Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşit başlangıcı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşit başlangıcı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşit başlangıcı
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2010 Saat 09:21
merhaba hocam 28 aylık oğlum iki gün önce öksürmeye başaladı balgamlı tarzda hafif burun akıntısı da vardı. ama  onun dışında isal ateş vs. yoktu.. dün iyice sesi kısılıp gece öksürükleri artınca doktora götürdük bronşit başlagıcı dedi benim anlamadığım ise 2 gün önce gayet sağlıklı olan çocuk nasıl bu kadar kısa sürede bronşit aşamasına geliyor.verilen tedavi ise asist ped. ventolin ,actifed,otrivine... her birini günde 3 kere yarım ölçek bu kadar şurup aynı anda verilmesi dozaj açısından fazla  değil midir görüşleriniz benim için çok önemli hocam hastaneye bakıcımız götürdüğü için soramadım doktora bu durumu yardımınızı rica ederim.(şuan hala öksürük,burun akıntısı, hafif hırıltısı var ateş yok )
İKİZLER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121924
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2010 Saat 11:12
Tam günümüz, "modası" bir tedavi... Bu günlerde bu reçete çok revaçta, zira doktorun işini anormal derecede arttırıyor, 3-5 gün sonra çocukta hırıltılar başlıyor, Bronşit başlangıcı gibi saçma sapan bir teşhis, doğruluk kazanıyor. Ondan sonrada doktordan çıkamıyorsunuz. Hergün hasta... Bu ilaçları sakın kullanmayın, çocuğunuz basit bir "grip" geçiriyor, serum fiz, limonlu bal ve Cold-mix damla kullanın... Tafsilat  "Alt forumda" var. Grip diye bakın.
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2010 Saat 13:27
Peki çocuktaki öksürüğü demi kendi haline bırakıcaz zira özellikle geceleri öksürmekten yatamıyorlar takılıyor sürekli uyanıyor vede ikizi olduğu için ona da geçirdi oda çok öksürüyor bu durumda öksürük şurubu kullanmayı tavsiye edermisiniz?
İKİZLER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121924
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 12:02
Öksürük sizin dostunuz... Mikropların akciğerlerine inmesini önlüyor. Kullanılan öksürük kesici tedaviler, 18. asırdan kalma tedavilerdir. O zamanlar mikropları bilmediklerinden, "-öksürükten ciğerleri parçalanıyor-" diye yorumlar yapılırdı... Öksürüğü kes, bak bakalım başına ne işler açılıyor. Sadece benim dediklerimi yapın. Limonlu bal, serum fiz. ve Cold-mix...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.