Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşit.. acil yardım :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşit.. acil yardım :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşit.. acil yardım :(
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 00:47
merhaba. sitenize yeni üye oldum. keşke daha önceden böyle bir sitenin varlığından haberim olsaydı :( inşallah geç kalmış sayılmam. bir kaç gün önce 6buçuk aylık olan oğlumu (8,5 kg) kuru öksürük şikayetiyle dr.a götürdüm. başka herhangi bir şikayeti yoktu. dr muayene ettikten sonra günde yarım ölçek ventolin şurup verdi. hatta ilaç bile kullanmana gerek yok kendiliğinden iyileşir deyip beni gönderdi. ilacı kullanmaya başladım çünkü o güne kadar öksürüğü her geçen gün artmıştı. daha da kötüye gitmesinden korktum. ve iyi olacağı ümidiyle kullanmaya başladım. ilacı kullandıktan sonra oğlum daha da kötüleşti. artık gece uyuyamaz oldu. geceleri horluyordu ve öksürük krizlerine giriyordu. devamlı ağlıyordu.hırılıtı da başlamıştı. en son balgamlı kusmasını görünce acil tekrar götürdüm doktoruma ve bana bronşite çevirdiğini söyledi.nasıl oldu da bukadar basit gördüğü kuru öksürük bukadar çabuk ilerleme göstermişti anlamadım :( doktorum buhar makinesi aldırdı bu seferde..flixotide, ventolin ve serum tedavisine başladık.ayrıca macrol 125 antibiyotik verdi günde 2 kez.bu ilaçlar iyi gelir mi?antibiyotikle ilgili de endişelerim var. şimdi 3 gündür bu buharlı tedaviyi uyguluyorum. gece öksürmeleri baya azaldı ama yine de var, göğsünde hırlıtı hala devam ediyor, balgam da var sanki emzirirken değişik sesler oluyor zorlanıyor. şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum? bana ne önerirsiniz? bu tedavi yöntemi doğru bir yöntem mi?
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 00:52
bir de bronşit geçirdikten sonra bağışıklık sisteminin çökeceğinden ve bundan sonra daha kolay hastalığa yakalanacağından bahsediyorlar. bu doğru mu? inanın çok üzülüyorum. tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. umarım kısa sürede dönüş yaparsınız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 03:27
8.5 aylik cocukta; Astim olmazki Ventolin veriliyor... Tam bir uckagit.. Cocugunuz Grip geciriyor. Once Ventolin veriliyor, bronslar genisletilip enfeksiyonun Akcigrelere inmesi saglaniyor, ondan sonra, Flixotide ( kortizon) ile Grip virusune vucudun gosterdigi tepki bastirilarak; sahte bir iyilesme yaratiliyor, virus gene vucutta bildigini okuyor, vucut kortizon etkisi ile virusu uzaklastiramadigi icinde, siz ilaclari kestiginiz anda tekrar hastalik arazlari basliyor ve doktordan cikamaz hale geliyorsunuz. Tezgah bu sekilde calisiyor... Ayricada her gittiginizde antibiyotik verildiginden, vucut antikor ( vucudun bagisiklik maddesi) yapamiyor ve cocugunuz diger cocuklardan daha sik ve agir hastaliklar geciriyor. Tezgahin 2. safhasi... Bu seferde , hic gerek yokken, ve aslinda hicbir ise yaramayan, "bagisikligi guclendirici" diye sacma sapan ilaclari almaniz saglaniyor. Bu sayede ILAC firmalari 4x4 oluyorlar ve boyle doktorlara "Guzellikler" yapmaktan geri kalmiyorlar. Eski mailleri okuyun, bu guzellikleri gorursunuz..
Siz sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 09:25
hocam çok özür diliyorum. ama internete çok az girebilme fırsatı yakalıyorum. evde yalnızım çocuğum da çok huysuz. eski maillerde gezinebilmem için biraz geniş bir zamana ihtiyacım var. siz kısaca bana yapmam  gerekenleri yazsanız? şu durumda ilaçları bırakmamı söylüyorsunuz. akciğere inmiş enfeksiyonlar antibiyotiksiz geçmez diye duymuştum. ama çocuğum hiç sevmiyor zar zor içiriyorum belki yarım saat uğraşıyorum içirebilmek için. şu birkaç gündür öyle stres ve sıkıntı yaptım ki göğsüm şişti ve kızardı çok acı duyuyorum. sanırım sütüm kesiliyo üzüntüden :(( bu ilaçları ve buhar tedavisini bırakıp onun yerine hangi tedaviyi uygulamalıyım? çocuğum sizin tavsiyelerinizle inşallah daha kolay atlatıcak. şimdiden çok teşekkür ederim. söyleyecekleriniz benim için çok önemli inanın.
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 17:22
bu arada gece horlaması kesildi. hırıltı da yok denecek kadar az. ama uyandığında resmen elim titriyor hırıltıdan. arada bir öksürünce kesiliyor bu hırıltı. sonra tekrar başlıyor. öksürmesi de bir hayli azdı bugün. bugün 4. günümüz tedaviye başlayalı. ilaçları hem kullanıyorum hem de rahat edemiyorum. bu durumun tekrarlamasından korkuyorum hocam. lütfen lütfen lütfen yardım edin. dediğiniz gibi ilaçları kestiğim anda tekrarlar mı hastalığı? 6 buçuk aylık oğlum ilk kez böyle hastalandı ve ilk kez bu ilaçları kullandık. tekrarladığı takdirde ne yapmalıyım? biliyorum çok soru sordum hakkınızı helal edin ama çaresizim çok ne yapacağımı şaşırdım. Cry
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2012 Saat 05:27
Hicbir; Astim, oksuruk ve soguk alginligi ilacini bir daha vermeyin. Cocugunuzda bu yasta olsa olsa; Grip olur. Buna da; Serum fiz burnuna damlatmak, oksurdukce; Limonlu bal vermek ve aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatmak yeterlidir. Siz genede vakit bulup yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 14:35
hocam dediklerinizi yaptım çok şükür bütün şikayetlerimiz bitti. yoksa daha bir süre daha o ağır ilaçları kullanmak zorunda kalacaktım :( keşke sizi daha önceden tanımış olsaydım diyorum şimdi. neyse zararın neresinden dönsek kardır yinede. şimdiki sorum doktorum beni kontrole çağırmıştı iyileşip iyileşmediğine bakmak için. fakat ben götürmedim çünkü iyileştiğini düşünüyorum. göğsüne ve sırtına kulağımı dayadığımda herhangi bir hırıltı duymuyorum. acaba götürmemekle kötü mü yapıyorum emin olamadım. sizce gerek var mı tekrar muayene olmasına?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.