Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bu yıl gribi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBu yıl gribi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Konu: Bu yıl gribi
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 12:00
Kadir bey , öncelikle yeni yılınız şimdiden kutlu olsun ...sağlık mutluluk şans para tüm güzellikleri getirsin size ve sevdiklerinize....
Bir soruyu yanıtlarken "bu yıl ki gripler sert zor geçecek" yazmışsınız... Gerçekten de öyle biz ve çevredekiler ağır ve uzun süreli gripler yaşıyoruz.... Bu yıl ki griplerin ağır geçmesinin nedenini merak ettim ....bizi aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler sevgiler saygılar Türkiye den selamlar .....
Kumru
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 16:33
iyi seneler kadir bey,çok mutlu saglikli huzurlu bir yeni yil diliyorum size ve ailenize ..
bu agir grip riski sadece Turkiye içinmi gerçerli acaba,Avrupada da ayni risk varmidir
her sene grip a$imizi yaptirirdim bu sene ne oldu bitti hatirlamiyorum araya kaynadi ,yapilmadi a$ilar Confused
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121001
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 19:15
Bu seneki Grip; KUZEY YARIM KUREDEKI, her ulkede siddetli gececek. Amerika'da bile sadece Texas eyaletinde, 5 kisi Gripten vefat etti.. Diger eyaletlerde de, olumcul Gripler gorulmeye baslandi. Esas salgin, Mart'tan sonra bekleniyor.
Yukarı Dön
nurcan3368 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 19:30
peki neden ağır geçecek hocam ? bu arada mutlu yıllar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 19:39
Grip virusleri( Hemofilus Influenza virusleri) devamli yapilarini degistirirler. Bu degisimlerin, "Shift" ve "Drift" diye 2 cinsi vardir.
- Drift: Ufak capli degisimler olup, sadece daha evvel kazanilmis bagisikligi etkili kilmaz. Her sene olan hadise..
- Shift: Buyuk capli degisiklikler. Vucudun hic tanimadigi bir yapiya sahip olduklarindan, hastalik agir seyreder..
Bu sene; Shift senesidir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2014 Saat 19:39
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2014 Saat 02:30
hocam çocuklarim $u an grip
iyile$mesini bekliyoruz demi a$i için :(

Yukarı Dön
secil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 17:26
Hocam gripten 5 kişi öldü demişsininiz çevremdeki çoğu kişi hasta çocuklarda kusma isal ateş şeklinde.ölen kişiler tedavi olmadığı için mi öldüler.öldürücü gribin etkileri nelerdir?sizin eski yazılarınızı fırsat buldukça okuyup not ediyorum gripten falan eskisi gibi panikleyip doktora koşmuyorum.gitmem gerekirken gitmeyip sonucu kötü olursa diye aklımdan geçirdirm.anlayışınız için teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2014 Saat 19:29
O olumler; Teksasdaki Grip esnasinda olenler.
Turkiye de; Gripten olenleri anlayacak bilincte ne hasta var, nede doktor, nede bir Universite.. Numune alacaklar da, dis ulkelere(Almanya, Ingiltere gibi)gonderecekler de, oradan sonuc gelecek de, ancak ondan sonra.. Turkiye de; bu isleri yapabilecek, "Virus Laboratuvarlari" yoktur.. .. Sizin isiniz, sansa ve Allaha kalmistir...
Siz sadece benim anlattiklarimi uygulayin, asi olmadinizsa asi olun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.