Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronsıt gecmeyen oksuruk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronsıt gecmeyen oksuruk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Suziii 5 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: Bronsıt gecmeyen oksuruk
    Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 01:51
Hocam mrb 22 aylık kızım 1.5 aydır oksuruyor zaten gecen kıs bronsıt teshısı kondu 2 kez kıs ayında balgamlı oksurüğü oldu ama 1 haftada ventolın pulmiıcort nebulızer ıle atlattık hemen..buseferde klima karsısında uyudu ve cıgerlerını usuttu cunku ıcersı cok soguk olmustu 2 gun sonra kuru sonra balgamlı oksuruk oldu ates halsızlık yok ama cıgerlerını gosterıp acıyor dıyordu cocuk..doktor rontgende hafif balgam var dedı ventolın surup macrol verdı gecmeyınce nebulızer kullandık sonra asist , antıbıyotık sonra bıtrdık balgam azaldı gıbı dıye gecer dedım ama oksuruk keslmedı 3 gun sonra baska doktora gttık rontgen cektı az balgam var ama bunları kullan bakalım dedı asıst , antıbıyotık , fenotral alerjı surubu yazmiş antıbıyotıgı almadım artık ates yok dıye 3 . Sise olucak asist ve alerjı surubu aldım dunden berı kullanıyoruz 1 kac gundur burnu tıkandı tuzlusu ile damla yapıoruz. Alerjı surubu nıye vermiştır artık ilaclarla yavrumu üzmek istemıyorum neden bu oksuruk gecmıyor cok saglıklı sadece balgam dolu oksurugu var:(( birde sabahları 3 gundur bal tuz ve su verıyorum yutmadan kusturuyor yesıl sumuk gibi balgam cıkarıyor 10 parca falan öksuruk ilk basladıgında balgam seffaf ve yapıskandı atamıyordu cocuk asıst kusturuyordu ama ben elimle cekıyordum.. Teshıs ve tedavı onerınızı beklıyorum hocam insallah şifa olur alerjı surubuna takılı kaldım??
Yukarı Dön
Suziii 5 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 02:15
Hocam birde bir arkadaş provitec surup kullanıyorum iştah için kızımdada iştahsızlık var bu surubun ozellıklerınde astım bronsıte falan ıyı gelır de yazıyor kullanablırmıyım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119826
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 09:45
Bu konudaki eski yazıları okumuş olsa idiniz bu "kazıkları" yemezdiniz, siz ve çocuğunuzda bu kadar hırpalanmazdınız..
1- İçirilerek verilen Asist'in "balgam inceltici" etkisi yoktur. O şurup, sadece Parasetamol zehirlenmelerinde, panzehirdir. Üstelik şurup şeklinde verildiğinde "Bronşlarda spazm" yaparak durumu daha vahim bir hale getirir. Asist, solunum yolu ile verildiğinde "balgam inceltici" etki gösterir.
2- Gripal enfeksiyonlarda  "Pulmicort" kullandığınızda, içindeki kortizon etkisi ile, vücudun virüslere karşı gösterdiği direnç yokedildiğinden, sahte bir iyilik hali yaratılır. Sahtekarların en büyük silahı bu kortizonlu spreydir. Yarattığı sahte iyilik ile 1 hafta sonra başınıza gelenlerin nereden geldiğini bile anlayamazsınız.
4- Birde bunlara ilaveten verilen allerji şurupları ile "balgam iyice koyulaştırılır" ve artık size 4x4 ASTIM  tanısı rahatlıkla konulur, ve sağılmaya başlanırsınız.
5- Astım üzerinde oynanan sahtekarlıklar artık ayyuka çıkmış durumdadır. Artık öksüren her çocuğa bu ilaçlar yüzünden, Astım veya Bronşit tanıları konmaktadır.
DERHAL verilen bütün ilaçları kesin.
Burnuna 4 saatte bir 10'ar damla Serum fiz damlatın. Her öksürdüğünde, 1 tatlı kaşığının yarısına bal, yarısına limon suyu koyup karıştırın ve içirin. Akşamları da yastığına 2 damla ColdMix damlatın
(Bulamazsanzı, akşamları göğüsüne Vicks sürüp, 2 kat tülbent ile örtün. )
Çok okumanız lazım, çooook... Yediğiniz kazıklar arşa uzanmış.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Tem 2013 Saat 09:47
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119826
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 09:56
Çocuğunuz ne zaman "Astım krizi" geçirdide, ASTIM tanısı aldı?? Türk doktorları her öksüren çocuğa ASTIM derler, siz onları ciddiye almayın.
Öyle vitaminle, "doğal" veya "bitkisel" diye satılan saçma sapan otçuların ilaçları ile astım tedavi edilemez. Zira Astım'ın tedavisi yoktur, hayat boyu sürer. İlaçlar sadece astım krizlerinin arasını açar.
" -Niye erişkinlerde bu kadar az Astımlı varken çocuklarda bu kadar çok Astımlı var? -" diye sorarsınız, bunun sebebi; Türkiye deki sahtekar doktorların başarılarıdır. Helal olsun bu doktorlara ve en mühimi bunları doktor diye ortalığa salan devlete...   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Tem 2013 Saat 10:01
Yukarı Dön
Suziii 5 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 15:19
Kışın bronsıt denmişti astım değil.. Bızım öksuruk kuru baslıyor lımonlu bal vıcks falan kar etmıyor ilerlıyor 3 gunde balgam tıkanacak gıbı oksuruk şimdi ilacları kestım vermiycek dedıklerınızı tekrar uygulucam harfı harfıne tesekkurler hocam sağolun ;) cok dobra bır doktoraunuz ben doktorumuza ıhlamur zencefıllı bal verıyorum soksun başgamı dedıgımde onlar sadece bır ıse yaramaz dıyordu tesekkurler tekrar tekrar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.