin bagisikliklari zayif?"
 "-Niye bu cocuklar cok sik hasta oluyorlar?"
VE NIYE; benim hicbir hastam, Solunum yolu hastaligi nedeni ile ozel hekimlik yaptigim 35 sene boyunca
 HIC hastanelere yatmadi da, son 15 seneden beri hastaneler cocuk hastalarla dolup-tasiyorlar?
Ben o: "Sahtekarligin 3 Safhasi' yazisini bosuna mi yazdim..
Evet, cevrenizdeki herkez bu ilaclari kullaniyorlar ve sonunda solugu hastanelerde aliyorlar! 
Hic mi akil etmiyorsunuz? 

Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2023 Saat 20:35
Hocam yazılarınzın hepsini okuyorum 
Ben zaten kullnmak istemiyorum yazan dr a da dedim. Zaten hangi dr a gitsek 
Hemen bir suru ilaç yaziyorlar..
Ev ahalisi kullanalım dedigi  icin size sordum.ilaclari almadim bile 
Siz danışmadan asla ilaç vermiyorum üstteki mesajda da yazdığım gibi bu yıl 5-6 kez grip atlatti  agir olanlarda oldu ama sizin dediklerinizi uygulayarak her yazılan antibiyotigi almadan atlattık.cok şükür. 
Hocam yazılan ilaçları kullanmayacaģım 2-3 haftadır koyu kivamli ve sarı renk burun akintisi zarrali mi . Nazal yıkama yapmazsam çocuk hiç nefes alamıyor sürekli burun tıkanıklığı özellikle gece horluyor  rahat uyuyamıyor. Bu kadar uzun süren burunnakintisina ne yapabilirim.. iyice tıkalı ve akmadığı zaman illiadin daamlatiyorum açılıyor ama şuan çok akiyor. 
saygilar sizi seviyoruz size güveniyoruz 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2023 Saat 04:26
Gripler iyilesmeye yuz tuttuklarinda, su gibi olan burun akintisi once, "sut rengi" sonra Sari/Bally kivami" sekil alir.
Serum Fiz ve ColdMix'e devam edin. 
Yukarı Dön
iremgül Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremgül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 22:26
Hocam kbb  bin verdiği zespira ve nazoster e başlamadik
3 haftadir burnu koyu kivamli ve sarı akiyor gözlerde yasarma vardı.
Bu sabahtan beri sürekli gözünde sarı mukus şeklinde akiyor capaklanma oluyor
Ama gozunden sarı sari akmasi korkuttu.  Gözleri de hafif kizarmaya başladı. Ateş yok öksürük  yok.ama burun çok.dolu. gece ağzından nefes alıyor geniz eti var.
Hocam ne yapayım? Zaten grip icin dediklerinizi uyguluyorum ama bu sefer baharla birlikte şikayetler geçmiyor. sanki alerji .. çocuk da bende çok yorulduk. Rahat nefes alamıyor. Gece yüksek yastıkla yatırıyorum coldmix  ve serumfizyljk kullanıyorum. Gözleri neden böyle sari akiyor ve neden 3 haftadır koyu kivamli sari renkte burnunu alıyor bir turlu iyilesemiyor 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 22:52
Goz yasi kanali da, Oztaki ve Sinus kanallari gibi burun bosluguna acilir. Burun tikandiginda, bunlarin da 
calismalari aksar. Oncelikle burun temizligi Serum Fiz ile yapin, yeterli olmazsa, Iliadin damla 5 gun kullanin.
Capak olursa, 5gun Tobrased goz damlasi, gunde:3x1 her 2 goze damlatin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 11>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.