|
Boğazda şişlik ateş |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Ebrudayan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ebrudayan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Boğazda şişlik ateşGönderim Zamanı: 03 Nis 2026 Saat 16:11 |
|
Hocam merhaba kızım 4.5 yaşında dün başlayan ateş ve boğazı şiş yutkunamıyor. Hiç bişey yemiyor. Bugünde ateş ve boğaz şişliği devam ediyor. Ağızda kötü koku var. İlaç şurup hiç bişey vermedim zaten hiç yok almadım buzamana kadar hiç kullanmadı sizin maillerinizle büyüttüğüm ikinci çocuğum. bal limon burun spreyi devammı edeyim. Yoksa dr a götüreyimmi dirençli bi hastalık gibi karar veremedim. Eklem yerlerinde ağrı oluyor sancı girdiğini söylüyor ağlıyor ara ara. Birde karanfil ve adaçayı kaynattım soğuttum gargara yaptırıyorum faydası olurmu bilmiyorum. Sizin cevabınızı bekliyorum hocam. Teşekkür ediyorum
Düzenleyen Ebrudayan - 03 Nis 2026 Saat 17:39 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2026 Saat 18:32 |
|
Ateş+ağızda pis koku+Dil pası varsa, doktora gidin. Antibiyotik gerekir.
|
|
![]() |
|
Ebrudayan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ebrudayan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2026 Saat 00:25 |
|
Hocam dilde pas nasıl oluyor onu anlayamadım sanırım yok gibi. Size mail yazdıktan sonra yemek yemek istedi yedi ve bi canlandı ateş çok yükselmedi daha iyiydi. Ama boğazındaki şiş aynı yutkunmada zorlanıyor. Ağızdaki kokuda hafifledi yemeğe bağlımı oldu bilmiyorum. Bende beklemeye geçtim. Yanlışmı yapıyorum bilmiyorum. Boğazındaki şişliği geçermi vücudu bununla baş edermi bu zamana kadar antibiyotik hiç kullanmadık. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum hakkınızı ödeyemeyiz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2026 Saat 09:36 |
|
"Pas" dediğimiz; dilin sathı pembe olması gerekirken; kirli sarı/beyaz bir tabaka ile kaplı olmasıdır.
Boğazdaki "şişlik", o bölgede oluşan enfeksiyon ile baş edebilmek için, damarların genişlemesi ve daha fazla kanın o bölgeye "antikor" ve mikropları öldüren bazı maddelerin gelmesini sağladığı içindir. |
|
![]() |
|
Ebrudayan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ebrudayan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2026 Saat 13:01 |
|
Anladım hocam dilde pas sanırım düne göre azaldı eğer yanlış görmüyorsam fotoğrafını yüklüyorum inşallah açılır. 3. Gündeyiz boğazda şişlik devam ediyor ateş yok nefeste kötü koku var. Hocam bu süreci geçirirken neler yapabiliriz mesela yeme içme konusunda önerebilceğiniz bu süreci destekleyecek önerileriniz var mı.
Düzenleyen Ebrudayan - 04 Nis 2026 Saat 13:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2026 Saat 13:17 |
|
Dil pembe ve boğaz NORMAL!!! Bu yaşlarda her çocukta bademcikler bu şekildedirler.
Ağız açıldığında ortaya gelirler, ağız kapandığında kenarlara çekilirler. Yani devamlı o şekilde durmuyorlar. Bu günden geriye yazdıklarımı okuyun. Ayrıca da, ilk sayfadaki; Yazarlar kısmındaki makale listeme de göz atın.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|