Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bogazda kızarıklık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbogazda kızarıklık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
celalberraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı celalberraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bogazda kızarıklık
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2014 Saat 15:53
hocam hayırlı günler
benim oğlum 4 yaşında (107 santim 16.50 kilo) 1 aydır gribi devam ediyor sizin dediklerinizi uyguluyorum arada ateşi felanda çıkıyor ama 2 gün sürüp geçiyordu fakat hafta sonu ateşi arttı ve ateş düşürücünün etki geçince tekrarladı dönüşümlü şekilde ibufen calpol verdim cumartesi akşamı ateşi 39 oldu elleri ayakları buz gibiydi  titreme vardı üşüdügünü söyluyordu kafasını  kaldıramayacak derecede halsizdi sabah kalktıgında kulaklarında kollarında ve vucudunda kızarıklık kabarmalar oldu  bu durumda korkmamız gerekiyormu ateşi dışınamı vurmuş oluyor bugün durumu iyi ateşi yok ama yinede bu sabah doktorumuza götürdük bu durum mikrop oldugunu gösterir dedi bogazında kızarıklık var agzı kokuyor  bu durumda antibiyotk vermezsek kana bulaşır dedi ateşi 3 gündür  sürekli çıkıyorhocam 2 antibiyotik yazdı mikrop olabilir dedi nabzı çok hızlı atıyormuş suprax 100m, nıdazol 200m, tylol cold, profenid calpol, delodey verdi
 bu delodeyi biz geçen sene 3 ay kullandık kreşe başlarken bir 3 ay daha kullandıkbunu doktora söyledim ve gerek varmı neden kullanıcam dedim alerjik testi yaptırana kadar kullanıcaz dedi ozaman hemen yapalım kullanmayalım dedim  şuan bozuk çıkar hasta oldugu için dedi ve 3 ayın sonunda testi yaparız dedi ben vermiycem hocam sizin yazılarınızı okudugumdan beridir ilaç kullanmıyorum sadece bu ateş beni korkuttu havale riskinden götürdüm sadece antibiyotigi kullanıyım diyorum (suprax) ama sizede bir danışayım dedim şu an bir iltihap oldugu belli isterseniz kan tahlilide yaptırayım
biraz uzun oldu hocam degerli vaktinizi harcadıgım için kusura bakmayın
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı celalberraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 08:11
hocam cevabınızı bekliyorum antbiyotgi hala vermedim yanlışmı yapıyorum genel durumu iyi bugun kreşe gönderdim ama korkuyorum kana bulaşır diye
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119757
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 23:50
Kana filan bulasmaz korkmayin... SADECE: Suprax ve Calpol kullanin, SAKIN: diger ilaclarin, hicbirini kullanmayin...
Ne allerjisi, Allaha askina!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı celalberraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 11:36
hocam pazartesi doktora gitmiştik o günden beri antbiyotgi vermedim siz dün verin demişsisiniz ama şu anki durumu iyi bogazı kızarık ama ne ateş var ne agız kokusu acaba kızarıklık oldugu için vermem gereklimi suprax'ı. hafta sonu gösterisi var  çok korkuyorum o gün hastalıgı ilerler diye  cevabınıza göre hareket edicem hocam saglıkla kalın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119757
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 19:08
Anlasilan, kendiliginden iyilesmis.... Daha iyi.. Normal yasantiniza devam edin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.