Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yildizgunay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit mi?
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 21:42
Sayın doktorum 3,5 aylık bebeğimiz var doğduğundan beri burnu hep tıkalıydı, sonra balgam başladı bir doktora gittik antibiyotik vermemiz lazım boğazı kızarmış ilerlerse daha da sıkıntı çekeriz dedi. sonrasında biraz normale döndü, ilerleyen zaman 2 gün burnu aktı, sonrasında geçti, balgamı hızlandı, uyurken hırlamıyor ama uyandığında hırlamaya başlıyor resmen balgamı hissediyoruz kustuğunda kusmuğu balgamlı oluyor, hızlı nefes alıp veriyor, ama ne öksürük var ne ateş, çocuk doktoruna götürdük hafif bronşit başlangıcı  dedi  sekrol.bricanly birde zyrtec ilaçlarını verdi. bir kaç kişi balgam söktürücü kullanırsan balgam ciğerlere iner ve bronşiolit olur dedi korktum, şimdi ne yapmam lazım bilemedim, sizce ne yapmalıyım?teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117303
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 21:55
1- Bu aylardaki bebeklerde, Bronsit olmaz
2- Bronsit baslangici diye bir sey yoktur.
3- "Hafif bronsit baslangici"; sacmalamanin zirvesi olmus dogrusu!!!
SAKIN: Verilen hicbir ilaci kullanmayin...
-Verilen ilaclar; "balgam sokucu" degillerdir. Tam tersine, hastaligin goguse inesine sebep olan ilaclardir.
Sekrol: agizdan verildiginde, bronslarda spazm yapar,
Bricanyl; AStim ilacidir, burada yeri yoktur.
Zyrtec: Allerji ilacidir, akintiyi koyulastirdigindan hastaligin goguse inmesine sebep olur.
Eski mailleri okuyun. Sadece Limonlu bal ve Serum fiz yeterlidir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Kas 2013 Saat 21:56
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 22:23
Öncesinde cigerlerini kontrol ederken birşey yok demişti şimdi ise cigerde ses var dedi. bunun üzerine merak edilecek bir durum değil önlem için kullanın ilerlemesin dedi. Yaklaşık 1 saattir okuyorum sizin yazdıklarınızı fakat şu limonlu bal karışımızı anlatan yeri bulamadım. 3 buçuk aylık bebeğime uygulayabilir miyim yani, 6 aydan önce bal zararlı diye söylemişlerdi de. serim fizyolojik kullanıyoruz uzun zamandır. beni düşündüren bir şeyde eski doktor dudak çevresinde morluk var dedi çocuk kardiyologu maceremız başladı neticede pfo olduğunu öğrendik, bildiğim kadarıyla morluk oksijen yetersizliğinden kaynaklı oluyor, acaba alerjik bir durum mu söz konusu.
çok çok teşekkür ederim doktor bey.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 22:34
Birde soğuk buhar maakinesi fydalı olur mu sayın doktorum?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2013 Saat 01:12
Limonlu bali, buyuklerde, bir tatli kasiginda bal ve limon suyu koyup karistirip veriyoruz.
Bebeklerde; limonata gibi hazirliyoruz, oksurdukce; 2-3 cay kasigi ( veya 1 tatli kasigi dolusu) veriyoruz.
Sizin durumunuzda; "soguk buhar" in hicbir faydasi olmaz.
Balin zarari olmaz. Bazi otorite gecinenler, arilarin govdesine bulasan topraktan bebeklere; Botulizmus mikrobu gecebilecegini iddia etmislerdi. Ama gene bu otoriteler, Yogurt yapmak icin, maya yerine "toprak" kullanin dediklerinde, ne kadar bildikleri aciga cikti...
Bu " pfo " neyin kisaltilmisi? "Patent Foramen Ovale" mi?

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Kas 2013 Saat 01:14
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2013 Saat 18:28
evet doktor bey patent foramen ovale.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2013 Saat 02:11
Doktor bey 2 gecedir öksürük başladı, gündüz çok fazla olmuyor ama gece öksürüyor. ne yapmalıyım bilemiyorum, lütfen yardım edin.ateşi yok balgam ve öksürük mevcut. soğan koyuyoruz geceleri yanına, cold mix aldık bu gün sıcaak buhar uyguluyoruz. başka ne yapabiliriz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2013 Saat 00:45
Sogan'a gerek yok.ColdMix hepsinin yerine gecer.Atessiz oksuruk, zaten Grip belirtisidir.AYNEN DEVAM, ESKI MAILLERI OKUYUN.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.